Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan


Alhamdulillah..
selesai sudah ibadah puasa
untuk Hari Pertama..syukur..
menu berbuka kami biasa-biasa saje..
syukur dengan rezeki yang dikurniakanNya
Tahun ni tak nak membeli
ikut nafsu nghe..nghe..nghe..
semalam pegi Pasar Ramadhan pun
sekadar mencari kuih & air soya
untuk Ez jer..
harap-harap dapat la bertahan
hingga ke hujung tiada pembaziran ni
menu berbuka kami semalam..
Ikan kembung masak kari, sambal terung,
ayam goreng*AYAMAS* untuk Ez
dan kuih tepong komak + kuih KU
masa sahur Ez dah request awal-awal
nak roti canai..since kari masa ada lagi
so pagi tu masak roti canai instant untuk Ez
daddy makan nasi & saya hanya makan roti+nescafe..
syukur la..no piccas sebab nak buka mata pun tak larat
huhuhu tido pukul 1.30 pg..bangun 4.45 pagi

4 comments:

  1. wah pandai anak teruna tu ada selere sendiri yer.. takpe nanti dia rasa best jer nak pose

    ReplyDelete
  2. sedapnya menu emy!! ruzi mati kutu gak nak masak apa stiap petang.. mujur ada majalah RASA.. tapi rasa tu x tahulah sedap ke tak. hik3

    ReplyDelete
  3. menu yg simple tapi sodap...alah kak emy, bebuku ni masak2 ape pun tetap lalu....masalahnye kalo sahur.....terpisat2 nak amik mood tuk mkn heheheeheh

    mia tak bangun ke kaco org sahur heheeh

    ReplyDelete
  4. Lin: Ez tu lin makan memang cerewet..buka cerewet nak lauk macam2..tapi dia menu makan nasi&ayam@telur+kicap sajer..hari2 menu yang sama pun dia ok je..
    Ruzi:Kita pun ada beli Rasa yang baru ni..terliur2 tgk menu dalam tu..tapi belum mencuba pun..tak sempat lagi
    Lieya:Betul tu lieya..kalau time sahur terpisat2 tau tengok pinggan pun dari 1 nampak 2 huhuhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan


Alhamdulillah..
selesai sudah ibadah puasa
untuk Hari Pertama..syukur..
menu berbuka kami biasa-biasa saje..
syukur dengan rezeki yang dikurniakanNya
Tahun ni tak nak membeli
ikut nafsu nghe..nghe..nghe..
semalam pegi Pasar Ramadhan pun
sekadar mencari kuih & air soya
untuk Ez jer..
harap-harap dapat la bertahan
hingga ke hujung tiada pembaziran ni
menu berbuka kami semalam..
Ikan kembung masak kari, sambal terung,
ayam goreng*AYAMAS* untuk Ez
dan kuih tepong komak + kuih KU
masa sahur Ez dah request awal-awal
nak roti canai..since kari masa ada lagi
so pagi tu masak roti canai instant untuk Ez
daddy makan nasi & saya hanya makan roti+nescafe..
syukur la..no piccas sebab nak buka mata pun tak larat
huhuhu tido pukul 1.30 pg..bangun 4.45 pagi

4 comments:

  1. wah pandai anak teruna tu ada selere sendiri yer.. takpe nanti dia rasa best jer nak pose

    ReplyDelete
  2. sedapnya menu emy!! ruzi mati kutu gak nak masak apa stiap petang.. mujur ada majalah RASA.. tapi rasa tu x tahulah sedap ke tak. hik3

    ReplyDelete
  3. menu yg simple tapi sodap...alah kak emy, bebuku ni masak2 ape pun tetap lalu....masalahnye kalo sahur.....terpisat2 nak amik mood tuk mkn heheheeheh

    mia tak bangun ke kaco org sahur heheeh

    ReplyDelete
  4. Lin: Ez tu lin makan memang cerewet..buka cerewet nak lauk macam2..tapi dia menu makan nasi&ayam@telur+kicap sajer..hari2 menu yang sama pun dia ok je..
    Ruzi:Kita pun ada beli Rasa yang baru ni..terliur2 tgk menu dalam tu..tapi belum mencuba pun..tak sempat lagi
    Lieya:Betul tu lieya..kalau time sahur terpisat2 tau tengok pinggan pun dari 1 nampak 2 huhuhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015