Sunday, June 20, 2010

Dari Penang - Cameron Highlands





Ni kat atas feri..
Ez sebenarnya tak suka bergambar atas feri ni..
takut hehehe..
Dari Penang kami ke Cameron Highlands.. stop kejap kat Taiping..

kat Tasik Taiping..rindu tempat ni..
dulu kecik2 parents saya selalu bawak saya ke sini
tak sempat bawak the kids masuk Zoo
insyallah satu hari nanti ye daddy

then kami gi makan Mee Udang kat Changkat Jering
Aunty saya yang cadangkan tempat ni..
memang sedap & mudah nak cari kedainye
tak jauh dari exit tol changkat jering
guna Garmin sure boleh jumpe

Dari Changkat Jering terus ke Cameron Highlands..
naik ikut Simpang Pulai.. first time guna jalan ni..
yela lama tak naik cameron kan..

luas berbanding jalan Tapah cuti sekolah orang ramai banget..
jammed gilooos kat Kea Farm& Brinchang malas nak citer panjang..
layan je la gambar ni sikit2
tido semalam je
sebab ada orang tu ada kelas tambahan pulak esoknya
waaaa tension ooo
cuti sekolah pun..
macam tak cuti
redha je la kan..*walaupun terpaksa*


My boys..


Ni time kat Kea Farm

yang paling best time kat Kea Farm tu
jumpe my classmate kat MPPM..
wow lama tak jumpe last tahun 2000

Butterfly farm

Dari butterfly farm kami ke Kg Taman Sedia
kat Tanah Rata..borong strawberry kat sini..
ni perkampungan orang melayu..
so semua tanaman hasil
usaha orang Melayu
Cameron Highlands..




Anak dara yang notty ini.. time ni kat Mardi Tanah Rata

cantik tempat ni..
penuh dengan bunga-bunga yang cantik..
otw nak turun stop kat Bharat Tea valley
minum tea..layan budak2 ni makan scones..
curry puff yang sedap tu & cupcake too




Hijau saujana mata memandang..
time kat Bharat Tea ni..
jenuh nak panjat naik atas semula..
fuh..

4 comments:

  1. wah seronok akak jalan2....lieya 16-18 g kursus kat cameron....penat dok atas bas jek sebab jem teruk ar....ramai tol yg melawat cameron minggu tu huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  2. hamboii2 berpusing2 ha berjalan2... heheheehehe

    mesti penat sampai umah kan... apapun puas hati sbb dapat jalan2...

    ReplyDelete
  3. pergh....dari selatan ke utara...lama tak naik CH kak...ada 7 - 8 tahun gamaknyer...ntah bila si kecik tu merasa nak pergi CH agaknyer....boleh masuk dlm list cuti2 mesia kami nie.....

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan :-)

    wahhhh bestnyer gi cameron. dah lama nak pergi sini, tp blum ada kesempatan lg. last time pergi zaman sekolah rendah (80's)dulu. seronok tgk bunga2 & kebun strawberry ye

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, June 20, 2010

Dari Penang - Cameron Highlands





Ni kat atas feri..
Ez sebenarnya tak suka bergambar atas feri ni..
takut hehehe..
Dari Penang kami ke Cameron Highlands.. stop kejap kat Taiping..

kat Tasik Taiping..rindu tempat ni..
dulu kecik2 parents saya selalu bawak saya ke sini
tak sempat bawak the kids masuk Zoo
insyallah satu hari nanti ye daddy

then kami gi makan Mee Udang kat Changkat Jering
Aunty saya yang cadangkan tempat ni..
memang sedap & mudah nak cari kedainye
tak jauh dari exit tol changkat jering
guna Garmin sure boleh jumpe

Dari Changkat Jering terus ke Cameron Highlands..
naik ikut Simpang Pulai.. first time guna jalan ni..
yela lama tak naik cameron kan..

luas berbanding jalan Tapah cuti sekolah orang ramai banget..
jammed gilooos kat Kea Farm& Brinchang malas nak citer panjang..
layan je la gambar ni sikit2
tido semalam je
sebab ada orang tu ada kelas tambahan pulak esoknya
waaaa tension ooo
cuti sekolah pun..
macam tak cuti
redha je la kan..*walaupun terpaksa*


My boys..


Ni time kat Kea Farm

yang paling best time kat Kea Farm tu
jumpe my classmate kat MPPM..
wow lama tak jumpe last tahun 2000

Butterfly farm

Dari butterfly farm kami ke Kg Taman Sedia
kat Tanah Rata..borong strawberry kat sini..
ni perkampungan orang melayu..
so semua tanaman hasil
usaha orang Melayu
Cameron Highlands..




Anak dara yang notty ini.. time ni kat Mardi Tanah Rata

cantik tempat ni..
penuh dengan bunga-bunga yang cantik..
otw nak turun stop kat Bharat Tea valley
minum tea..layan budak2 ni makan scones..
curry puff yang sedap tu & cupcake too




Hijau saujana mata memandang..
time kat Bharat Tea ni..
jenuh nak panjat naik atas semula..
fuh..

4 comments:

  1. wah seronok akak jalan2....lieya 16-18 g kursus kat cameron....penat dok atas bas jek sebab jem teruk ar....ramai tol yg melawat cameron minggu tu huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  2. hamboii2 berpusing2 ha berjalan2... heheheehehe

    mesti penat sampai umah kan... apapun puas hati sbb dapat jalan2...

    ReplyDelete
  3. pergh....dari selatan ke utara...lama tak naik CH kak...ada 7 - 8 tahun gamaknyer...ntah bila si kecik tu merasa nak pergi CH agaknyer....boleh masuk dlm list cuti2 mesia kami nie.....

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan :-)

    wahhhh bestnyer gi cameron. dah lama nak pergi sini, tp blum ada kesempatan lg. last time pergi zaman sekolah rendah (80's)dulu. seronok tgk bunga2 & kebun strawberry ye

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015