Tuesday, October 5, 2010

Masih dalam mood raya

Masih dalam mood raya
Raya kan sebulan..
semalam kawan-kawan bertandang ke rumah
dah hujung-hujung Syawal ni
tekak terasa pulak nak makan
nasi impit, kuah kacang, kuah lodeh & rendang daging
itu la menu saya semalam (sorry takde gambar diambil)
 hari ni Jamuan HARI RAYA kat sekolah pulak
untuk staff saje sambil meraikan 
beberapa orang guru yang telah bertukar..
ada satay..lemang..bihun goreng..
rendang ayam..rendang daging & fruit cocktail


esok nak pegi open house rumah kawan husband saya
& juga rumah Guru Besar..maybe 1 pegi petang
1 lagi pegi malam..
Khamis setakat ni free lagi
Jumaat ada dah invitation..
Sabtu juga..dan membawa ke Ahad kenduri kawin
cantik tu 10.10.10 kan..sapa tak nak
tapi yang pasti bukan jemputan kenduri kawin
Dr SMS hehehe
so..minggu ni adalah minggu makan-makan
saya tak puas rasanya makan 
ketupat daun palas..
mana la nak cari dah hujung-hujung Syawal ni ye
Aii makan je la keje nya sepanjang bulan Syawal ni
turun 5kg pun macam tak membawa apa-apa makna je
takut rasanya nak timbang ngheee ngheee

*GAMBAR-GAMBAR CREDIT TO GOOGLE

3 comments:

  1. saya plak cam x puas je beraya tahun ni.. xde kemana2 sgt. smlam ofis sy buat jamuan raya. puas jugak ler mkn. mcm2 ada.. kenyang giler. esok jamuan raya kt HQ plak. harus pegi gak ni.. mklum la dah ujung2 raya ni kan. dah abis raya xde la nk mkn lemang, ketupat ni lg dah

    ReplyDelete
  2. wah meleleh tgk pic akak ni...walaupun pic google tapi bikin lieya tingin plak nak mkan makanan raye.....heheheehehheh

    ReplyDelete
  3. ni semua makanan wajib di hari raya..

    agh! masih belum puas beraya.. nak habis bulan raya dah pun... sedey!!

    tq doakan kesihatan pak su ruzi..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, October 5, 2010

Masih dalam mood raya

Masih dalam mood raya
Raya kan sebulan..
semalam kawan-kawan bertandang ke rumah
dah hujung-hujung Syawal ni
tekak terasa pulak nak makan
nasi impit, kuah kacang, kuah lodeh & rendang daging
itu la menu saya semalam (sorry takde gambar diambil)
 hari ni Jamuan HARI RAYA kat sekolah pulak
untuk staff saje sambil meraikan 
beberapa orang guru yang telah bertukar..
ada satay..lemang..bihun goreng..
rendang ayam..rendang daging & fruit cocktail


esok nak pegi open house rumah kawan husband saya
& juga rumah Guru Besar..maybe 1 pegi petang
1 lagi pegi malam..
Khamis setakat ni free lagi
Jumaat ada dah invitation..
Sabtu juga..dan membawa ke Ahad kenduri kawin
cantik tu 10.10.10 kan..sapa tak nak
tapi yang pasti bukan jemputan kenduri kawin
Dr SMS hehehe
so..minggu ni adalah minggu makan-makan
saya tak puas rasanya makan 
ketupat daun palas..
mana la nak cari dah hujung-hujung Syawal ni ye
Aii makan je la keje nya sepanjang bulan Syawal ni
turun 5kg pun macam tak membawa apa-apa makna je
takut rasanya nak timbang ngheee ngheee

*GAMBAR-GAMBAR CREDIT TO GOOGLE

3 comments:

  1. saya plak cam x puas je beraya tahun ni.. xde kemana2 sgt. smlam ofis sy buat jamuan raya. puas jugak ler mkn. mcm2 ada.. kenyang giler. esok jamuan raya kt HQ plak. harus pegi gak ni.. mklum la dah ujung2 raya ni kan. dah abis raya xde la nk mkn lemang, ketupat ni lg dah

    ReplyDelete
  2. wah meleleh tgk pic akak ni...walaupun pic google tapi bikin lieya tingin plak nak mkan makanan raye.....heheheehehheh

    ReplyDelete
  3. ni semua makanan wajib di hari raya..

    agh! masih belum puas beraya.. nak habis bulan raya dah pun... sedey!!

    tq doakan kesihatan pak su ruzi..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015