Wednesday, June 16, 2010

Penang..Here We are!!!


Budak bertiga ni tengah tunggu daddy..

Kami ke Penang Sabtu baru ni
since ni musim cuti sekolah kan
so memang dah plan la
Nak bawak Ez jalan-jalan
to few places..dan destinasi kali ni
arah UTARA
sambil-sambil bercuti tu
saya melunaskan hajat mencari
few fav food yang memang lama tak makan
& lama teringin nak makan kan..
pagi Sabtu tu kami gerak awal..
sebaik lepas Subuh..
memang dah jangka sure kereta banyak
kat h/way & R&R pun sesak
1st R&R yang kami stop kat Rawang..
walaupun kereta banyak
tapi rezeki kami mudah dapat parking..
sejak dari dalam kereta memang dah tak tahan dah
nak buang air ni..
adoi hai sampai kat toilet kena Q panjang.
nak b/fast pun susah dapatkan meja..
selesai semua kami continue journey
ke arah utara..memang tak tido pun
sepanjang jalan..budak2 kat belakang
memang tido bangun..tido bangun je la
tapi sampai before Gopeng terlelap kejap
sedar2 dah nak masuk tunnel..
hik..hik..kami stop kat Taiping jap..
nak cari Mee Udang kononnye..
tapi takde la hingga ke Kuala Sepetang..
aunty saya kata kat area tak jauh dari tol tu aje..
cari2 tak jumpe..dalam GPS dapat detect
tapi kedainya tak nampak..signboard ada..
jadi kami lunch je kat 1 kedai tak jauh dari situ..
time nak bayar tu hubby tanya tokey kedai tu.
dia pun tunjuk arah yang sama..
takpe la balik nanti kami carik lagi..
dalam 1 1/2 lepas tu kami sampai Penang..
tapi sangkut jam kat area before Penang Bridge tu
sikit punye lama..ada ambulance lalu lepas tu..
oo rupanya ada accident kat atas jambatan..



Tanjung Bungah Hotel

kami stay area Tanjung Bungah..
kak Norsham mummy Sofie suggest cari hotel area pantai

mujur ada kak sham,dia banyak bagi guide hihihi
hotel ni not bad..ok la..view pun cantik.
pantai pun bersih




View dari bilik kami 5th floor

lepas solat Jamak segala..kami turun
bawak budak2 turun main pasir
dan mandi pool..
Erfan nak main pasir dulu



Time nak turun muka happy je Mia nie

Ez & Mia lak nak mandi pool
so daddy jaga Erfan & mummy bawak
2 orang tu masuk pool
sangat haru biru dengan cik Mia..


tengok la gelagat Mia tu..
kalau keluar dari pelampung memang tenggelam cik kak oii


Dia tak nak duduk dalam kiddies pool..
nak masuk pool adult..
terjerit2 dia..owh sorry la mummy tak pandai swim
duduk dalam kids pool pun nak keluar dari pelampung..
hangin je mummy dia ni..
pastu bawak dia join Erfan main pasir pulak then
sambung mandi balik..

Mia mula-mula nak main pasir tu dia geli
terjerit2..yela dia dah basah tadi kan..so pasir tu melekat2 la kat tangan
tapi lama-lama ok jer
time nak ajak naik 1 lagi prob..melalak2 tak nak naik..

ish..ngada betul ko Mia..


time nak turun tadi kemain lebar senyum
nak naik melalak..melolong2..

Lepas Maghrib kami gerak ke Batu Ferringhi..
saje nak jalan2 tengok nite market kat situ..
kami dinner dulu area depan city bayview..
pastu cari parking & jalan menyusuri
nite market tu..
orang memang la ramai..sakit kepala la
tengok orang ramai2..takde beli apa pun
Mia & Erfan je beli t-shirt cartoon character
Ez tak nak..dah besar la katakan..
saya beli fridge magnet sajork..
psst..hubby saya kata nite market kat bt ferringhi tu
dah macam petaling street...sebab banyak sangat
jual barang2 tiruan + bangla pun ramai
jadi bisnesman hahaha..
ok itu saje citer untuk 1st day kat Penang..esoknya
to be continue yea..

*more piccas at my FB

3 comments:

  1. Bestnya jalan2 pi penang. Emy, iza penah dok hotel tanjung bungah tu....ok kan hotel dia....

    sonoknya dpt mandi kat swimming pool....

    ReplyDelete
  2. besnyer g jalan2 kt penang.. lama dah sy x pegi penang.. ada dlm 7 thn kot x pi..

    pekena nasi kandaq ke kt sana?

    ReplyDelete
  3. wah, penang......rindu ngan pasemboq...

    zana pernah duduk hotel nie...time kursus bulan 5 last year...ok gark, cuma time tu kami dpt bilik kecik jer.....pastu tak ngadap laut...ngadap jalan..so, view tak cantik sangat.....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, June 16, 2010

Penang..Here We are!!!


