Tuesday, June 8, 2010

Hujung Minggu Kami

Start je cuti sekolah
maka bermula la musim kenduri kan..
so weekend baru ni
aktiviti kami memenuhi undangan
jemputan kawin..
Ahad kami start dengan kenduri
cousin hubby di kg hubby (Kuala Sg Baru)
masa kenduri kat kg ni diaorang ada serve tapai pulut
dalam daun pisang..
Ez dok cakap
"mummy Ez nak nasi lemak tu"
hihihi kelakarla Ez ni..
sian anak saya tak kenal tapai..
bila bagi dia rasa "NASI LEMAK" tu
mula la dok uweek..masam hehehe



tapai pulut yang dimaksudkan..

then terus ke Serdang pulak
kenduri cousin mummy(anak pakngah saya)


Mia yang keletihan time ni..

Nanny Erfan bila dah jumpe sedara lupa cucu ye..

malam tu kami tido Seremban..

No 48..desa duranta II

Ni hubby tanam..


yang ni ayah saya tolong tanam..rumput-rumput tu juge


Mia yang sangat kecoh sekarang ni..

Mak saya cakap lately ni
banyak rumah kat area rumah kami tu
dimasuki pencuri..
owh..malam tu saya tido sangat la tak lena
pantang dengar bunyi berdenting..terus terkejut..
sangat tak syok tido dalam keadaan macam tu ok..
huhuhu..kenapa la mesti ada orang yang suka
pecah masuk rumah orang ni ye..
pegi la oittt cari keje ke..
dapat rezeki yang HALAL..

Erfan pose sebelum masuk tido

Ok hari ni saya ambik PTK
owh bila la nak lulus untuk 1 paper tu ye
memang liat sungguh..silap-silap
dah naik gred pun tak dapat 4 lagi
asyik dok kat 3 je la..
since dah habis PTK so sekarang

yehaaa!!! Ni last PTK untuk DG29 rasanya :D

Kita dah twist mood ke
HOLIDAY MOOD
tak sabar nak tunggu Sabtu ni..
cepat la masa berlalu..
kenapa Sabtu baru dapat nak gerak
sebabnya Rabu daddy ada extra class
untuk budak2 year 6 dia..
Friday mummy ada class pulak
so Saturday is the right time la rasanya..
hihiihiii..
so tunggu la entry CUTI-CUTI MALAYSIA kami pulak ye..

1 comment:

  1. wah bestnye akak nak pi cuti2 malaysia....sonok gak jadi cikgu ni kan kak..selamat bercuti kak yeak....

    tegelak lieya tang tapai tu...anak2 zaman skrang ni moden kak emy hihihi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, June 8, 2010

Hujung Minggu Kami

Start je cuti sekolah
maka bermula la musim kenduri kan..
so weekend baru ni
aktiviti kami memenuhi undangan
jemputan kawin..
Ahad kami start dengan kenduri
cousin hubby di kg hubby (Kuala Sg Baru)
masa kenduri kat kg ni diaorang ada serve tapai pulut
dalam daun pisang..
Ez dok cakap
"mummy Ez nak nasi lemak tu"
hihihi kelakarla Ez ni..
sian anak saya tak kenal tapai..
bila bagi dia rasa "NASI LEMAK" tu
mula la dok uweek..masam hehehe



tapai pulut yang dimaksudkan..

then terus ke Serdang pulak
kenduri cousin mummy(anak pakngah saya)


Mia yang keletihan time ni..

Nanny Erfan bila dah jumpe sedara lupa cucu ye..

malam tu kami tido Seremban..

No 48..desa duranta II

Ni hubby tanam..


yang ni ayah saya tolong tanam..rumput-rumput tu juge


Mia yang sangat kecoh sekarang ni..

Mak saya cakap lately ni
banyak rumah kat area rumah kami tu
dimasuki pencuri..
owh..malam tu saya tido sangat la tak lena
pantang dengar bunyi berdenting..terus terkejut..
sangat tak syok tido dalam keadaan macam tu ok..
huhuhu..kenapa la mesti ada orang yang suka
pecah masuk rumah orang ni ye..
pegi la oittt cari keje ke..
dapat rezeki yang HALAL..

Erfan pose sebelum masuk tido

Ok hari ni saya ambik PTK
owh bila la nak lulus untuk 1 paper tu ye
memang liat sungguh..silap-silap
dah naik gred pun tak dapat 4 lagi
asyik dok kat 3 je la..
since dah habis PTK so sekarang

yehaaa!!! Ni last PTK untuk DG29 rasanya :D

Kita dah twist mood ke
HOLIDAY MOOD
tak sabar nak tunggu Sabtu ni..
cepat la masa berlalu..
kenapa Sabtu baru dapat nak gerak
sebabnya Rabu daddy ada extra class
untuk budak2 year 6 dia..
Friday mummy ada class pulak
so Saturday is the right time la rasanya..
hihiihiii..
so tunggu la entry CUTI-CUTI MALAYSIA kami pulak ye..

1 comment:

  1. wah bestnye akak nak pi cuti2 malaysia....sonok gak jadi cikgu ni kan kak..selamat bercuti kak yeak....

    tegelak lieya tang tapai tu...anak2 zaman skrang ni moden kak emy hihihi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015