Friday, August 20, 2010

Makanan..makanan..makanan..

Bulan Ramadhan ni macam-macam kuih rasa nak makan kan..
biasanya kalau kami kuih-muih memang beli je
tapi saya ni cerewet sikit..
nak membeli tu pun kena tengok gak si penjualnya..
huh!! Kalau penampilan jualan & si penjual tu kureng
je
saya memang kureng la sikit nak membeli..

Dalam tempoh kita berpuasa ni

saya dah dapat la beberapa kuih-muih favourite saya.
antaranya..
~SI BADAK YANG SEDANG BERENDAM~

~KUIH LOPIS~

~CREAM CARAMEL~

~MURTABAK~

ada 1 kuih tu nama dia kuih KU kuih ni kalau kat area Masjid Tanah ni ha time bulan Ramadhan je boleh jumpe.. memang sedap(pada saya la) kalau makan tiap-tiap hari pun saya tak jemu.. owh tak lupa juge saya buat air sirap selasih ni semalam.. penangan tengok blog cik Lieya la nie..




walau macam mana pun saya membeli tak ikut nafsu tak nak membazir..itu yang terbaikkan :-)
 *Psst budak kecik ni belum ada lagi terjaga time sahur..masih lena diulit mimpi

 Nota Kaki..Nak ucap terima kasih banyak-banyak kat kak Mimi sebab sudi bagi tutorial enlarge gambar tu..sayang akak muaaaah!!!

2 comments:

  1. mmg kak, time posa nie kalau pergi PARAM tu...ikut kan hati sumer nak di beli....semua nampak sedap....tp kena lah tahan gark selera tu kan..takut membazir

    ReplyDelete
  2. betul la emy, time puasa la kita jumpa kuih pelik2.. akak ni pun dah beberapa kali gi PARAM, tp balik2 mesti beli tepung pelita. sebab tu faveret time bulan pose..

    oo akak dah tengok blog emy, memang kecil ruang entry tu, ok nanti akak buat tutorial untuk emy jer..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, August 20, 2010

Makanan..makanan..makanan..

Bulan Ramadhan ni macam-macam kuih rasa nak makan kan..
biasanya kalau kami kuih-muih memang beli je
tapi saya ni cerewet sikit..
nak membeli tu pun kena tengok gak si penjualnya..
huh!! Kalau penampilan jualan & si penjual tu kureng
je
saya memang kureng la sikit nak membeli..

Dalam tempoh kita berpuasa ni

saya dah dapat la beberapa kuih-muih favourite saya.
antaranya..
~SI BADAK YANG SEDANG BERENDAM~

~KUIH LOPIS~

~CREAM CARAMEL~

~MURTABAK~

ada 1 kuih tu nama dia kuih KU kuih ni kalau kat area Masjid Tanah ni ha time bulan Ramadhan je boleh jumpe.. memang sedap(pada saya la) kalau makan tiap-tiap hari pun saya tak jemu.. owh tak lupa juge saya buat air sirap selasih ni semalam.. penangan tengok blog cik Lieya la nie..




walau macam mana pun saya membeli tak ikut nafsu tak nak membazir..itu yang terbaikkan :-)
 *Psst budak kecik ni belum ada lagi terjaga time sahur..masih lena diulit mimpi

 Nota Kaki..Nak ucap terima kasih banyak-banyak kat kak Mimi sebab sudi bagi tutorial enlarge gambar tu..sayang akak muaaaah!!!

2 comments:

  1. mmg kak, time posa nie kalau pergi PARAM tu...ikut kan hati sumer nak di beli....semua nampak sedap....tp kena lah tahan gark selera tu kan..takut membazir

    ReplyDelete
  2. betul la emy, time puasa la kita jumpa kuih pelik2.. akak ni pun dah beberapa kali gi PARAM, tp balik2 mesti beli tepung pelita. sebab tu faveret time bulan pose..

    oo akak dah tengok blog emy, memang kecil ruang entry tu, ok nanti akak buat tutorial untuk emy jer..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015