Sunday, July 18, 2010

Kenapa saya STRESS..

Lately ni saya selalu stress
KENAPA eh???
kalau korang perasan kat
FB saya lately ni
update status selalu tak berapa nak best
asyik moody je..huhuhu
saya stress..stress sangat...
kenapa saya stress sebabnya..
mula-mula sebab keje kat sekolah
makin hari makin bertambah
nak-nak pulak saya kena cover
1 kelas Year 6
sebab English teacher diaorang
under confinement
tapi itu tak stress mana..
biasa la mengajar memang bidang tugas saya pun
tapi ye la sekarang ni..
since minggu lepas
saya bertambah sedikit sibuk
dengan tugas secretary
baru menerima perlantikan
sebagai
SU PIBG
dan minggu depan ni
akan ada 1 mesyuarat kali pertama
sesi yang baru..
setiausaha lama(cikgu lelaki)
baru je handover tugas2 tu ke saya
so banyak benda nak kena
settle sebelum 1st meetingkan
dan yang membuatkan
STRESS saya tu berlipat kali ganda
apabila

^
^
^
^
ADIK SAYA NAK KAWIN..
ye..betul serius..
ADIK SAYA NAK KAWIN..

7 Ogos ni..
so saya sangat stress
saya baru tahu ISNIN lepas
mengenangkan tarikhnya terlalu hampir
kenapa cepat sangat eh??
family perempuan yang mintak cepat
sebab mak budak perempuan tu
*bakal adik ipar saya*
sekarang ni tengah sakit tenat..
cancer hati stage 4 kalau tak silap
so diaorang nak buat cepat-cepatla..
tunaikan hajat ibunya..
kalau tak family mereka minta
end of this month..wah mana sempatkan
lagi pun 30 hb ni parents saya memang dah plan
nak ke Singapore..
dari awal tahun lagi dah booking semua
takkan nak cancel kan..
so bila dah discuss semula
putusnya nikah on 7th August..
Majlis di rumah perempuan
keesokan hari ni..
dan kat rumah kami RAYA KE3..
jauh sikit gap nye
sebab RAMADHAN dah hampirkan
bila mengenangkan ini semua
saya jadi stress..
masa baru-baru dapat tahu tu
saya tak lena tido malam..
macam2 bermain difikiran..
perasaan pun bercampur baur
sukar betul nak gambarkan perasaan saya sekarang
hai entah la..
tapi yang pasti
dalam situasi begini ada sesuatu
yang membuatkan saya berasa jauh hati
huhuhuhu
ni perasaan saya je..sebabnya
saya ni memang mudah benar tersinggung..
harap-harap perasaan itu
akan pergi dibawa angin lalu..
mudah-mudahan..
dan saya doakan yang terbaik
buat adik saya yang sorang itu
kami ni 3 beradik je
keluarga kami tak besar..
saya ada sorang kakak(belum kawin)
dan sorang adik lelaki (yang akan berkahwin)
Saya rasa tahun ni family besar
sebelah mak saya memang meriah dengan
KENDURI KAWIN
sebelum ni sejak JUN 2010
dah 2 orang cousins saya kawin
sehingga bulan 2 nanti
akan ada 4 kenduri lagi.
termasuk la kenduri kat rumah kami tu..
Syok..syok..syok
dapat jumpe sedara mara kan..
pssst
insyallah entry akan datang
saya akan luahkan apa
sebenarnya yang terpendam di hati
korang doakan la semoga semuanya berjalan lancar ye

4 comments:

  1. jgn la stres2 emy.. x baik utk kesihatan tau... jgn pikir2 sgt masalah tu.. rilek n tenangkan fikiran k...

    ReplyDelete
  2. fuh mmg stress tu kak emy....ngan keje lagi...ngan kenduri kawin yg singkat masenye.....sian akak....

    jgn dipikirkan sangat kak...kang akak lak yg jatuh sikit...buat mane yg dan jek.....rilek2 kak emy yeak!~

    ReplyDelete
  3. emy jgn bimbang..

    plan baik2... dan semuanya pasti ok? insya allah...

    jgn stress sangat.. tapi betulla.. slagi belum habis kenduri kita mmg rasa risau.. Insya Allah.. sedara mara ramai.. mintak tolong apa yg patut.. hari kenduri tu u pasti ceria sebab adik dh kawin dan dpt jumpa ramai sedara mara..


    jangan pk sangat.. bagi masa utk u rehat.. semuanya pasti under control.. u will b ok!!

    take care.. love you..

    ReplyDelete
  4. jgn le stress. tu namanya dah sampai jodoh utk adik kau. ke, kau rasa jeles sbb adik kechentaan dah nk kawen ni? hehehehe....
    Aku lak mcm tak sesabar nk naemah + AJ kawen...hhrrmmm

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, July 18, 2010

Kenapa saya STRESS..

