Tuesday, June 22, 2010

Bila dah RaJiN inila hasilnya


Sagu gula melaka
Minggu lepas hari-hari akhir sebelum BACK TO SCHOOL mood
tetiba terajin la pulak..
hahaha..rajin konon..
mula-mula buat
Sagu Gula Melaka..
1st time buat..

resipi pun google kat internet la kan

alhamdulillah jadi..

ice cream goreng
esoknya tengok blog CATLINA
dia buat ice cream goreng..
try la jugak..hehehe..
sebelum ni penah baca e
ntry kak Mimi buat gak..
so kali ni memang teruja
sangat ni
wah..tak sangka sangat senang..
hehehe pasni boleh cuba lagi dan lagi



isinya..yum..yum..

Last day tu
mengenangkan ada la
sagu lebihan masa
buat sagu gula melaka hari tu
saya dengan rela hati telah
membuat kuih kegemaran saya
SAGU MATA IKAN...
(psst..korang panggil lain ker?)
gambar nya belum disaluti
dengan kelapa putih lagi
bila dah salut lupa nak snap

Dan hari ni pulak dapat parcel..
hadiah buat diri sendiri
hehehe..tak la..
saya order online hari tu
puas dok tunggu dan akhirnya
PALLET ini milik saya
hihihi
tak sabar nak bermain-main
dengan warna ni sangat poyokan





5 comments:

  1. wow..cedapnye eskrem goreng coklat :)

    ReplyDelete
  2. amboi kak, rajin tul...mcm2 menu ade....

    waaaaaa ade pallete dah....berkaler2 laa mate cikgu emy lepas ni yeak heheheeh tgk kat youtube kak, byk care nak makeup mate ade kat sane...

    ReplyDelete
  3. rajinnya ko emi, nk sket aiskem goreng tu.. senang yer.. dah tgk resipi kt blog mimi tp MALAS giler nk buat

    wah2 pallet brapa color nih.. byknya color dia.. pasni mesti lg brseri2

    ReplyDelete
  4. suka sgt2 sagu gula melaka tu... wallaaaa.... masuk peti sejuk lagi best!! hmm, terliur bila tingat...

    huyyooo.. pasni kaler2 la mata tu...

    ReplyDelete
  5. wah menjadi emy buat eskrim goreng tu ek.. bagus nyer...

    kakmimi pun suka sagu gula melaka.. tp nak buat tak pandai. heheheh

    akak pun suka pallete color tu.. akak punya dah ada yagn pecah2 color dia tu .. huhuhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, June 22, 2010

Bila dah RaJiN inila hasilnya


Sagu gula melaka
Minggu lepas hari-hari akhir sebelum BACK TO SCHOOL mood
tetiba terajin la pulak..
hahaha..rajin konon..
mula-mula buat
Sagu Gula Melaka..
1st time buat..

resipi pun google kat internet la kan

alhamdulillah jadi..

ice cream goreng
esoknya tengok blog CATLINA
dia buat ice cream goreng..
try la jugak..hehehe..
sebelum ni penah baca e
ntry kak Mimi buat gak..
so kali ni memang teruja
sangat ni
wah..tak sangka sangat senang..
hehehe pasni boleh cuba lagi dan lagi



isinya..yum..yum..

Last day tu
mengenangkan ada la
sagu lebihan masa
buat sagu gula melaka hari tu
saya dengan rela hati telah
membuat kuih kegemaran saya
SAGU MATA IKAN...
(psst..korang panggil lain ker?)
gambar nya belum disaluti
dengan kelapa putih lagi
bila dah salut lupa nak snap

Dan hari ni pulak dapat parcel..
hadiah buat diri sendiri
hehehe..tak la..
saya order online hari tu
puas dok tunggu dan akhirnya
PALLET ini milik saya
hihihi
tak sabar nak bermain-main
dengan warna ni sangat poyokan





5 comments:

  1. wow..cedapnye eskrem goreng coklat :)

    ReplyDelete
  2. amboi kak, rajin tul...mcm2 menu ade....

    waaaaaa ade pallete dah....berkaler2 laa mate cikgu emy lepas ni yeak heheheeh tgk kat youtube kak, byk care nak makeup mate ade kat sane...

    ReplyDelete
  3. rajinnya ko emi, nk sket aiskem goreng tu.. senang yer.. dah tgk resipi kt blog mimi tp MALAS giler nk buat

    wah2 pallet brapa color nih.. byknya color dia.. pasni mesti lg brseri2

    ReplyDelete
  4. suka sgt2 sagu gula melaka tu... wallaaaa.... masuk peti sejuk lagi best!! hmm, terliur bila tingat...

    huyyooo.. pasni kaler2 la mata tu...

    ReplyDelete
  5. wah menjadi emy buat eskrim goreng tu ek.. bagus nyer...

    kakmimi pun suka sagu gula melaka.. tp nak buat tak pandai. heheheh

    akak pun suka pallete color tu.. akak punya dah ada yagn pecah2 color dia tu .. huhuhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015