Thursday, June 17, 2010

2nd Day @ Penang

Kenapa moody ni??

Samihah ni sibuk sangat la dengan back pack DORA tu..
Lepas breakfast kami start pusing pulau
since Bukit Bendera tak boleh naik kan
so kami ke Butterfly farm je la..




Erfan patutnya pakai Tshirt sama macam Ez.. tapi masa kami ke Bt Ferringhi nite market tu dia jumpe T-shirt cartoon character yang dia minat sangat so pagi2 dah request nak pakai


dekat je dari hotel kami menyusuri pantai-pantai untuk sampai ke Teluk Bahang..time kami tiba belum ramai orang lagi.. spend lebih kurang 1 jam 1/2 kot kat dalam. Budak2 ni syok la explore kat dalam tu



especially si Mia yang tak mahu didukung langsung dari sini kami ke Toys Museum yang memang dekat la sesangat dengan hotel kami.. sampai je kat Toy Museum ni parking takde.. bukan sebab ramai orang tapi memang parking space dia limited..since cik kak tu tido so daddy decide untuk tunggu je dalam kereta masuk la saya bersama 2 heroes itu..


My boys & red ranger

lepas puas dah masuk ke dalam tu kami terus gerak ke arah George Town.. stop kat Fort Cornwallis..


turn saya pulak stay dalam kereta sebabnya panas..huhuhu tak tahan oo sakit kepala..Ez pun dah penat.. Daddy je la turun & Erfan.. daddy suka la tempat macam ni.. orang Sejarah la katakan :p then lepak jap kat pdg Kota..hahaha panas2 buta pun sibuk nak bergambar..

Ni snap dari dalam kereta sajer..panas tak tahan
dari situ kami ke Chowrasta cari jeruk la apalagi kan..jumpe 1 shop orang Melayu.. most peniaga kat situ Chinese.. macam2 jenis jeruk ada..


Rambang mata peminat2 jeruks kan

tapi saya beli jeruk yang saya minat je la kan.. Hajat dihati nak cari pasembor.. menurut kata tour guide saya Kak Sham(mummy Sofie) tu yang best kat Padang Brown..puas dok cari sesat barat segala..then akhirnya jumpe hikhik yang kelakarnya orang tu start bisnes petang ye.. time kami pegi tu tengahari..so tak dapat la merasa :-( otw balik hotel singgah pekena nasi kandar kat Subaidah Nasi Kandar..


try cari Kayu
@ Pelita tapi dah tak jumpe malas la nak pusing2 lagi perut pun dah lapar..budak2 pun dah penat.. selesai makan balik bilik konon nak rest.. budak2 ni pulak merenggek ajak turun


Redup je area pool ni



turut kan juga la..naik semula lepas tu..
siap-siap daddy
ajak pegi cari pasembor semula
bagi merealisasikan hajat isteri tercinta hahaha..
lepas dok tanya orang yang expert
pasal makanan kat Penang
sebab dia selalu turun Penang kan
kami decide ke Pdg Kota Lama
dulu..dapat parking baik je..
so tak jadi la ke
Pdg Brown kami makan kat Padang Kota Lama je..
Ruzi saya pegi kat gerai yang awak suggest tu

masyaaallah..banyaknya pilihan..




Pilih..pilih...sila la pilih..

hubby suruh saya pilih..bila saya diberi kuasa mula la rambang mata..itu nak ini nak..
end up pasembor kami untuk makan berdua+Ez berharga RM37..tapi puas hati la..


Macam-macam ada kat dalam tu (",)

Sedap..rasa nak suruh je orang tu bukak cawangan kat area Selatan senang sikit nak pegi kan. :D
selesai makan2 lepak jap kat Pdg Kota Lama


Semua dok leka memandang ke arah laut..tengok apa tu?
owh..ada STAR CRUISE rupanya..bila la kita dapat naik ye..


Sambil di paw oleh Erfan mainan..


Pegi makan pun nak beli mainan..tension oo

Kami balik hotel... badan dah penatkan..esoknya kami nak check out dah nak gerak ke destinasi seterusnya..