Lately ni saya selalu stress
KENAPA eh???
kalau korang perasan kat
FB saya lately ni
update status selalu tak berapa nak best
asyik moody je..huhuhu
saya stress..stress sangat...
kenapa saya stress sebabnya..
mula-mula sebab keje kat sekolah
makin hari makin bertambah
nak-nak pulak saya kena cover
1 kelas Year 6
sebab English teacher diaorang
under confinement
tapi itu tak stress mana..
biasa la mengajar memang bidang tugas saya pun
tapi ye la sekarang ni..
since minggu lepas
saya bertambah sedikit sibuk
dengan tugas secretary
baru menerima perlantikan
sebagai
SU PIBG
dan minggu depan ni
akan ada 1 mesyuarat kali pertama
sesi yang baru..
setiausaha lama(cikgu lelaki)
baru je handover tugas2 tu ke saya
so banyak benda nak kena
settle sebelum 1st meetingkan
dan yang membuatkan
STRESS saya tu berlipat kali ganda
apabila

^
^
^
^
ADIK SAYA NAK KAWIN..
ye..betul serius..
ADIK SAYA NAK KAWIN..

7 Ogos ni..
so saya sangat stress
saya baru tahu ISNIN lepas
mengenangkan tarikhnya terlalu hampir
kenapa cepat sangat eh??
family perempuan yang mintak cepat
sebab mak budak perempuan tu
*bakal adik ipar saya*
sekarang ni tengah sakit tenat..
cancer hati stage 4 kalau tak silap
so diaorang nak buat cepat-cepatla..
tunaikan hajat ibunya..
kalau tak family mereka minta
end of this month..wah mana sempatkan
lagi pun 30 hb ni parents saya memang dah plan
nak ke Singapore..
dari awal tahun lagi dah booking semua
takkan nak cancel kan..
so bila dah discuss semula
putusnya nikah on 7th August..
Majlis di rumah perempuan
keesokan hari ni..
dan kat rumah kami RAYA KE3..
jauh sikit gap nye
sebab RAMADHAN dah hampirkan
bila mengenangkan ini semua
saya jadi stress..
masa baru-baru dapat tahu tu
saya tak lena tido malam..
macam2 bermain difikiran..
perasaan pun bercampur baur
sukar betul nak gambarkan perasaan saya sekarang
hai entah la..
tapi yang pasti
dalam situasi begini ada sesuatu
yang membuatkan saya berasa jauh hati
huhuhuhu
ni perasaan saya je..sebabnya
saya ni memang mudah benar tersinggung..
harap-harap perasaan itu
akan pergi dibawa angin lalu..
mudah-mudahan..
dan saya doakan yang terbaik
buat adik saya yang sorang itu
kami ni 3 beradik je
keluarga kami tak besar..
saya ada sorang kakak(belum kawin)
dan sorang adik lelaki (yang akan berkahwin)
Saya rasa tahun ni family besar
sebelah mak saya memang meriah dengan
KENDURI KAWIN
sebelum ni sejak JUN 2010
dah 2 orang cousins saya kawin
sehingga bulan 2 nanti
akan ada 4 kenduri lagi.
termasuk la kenduri kat rumah kami tu..
Syok..syok..syok
dapat jumpe sedara mara kan..
pssst
insyallah entry akan datang
saya akan luahkan apa
sebenarnya yang terpendam di hati
korang doakan la semoga semuanya berjalan lancar ye

4 comments:

  1. jgn la stres2 emy.. x baik utk kesihatan tau... jgn pikir2 sgt masalah tu.. rilek n tenangkan fikiran k...

    ReplyDelete
  2. fuh mmg stress tu kak emy....ngan keje lagi...ngan kenduri kawin yg singkat masenye.....sian akak....

    jgn dipikirkan sangat kak...kang akak lak yg jatuh sikit...buat mane yg dan jek.....rilek2 kak emy yeak!~

    ReplyDelete
  3. emy jgn bimbang..

    plan baik2... dan semuanya pasti ok? insya allah...

    jgn stress sangat.. tapi betulla.. slagi belum habis kenduri kita mmg rasa risau.. Insya Allah.. sedara mara ramai.. mintak tolong apa yg patut.. hari kenduri tu u pasti ceria sebab adik dh kawin dan dpt jumpa ramai sedara mara..


    jangan pk sangat.. bagi masa utk u rehat.. semuanya pasti under control.. u will b ok!!

    take care.. love you..

    ReplyDelete
  4. jgn le stress. tu namanya dah sampai jodoh utk adik kau. ke, kau rasa jeles sbb adik kechentaan dah nk kawen ni? hehehehe....
    Aku lak mcm tak sesabar nk naemah + AJ kawen...hhrrmmm

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015