Friday, September 24, 2010

Mia & her red spot

Saya masih dalam mood raya
malam tadi dok beraya sakan rumah member-member sekolah
dah sampai rumah lagi 5 minit pukul 12
mujur la hari ni kat sekolah tak mengantuk
hihihi bila dah berkumpul borak-borak
mula la lupa daratan..
hujung minggu ni pun sibuk dengan jemputan
OPEN HOUSE tapi kami tak dapat join rasanya
ada majlis yang lebih besar kat KL esok
pagi-pagi esok kami zasss ke KL
tunggu cite minggu depan ye
Ni nak cite sikit pasal cik Mia saya
Mia ni kan prem baby
so masa dia dalam incubator dulu
doc&nurse selalu la dok ambik darah dia
untuk blood test la dan macam2 lagi
so prem baby ni salur darah mereka tak matang
masa mereka dok ambik darah tu
ada 1 spot kat thigh mia sebelah kiri tu
terbit darah 
kalau orang tak tahu orang tgk dan kata 
nampak macam birth mark
tapi tak sebenarnya
doc pernah cakap kat kami
nanti bila Mia besar..(maksudnya dia makin gemuk)
dan kulit dia kian meregang nanti
salur darah dia pun akan ikut meregang 
dan red spot tu akan hilang dengan sendiri nya
dan benda itu ambik masa..
maybe hingga usia dia 4-5 tahun kot or maybe lebih lagi
tapi baru ni Ez dok kata seluar adik berdarah mummy
bila check rupanya red spot tu pecah
Ya Allah takut masa tu
tak tahu la Mia tekan ke @ pecah sendiri
tapi bila tanya dia kata tak sakit..
so sekarang ni red spot tu dah hilang..
tapi tak sure la hilang terus @ akan timbul semula nanti
 Nampak tak red spot tu??
Ni yang dah pecah..mujur tak sakit kot

2 comments:

  1. alahi ciannyer budak tomeii ni...

    nak besar kan kak.. ada jerlahh budak2 nie...

    takpe dia kuat.. tak sakittt... hahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, September 24, 2010

Mia & her red spot

Saya masih dalam mood raya
malam tadi dok beraya sakan rumah member-member sekolah
dah sampai rumah lagi 5 minit pukul 12
mujur la hari ni kat sekolah tak mengantuk
hihihi bila dah berkumpul borak-borak
mula la lupa daratan..
hujung minggu ni pun sibuk dengan jemputan
OPEN HOUSE tapi kami tak dapat join rasanya
ada majlis yang lebih besar kat KL esok
pagi-pagi esok kami zasss ke KL
tunggu cite minggu depan ye
Ni nak cite sikit pasal cik Mia saya
Mia ni kan prem baby
so masa dia dalam incubator dulu
doc&nurse selalu la dok ambik darah dia
untuk blood test la dan macam2 lagi
so prem baby ni salur darah mereka tak matang
masa mereka dok ambik darah tu
ada 1 spot kat thigh mia sebelah kiri tu
terbit darah 
kalau orang tak tahu orang tgk dan kata 
nampak macam birth mark
tapi tak sebenarnya
doc pernah cakap kat kami
nanti bila Mia besar..(maksudnya dia makin gemuk)
dan kulit dia kian meregang nanti
salur darah dia pun akan ikut meregang 
dan red spot tu akan hilang dengan sendiri nya
dan benda itu ambik masa..
maybe hingga usia dia 4-5 tahun kot or maybe lebih lagi
tapi baru ni Ez dok kata seluar adik berdarah mummy
bila check rupanya red spot tu pecah
Ya Allah takut masa tu
tak tahu la Mia tekan ke @ pecah sendiri
tapi bila tanya dia kata tak sakit..
so sekarang ni red spot tu dah hilang..
tapi tak sure la hilang terus @ akan timbul semula nanti
 Nampak tak red spot tu??
Ni yang dah pecah..mujur tak sakit kot

2 comments:

  1. alahi ciannyer budak tomeii ni...

    nak besar kan kak.. ada jerlahh budak2 nie...

    takpe dia kuat.. tak sakittt... hahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015