Budak ni malam-malam boleh pulak dibantai makan buah salak lagi :P

2 comments:

  1. ayo.. xpert ke? hehe.. tak delah.. ruzi pun baru 1st time singgah makan kat situ ari tu.. seblm ni kalau nak makan bli kat rest kayu nasi kandar kat blkg vistana bkt jambul.. atau kawan kakak yg belikan.. rezeki u tu dpt mkn jugak.. hehe.. ruzi x tau pulak pasal kedai mee udang tu.. ingat ada kat kuala sepetang aje.. boleyla cari kedai ni klu g taiping.. tula, bukit bendera dh tutupkan? aritu masa g kat kebun bunga, dia ada offer naik 4 wheel drive naik bukit bendera.. tp b tak nak .. dia takut jalan teruk.. kan ada budak2 ni.. so, x naiklah kami ke bkt bendera.. butterfly farm penah g skali.. tp butterfly farm kat ch kami sgh kat depan amik gmbr gitu je.. sebab nk kejar masa g rose centre... pulak tu g rose centre dh ditutup pun.. masa tu dalam pukul 6.30 petang... giler eh kat pasar malam brinchang tu? mcm2 brg trademark ch dijual.. ruzi giler bli bantal, cushion kat kereta, tempat tisu, selipar yg tulis ch.. rambang mata dibuatnya.. ruzi x g mardi.. nmpk best je tempat tu.. anyway, ruzi sgt happy emy dpt berkunjung ke penang.. dh lama emy x g sanakan? jugak ch.. nanti naik sekolah.. mood sentiasa happy je... boleh share cite ngan students dan cikgu2 lain.. mia paling happening tau!! dia ceria happy je waktu abang2 dia tgh moody.. hehe.. sayang mia!!

    ReplyDelete
  2. rasanya kedai pelita nasi kandar tu dh ditutup emy.. kita lalu situ dulu baru lalu kat pasar jual jeruk tu.. kan?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, June 17, 2010

2nd Day @ Penang

Kenapa moody ni??

Samihah ni sibuk sangat la dengan back pack DORA tu..
Lepas breakfast kami start pusing pulau
since Bukit Bendera tak boleh naik kan
so kami ke Butterfly farm je la..




Erfan patutnya pakai Tshirt sama macam Ez.. tapi masa kami ke Bt Ferringhi nite market tu dia jumpe T-shirt cartoon character yang dia minat sangat so pagi2 dah request nak pakai


dekat je dari hotel kami menyusuri pantai-pantai untuk sampai ke Teluk Bahang..time kami tiba belum ramai orang lagi.. spend lebih kurang 1 jam 1/2 kot kat dalam. Budak2 ni syok la explore kat dalam tu



especially si Mia yang tak mahu didukung langsung dari sini kami ke Toys Museum yang memang dekat la sesangat dengan hotel kami.. sampai je kat Toy Museum ni parking takde.. bukan sebab ramai orang tapi memang parking space dia limited..since cik kak tu tido so daddy decide untuk tunggu je dalam kereta masuk la saya bersama 2 heroes itu..


My boys & red ranger

lepas puas dah masuk ke dalam tu kami terus gerak ke arah George Town.. stop kat Fort Cornwallis..


turn saya pulak stay dalam kereta sebabnya panas..huhuhu tak tahan oo sakit kepala..Ez pun dah penat.. Daddy je la turun & Erfan.. daddy suka la tempat macam ni.. orang Sejarah la katakan :p then lepak jap kat pdg Kota..hahaha panas2 buta pun sibuk nak bergambar..

Ni snap dari dalam kereta sajer..panas tak tahan
dari situ kami ke Chowrasta cari jeruk la apalagi kan..jumpe 1 shop orang Melayu.. most peniaga kat situ Chinese.. macam2 jenis jeruk ada..