Budak bertiga ni tengah tunggu daddy..

Kami ke Penang Sabtu baru ni
since ni musim cuti sekolah kan
so memang dah plan la
Nak bawak Ez jalan-jalan
to few places..dan destinasi kali ni
arah UTARA
sambil-sambil bercuti tu
saya melunaskan hajat mencari
few fav food yang memang lama tak makan
& lama teringin nak makan kan..
pagi Sabtu tu kami gerak awal..
sebaik lepas Subuh..
memang dah jangka sure kereta banyak
kat h/way & R&R pun sesak
1st R&R yang kami stop kat Rawang..
walaupun kereta banyak
tapi rezeki kami mudah dapat parking..
sejak dari dalam kereta memang dah tak tahan dah
nak buang air ni..
adoi hai sampai kat toilet kena Q panjang.
nak b/fast pun susah dapatkan meja..
selesai semua kami continue journey
ke arah utara..memang tak tido pun
sepanjang jalan..budak2 kat belakang
memang tido bangun..tido bangun je la
tapi sampai before Gopeng terlelap kejap
sedar2 dah nak masuk tunnel..
hik..hik..kami stop kat Taiping jap..
nak cari Mee Udang kononnye..
tapi takde la hingga ke Kuala Sepetang..
aunty saya kata kat area tak jauh dari tol tu aje..
cari2 tak jumpe..dalam GPS dapat detect
tapi kedainya tak nampak..signboard ada..
jadi kami lunch je kat 1 kedai tak jauh dari situ..
time nak bayar tu hubby tanya tokey kedai tu.
dia pun tunjuk arah yang sama..
takpe la balik nanti kami carik lagi..
dalam 1 1/2 lepas tu kami sampai Penang..
tapi sangkut jam kat area before Penang Bridge tu
sikit punye lama..ada ambulance lalu lepas tu..
oo rupanya ada accident kat atas jambatan..



Tanjung Bungah Hotel

kami stay area Tanjung Bungah..
kak Norsham mummy Sofie suggest cari hotel area pantai

mujur ada kak sham,dia banyak bagi guide hihihi
hotel ni not bad..ok la..view pun cantik.
pantai pun bersih




View dari bilik kami 5th floor

lepas solat Jamak segala..kami turun
bawak budak2 turun main pasir
dan mandi pool..
Erfan nak main pasir dulu



Time nak turun muka happy je Mia nie

Ez & Mia lak nak mandi pool
so daddy jaga Erfan & mummy bawak
2 orang tu masuk pool
sangat haru biru dengan cik Mia..


tengok la gelagat Mia tu..
kalau keluar dari pelampung memang tenggelam cik kak oii


Dia tak nak duduk dalam kiddies pool..
nak masuk pool adult..
terjerit2 dia..owh sorry la mummy tak pandai swim
duduk dalam kids pool pun nak keluar dari pelampung..
hangin je mummy dia ni..
pastu bawak dia join Erfan main pasir pulak then
sambung mandi balik..

Mia mula-mula nak main pasir tu dia geli
terjerit2..yela dia dah basah tadi kan..so pasir tu melekat2 la kat tangan
tapi lama-lama ok jer
time nak ajak naik 1 lagi prob..melalak2 tak nak naik..

ish..ngada betul ko Mia..


time nak turun tadi kemain lebar senyum
nak naik melalak..melolong2..

Lepas Maghrib kami gerak ke Batu Ferringhi..
saje nak jalan2 tengok nite market kat situ..
kami dinner dulu area depan city bayview..
pastu cari parking & jalan menyusuri
nite market tu..
orang memang la ramai..sakit kepala la
tengok orang ramai2..takde beli apa pun
Mia & Erfan je beli t-shirt cartoon character
Ez tak nak..dah besar la katakan..
saya beli fridge magnet sajork..
psst..hubby saya kata nite market kat bt ferringhi tu
dah macam petaling street...sebab banyak sangat
jual barang2 tiruan + bangla pun ramai
jadi bisnesman hahaha..
ok itu saje citer untuk 1st day kat Penang..esoknya
to be continue yea..

*more piccas at my FB

3 comments:

  1. Bestnya jalan2 pi penang. Emy, iza penah dok hotel tanjung bungah tu....ok kan hotel dia....

    sonoknya dpt mandi kat swimming pool....

    ReplyDelete
  2. besnyer g jalan2 kt penang.. lama dah sy x pegi penang.. ada dlm 7 thn kot x pi..

    pekena nasi kandaq ke kt sana?

    ReplyDelete
  3. wah, penang......rindu ngan pasemboq...

    zana pernah duduk hotel nie...time kursus bulan 5 last year...ok gark, cuma time tu kami dpt bilik kecik jer.....pastu tak ngadap laut...ngadap jalan..so, view tak cantik sangat.....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015