Tuesday, August 24, 2010

Cuti Raya


Semalam guru besar dah inform pada semua guru
cuti HARI RAYA AIDILFITRI hanya sehingga hari Isnin
so Selasa kena ke sekolah semula..
asalnya cuti sampai hari Selasa..
tapi Pengarah Pelajaran Negeri tidak meluluskan sebarang cuti tambahan
untuk mana-mana sekolah di negeri Melaka(walaupun sekolah menengah)
salah satu sebabnya minggu berikutnya
murid-murid tahun 6 dah nak mengadap UPSR
saya yang dekat ni takde masalah la rasanya
Kesian pada kawan-kawan yang jauh..
tapi GB saya dah cakap kita akan luluskan permohonan cuti
dari guru-guru yang balik kampung jauh..
yang dekat-dekat kirim salam eh..hihihi
takpe la kasi chance pada kawan-kawan lain.
Selasa tu kitaorang dah plan dah naik bawak kuih raya
Khamis tu cuti semula..
Hari penubuhan Malaysia 16 September kan
buat kawan-kawan yang nak balik 
UTARA atau PANTAI TIMUR 
jangan sedih..sedih..kami yang kampung dekat ni
bersedia untuk relief anda semua



5 comments:

  1. alahai baiknye kak emy...bagi can kawan2 cikgu yg balik jauh tu....bagus laa sekolah akak...cikgu2nye pun bertolak ansur...camni laa bagus kan...tak berkira......

    ReplyDelete
  2. baiknyer hati emy .. heheh betul la tu, yang jauh tu kena la kasi can kan.. sian depa nak jumpa mak pak kat kg.. lg pun kalau emy amik cuti 16 sept tu pun, ok dah sebab lama gak sambung cuti tu kan..

    ReplyDelete
  3. baiknya emy nie...yea lah kan, dorang nak blk jauh....kena la bertolak ansur kan....

    ReplyDelete
  4. x bestla cuti raya pendek saja.. raya ke 4 dh start sekolah dah.. x puas raya nie!! x confirm lagi sekolah anak2 ruzi jadualnya gini gak atau sambung seminggu lagi.. sebab aritu adalah dlm 4 kali bt kelas ganti utk cuti hari raya...

    ReplyDelete
  5. hehe saya pon x amik cuti panjang raya nnti.. bg can kt org2 yg kg jauh tu balik beraya.. hari isnin sy dah start keje semula.. tp jumaat 17hb tu sy amik cuti sehari..hehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, August 24, 2010

Cuti Raya


Semalam guru besar dah inform pada semua guru
cuti HARI RAYA AIDILFITRI hanya sehingga hari Isnin
so Selasa kena ke sekolah semula..
asalnya cuti sampai hari Selasa..
tapi Pengarah Pelajaran Negeri tidak meluluskan sebarang cuti tambahan
untuk mana-mana sekolah di negeri Melaka(walaupun sekolah menengah)
salah satu sebabnya minggu berikutnya
murid-murid tahun 6 dah nak mengadap UPSR
saya yang dekat ni takde masalah la rasanya
Kesian pada kawan-kawan yang jauh..
tapi GB saya dah cakap kita akan luluskan permohonan cuti
dari guru-guru yang balik kampung jauh..
yang dekat-dekat kirim salam eh..hihihi
takpe la kasi chance pada kawan-kawan lain.
Selasa tu kitaorang dah plan dah naik bawak kuih raya
Khamis tu cuti semula..
Hari penubuhan Malaysia 16 September kan
buat kawan-kawan yang nak balik 
UTARA atau PANTAI TIMUR 
jangan sedih..sedih..kami yang kampung dekat ni
bersedia untuk relief anda semua



5 comments:

  1. alahai baiknye kak emy...bagi can kawan2 cikgu yg balik jauh tu....bagus laa sekolah akak...cikgu2nye pun bertolak ansur...camni laa bagus kan...tak berkira......

    ReplyDelete
  2. baiknyer hati emy .. heheh betul la tu, yang jauh tu kena la kasi can kan.. sian depa nak jumpa mak pak kat kg.. lg pun kalau emy amik cuti 16 sept tu pun, ok dah sebab lama gak sambung cuti tu kan..

    ReplyDelete
  3. baiknya emy nie...yea lah kan, dorang nak blk jauh....kena la bertolak ansur kan....

    ReplyDelete
  4. x bestla cuti raya pendek saja.. raya ke 4 dh start sekolah dah.. x puas raya nie!! x confirm lagi sekolah anak2 ruzi jadualnya gini gak atau sambung seminggu lagi.. sebab aritu adalah dlm 4 kali bt kelas ganti utk cuti hari raya...

    ReplyDelete
  5. hehe saya pon x amik cuti panjang raya nnti.. bg can kt org2 yg kg jauh tu balik beraya.. hari isnin sy dah start keje semula.. tp jumaat 17hb tu sy amik cuti sehari..hehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015