Tuesday, October 26, 2010

Nak jadi USTAZ

Semuanya berlaku petang tadi
Masa kami duduk-duduk minum petang
Hubby saje je dok tanya Ez dah besar nak jadi apa??

Daddy : Ez nanti dah besar nak jadi apa??
*Saje je tanya sebab dulu kalau tanya bertukar-tukar je cita-cita dia.
Ez: Ez nak jadi...hmmm ustaz.
Daddy: Kenapa nak jadi ustaz? Kalau nak jadi ustaz kena pandai agama..UPKK kena dapat 5A
Ez: Nak jadi ustaz la..senang
Daddy: Apa yang senangnye?? Ustaz ni macam cikgu jugak tau
Ez: Bukan..Ez bukan nak jadi ustaz macam kat sekolah tu..Ez nak jadi ustaz yang macam dalam tv.
Mummy yang dok dengar dari tadi dah mula blur 
Daddy: Kenapa pulak?
Ez: Nanti kalau ada sapa-sapa meninggal, Ez boleh baca doa...macam kat kubur atuk daddy hari tu
(owh maksud dia baca talkin rasanya tu) lagi pun ustazah kata anak yang soleh akan mendoakan ibubapa dia.Kalau ibubapa dah meninggal dunia takde apa yang dapat anak dia bagi lagi selain daripada doa buat mereka. Ez sayang mummy, daddy & semua tu la sebab Ez nak jadi ustaz.(dia cool je masa ni)
Time ni mummy rasa sangat syahdu..sedihnya bila Ez boleh berfikir sejauh tu..huhuhu
Mudah-mudah termakbul la impian mu nanti ye sayang..
Tiba-tiba Erfan lak menyampuk..
"Erfan nak jadi Shahir..tau mummy" 
hihihi potong stim betul budak kecik ni..baru mummy dia nak feeling syahdu sikit dah nak tergelak dibuatnya
Tak kisah la mereka ni nak jadi apa..yang penting mereka bertiga menjadi anak yang soleh & solehah..taat pada orang tua serta berguna kepada agama bangsa & negara...mudah-mudahan kan

1 comment:

  1. gile terharu jugak lieya kak.....jauh die berpikir...

    tapi tang syahir tu mmg aku gelak kak hahaahahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, October 26, 2010

Nak jadi USTAZ

Semuanya berlaku petang tadi
Masa kami duduk-duduk minum petang
Hubby saje je dok tanya Ez dah besar nak jadi apa??

Daddy : Ez nanti dah besar nak jadi apa??
*Saje je tanya sebab dulu kalau tanya bertukar-tukar je cita-cita dia.
Ez: Ez nak jadi...hmmm ustaz.
Daddy: Kenapa nak jadi ustaz? Kalau nak jadi ustaz kena pandai agama..UPKK kena dapat 5A
Ez: Nak jadi ustaz la..senang
Daddy: Apa yang senangnye?? Ustaz ni macam cikgu jugak tau
Ez: Bukan..Ez bukan nak jadi ustaz macam kat sekolah tu..Ez nak jadi ustaz yang macam dalam tv.
Mummy yang dok dengar dari tadi dah mula blur 
Daddy: Kenapa pulak?
Ez: Nanti kalau ada sapa-sapa meninggal, Ez boleh baca doa...macam kat kubur atuk daddy hari tu
(owh maksud dia baca talkin rasanya tu) lagi pun ustazah kata anak yang soleh akan mendoakan ibubapa dia.Kalau ibubapa dah meninggal dunia takde apa yang dapat anak dia bagi lagi selain daripada doa buat mereka. Ez sayang mummy, daddy & semua tu la sebab Ez nak jadi ustaz.(dia cool je masa ni)
Time ni mummy rasa sangat syahdu..sedihnya bila Ez boleh berfikir sejauh tu..huhuhu
Mudah-mudah termakbul la impian mu nanti ye sayang..
Tiba-tiba Erfan lak menyampuk..
"Erfan nak jadi Shahir..tau mummy" 
hihihi potong stim betul budak kecik ni..baru mummy dia nak feeling syahdu sikit dah nak tergelak dibuatnya
Tak kisah la mereka ni nak jadi apa..yang penting mereka bertiga menjadi anak yang soleh & solehah..taat pada orang tua serta berguna kepada agama bangsa & negara...mudah-mudahan kan

1 comment:

  1. gile terharu jugak lieya kak.....jauh die berpikir...

    tapi tang syahir tu mmg aku gelak kak hahaahahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015