Rambang mata peminat2 jeruks kan

tapi saya beli jeruk yang saya minat je la kan.. Hajat dihati nak cari pasembor.. menurut kata tour guide saya Kak Sham(mummy Sofie) tu yang best kat Padang Brown..puas dok cari sesat barat segala..then akhirnya jumpe hikhik yang kelakarnya orang tu start bisnes petang ye.. time kami pegi tu tengahari..so tak dapat la merasa :-( otw balik hotel singgah pekena nasi kandar kat Subaidah Nasi Kandar..


try cari Kayu
@ Pelita tapi dah tak jumpe malas la nak pusing2 lagi perut pun dah lapar..budak2 pun dah penat.. selesai makan balik bilik konon nak rest.. budak2 ni pulak merenggek ajak turun


Redup je area pool ni



turut kan juga la..naik semula lepas tu..
siap-siap daddy
ajak pegi cari pasembor semula
bagi merealisasikan hajat isteri tercinta hahaha..
lepas dok tanya orang yang expert
pasal makanan kat Penang
sebab dia selalu turun Penang kan
kami decide ke Pdg Kota Lama
dulu..dapat parking baik je..
so tak jadi la ke
Pdg Brown kami makan kat Padang Kota Lama je..
Ruzi saya pegi kat gerai yang awak suggest tu

masyaaallah..banyaknya pilihan..




Pilih..pilih...sila la pilih..

hubby suruh saya pilih..bila saya diberi kuasa mula la rambang mata..itu nak ini nak..
end up pasembor kami untuk makan berdua+Ez berharga RM37..tapi puas hati la..


Macam-macam ada kat dalam tu (",)

Sedap..rasa nak suruh je orang tu bukak cawangan kat area Selatan senang sikit nak pegi kan. :D
selesai makan2 lepak jap kat Pdg Kota Lama


Semua dok leka memandang ke arah laut..tengok apa tu?
owh..ada STAR CRUISE rupanya..bila la kita dapat naik ye..


Sambil di paw oleh Erfan mainan..


Pegi makan pun nak beli mainan..tension oo

Kami balik hotel... badan dah penatkan..esoknya kami nak check out dah nak gerak ke destinasi seterusnya..


Budak ni malam-malam boleh pulak dibantai makan buah salak lagi :P

2 comments:

  1. ayo.. xpert ke? hehe.. tak delah.. ruzi pun baru 1st time singgah makan kat situ ari tu.. seblm ni kalau nak makan bli kat rest kayu nasi kandar kat blkg vistana bkt jambul.. atau kawan kakak yg belikan.. rezeki u tu dpt mkn jugak.. hehe.. ruzi x tau pulak pasal kedai mee udang tu.. ingat ada kat kuala sepetang aje.. boleyla cari kedai ni klu g taiping.. tula, bukit bendera dh tutupkan? aritu masa g kat kebun bunga, dia ada offer naik 4 wheel drive naik bukit bendera.. tp b tak nak .. dia takut jalan teruk.. kan ada budak2 ni.. so, x naiklah kami ke bkt bendera.. butterfly farm penah g skali.. tp butterfly farm kat ch kami sgh kat depan amik gmbr gitu je.. sebab nk kejar masa g rose centre... pulak tu g rose centre dh ditutup pun.. masa tu dalam pukul 6.30 petang... giler eh kat pasar malam brinchang tu? mcm2 brg trademark ch dijual.. ruzi giler bli bantal, cushion kat kereta, tempat tisu, selipar yg tulis ch.. rambang mata dibuatnya.. ruzi x g mardi.. nmpk best je tempat tu.. anyway, ruzi sgt happy emy dpt berkunjung ke penang.. dh lama emy x g sanakan? jugak ch.. nanti naik sekolah.. mood sentiasa happy je... boleh share cite ngan students dan cikgu2 lain.. mia paling happening tau!! dia ceria happy je waktu abang2 dia tgh moody.. hehe.. sayang mia!!

    ReplyDelete
  2. rasanya kedai pelita nasi kandar tu dh ditutup emy.. kita lalu situ dulu baru lalu kat pasar jual jeruk tu.. kan?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015