Wednesday, July 28, 2010

Macam-macam hal..

Saya sangat sibuk
anak-anak baru baik demam
Isnin saya on leave,Selasa hubby la cuti,

cuti jaga anak la kan..
kat sekolah pun sibuk
keje sangat menimbun!!!
Nak stapler soalan ujian,

nak taip minit mesyuarat
(owh ini yang paling malas nak buat)
dan ada la beberapa keje lain lagi yang perlu disiapkan
minggu depan adik saya nak nikah..
kami belum terasa sangat kesibukannye kot
sebab kenduri sebelah kitaorang lepas raya.

Saya tengok mak ayah saya steady je
takde panic pun..siap boleh jalan2 lagi weekend ni
diaorang gi Singapore..aku lak yang kalut hahahaha
tapi hantaran semua dah siap pun..
mak & aunty saya gubah sendiri je
harap-harap semuanya berjalan lancar la..
pssst..minggu lepas ada student sekolah saya kena histeria

ada 2 orang budak perempuan year 6 yang kena..
petang semalam team dari Darul Syifa' datang sekolah
ada majlis membersihkan sekolah

dari petang(sebelum maghrib) hingga pukul 10.30 malam
semua guru2 lelaki wajib hadir..
guru2 perempuan duduk rumah diam2..

nanti saya cerita ye..misteri disebalik segalanya..

ni pulak nak tayang salah satu dari baju kurung raya Mia
kain English cotton ni saya beli masa Gulatis ada Sale hari tu
kalau tak Sale takde la saya beli..huhuhu
lagi pun Mia kan pakai kain semeter je hehehe
tak la terasa sangatkan
Baju Kurung ni
baru dapat dari member saya..

kakak dia jahitkan..so semalam
balik sekolah suruh Mia try..
terus tak nak tanggal..pakai sampai ke petang

tengok je la aksi Mia tu
terlentok-lentok kepala bila suruh pose
pose mencangkung pun dia bagi hihihi
dah la tu sibuk posing tangan tak lepas pegang rempeyek.




3 comments:

  1. alahai...tumpang sedih lieya bace...harap2 anak kak sihat2 selalu.....biase la tu kak, sakit ni budak2 dtg n pergi...on n off.....moga2 cepat laa sembuh yeak...

    amboi2 cik mia dah posing ngan baju raye yeak....nampaknye anak2 kite same2 bercotton laa di pg raye kak heheheehehhe

    ReplyDelete
  2. eeeii ngeri kalau dengar bab2 histeria ni.. sebab kat asrama kak mimi dulu pun ada gak kes gini (masa form 4-5).

    eh eh mia dah rasmi baju raya ek.. bertambah manis sebab baju tu dari kain cotton tau..

    ReplyDelete
  3. cantiknya baju mia.. suka tau kain kapas ni.. setakat ni ruzi ada 7 pasang baju kurung kain kapas.. baru ni ma bagi kain kapas jenis viscose tu ke ruzi.. ingat nak jahit pakai raya nanti..

    tq sudi singgah blog ruzi.. bagi komen2 yg membina tu.. tqvm friend!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, July 28, 2010

Macam-macam hal..

Saya sangat sibuk
anak-anak baru baik demam
Isnin saya on leave,Selasa hubby la cuti,

cuti jaga anak la kan..
kat sekolah pun sibuk
keje sangat menimbun!!!
Nak stapler soalan ujian,

nak taip minit mesyuarat
(owh ini yang paling malas nak buat)
dan ada la beberapa keje lain lagi yang perlu disiapkan
minggu depan adik saya nak nikah..
kami belum terasa sangat kesibukannye kot
sebab kenduri sebelah kitaorang lepas raya.

Saya tengok mak ayah saya steady je
takde panic pun..siap boleh jalan2 lagi weekend ni
diaorang gi Singapore..aku lak yang kalut hahahaha
tapi hantaran semua dah siap pun..
mak & aunty saya gubah sendiri je
harap-harap semuanya berjalan lancar la..
pssst..minggu lepas ada student sekolah saya kena histeria

ada 2 orang budak perempuan year 6 yang kena..
petang semalam team dari Darul Syifa' datang sekolah
ada majlis membersihkan sekolah

dari petang(sebelum maghrib) hingga pukul 10.30 malam
semua guru2 lelaki wajib hadir..
guru2 perempuan duduk rumah diam2..

nanti saya cerita ye..misteri disebalik segalanya..

ni pulak nak tayang salah satu dari baju kurung raya Mia
kain English cotton ni saya beli masa Gulatis ada Sale hari tu
kalau tak Sale takde la saya beli..huhuhu
lagi pun Mia kan pakai kain semeter je hehehe
tak la terasa sangatkan
Baju Kurung ni
baru dapat dari member saya..

kakak dia jahitkan..so semalam
balik sekolah suruh Mia try..
terus tak nak tanggal..pakai sampai ke petang

tengok je la aksi Mia tu
terlentok-lentok kepala bila suruh pose
pose mencangkung pun dia bagi hihihi
dah la tu sibuk posing tangan tak lepas pegang rempeyek.




3 comments:

  1. alahai...tumpang sedih lieya bace...harap2 anak kak sihat2 selalu.....biase la tu kak, sakit ni budak2 dtg n pergi...on n off.....moga2 cepat laa sembuh yeak...

    amboi2 cik mia dah posing ngan baju raye yeak....nampaknye anak2 kite same2 bercotton laa di pg raye kak heheheehehhe

    ReplyDelete
  2. eeeii ngeri kalau dengar bab2 histeria ni.. sebab kat asrama kak mimi dulu pun ada gak kes gini (masa form 4-5).

    eh eh mia dah rasmi baju raya ek.. bertambah manis sebab baju tu dari kain cotton tau..

    ReplyDelete
  3. cantiknya baju mia.. suka tau kain kapas ni.. setakat ni ruzi ada 7 pasang baju kurung kain kapas.. baru ni ma bagi kain kapas jenis viscose tu ke ruzi.. ingat nak jahit pakai raya nanti..

    tq sudi singgah blog ruzi.. bagi komen2 yg membina tu.. tqvm friend!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015