Thursday, November 4, 2010

Basikal

Cite ni dah basi dah kiranya,tapi nak jugak tepek kat sini.Ni kan blog saya..sapa-sapa tak suka tak payah la jengah ye..pesanan ikhlas dari penaja ni :D
Ok balik ke cerita tadi..masa birthday Mia baru ni daddy memang dah plan nak belikan Mia basikal..plan asal nak cari yang colour pink,maklumla gegirlkan..so tiba hari yang ditunggu-tunggu kami pun terjah la kedai basikal kat area dekat-dekat rumah ni.Mummy jumpa 1 basikal yang mummy rasa ok la untuk Mia..daddy pun test dudukkan Mia..bila dok usha-usha dengan apek cina tokey kedai tu tanya colour pink..dia kata pink out of stock..ala,frustnya..maka mummy pun nak la pegi cari kat kedai lain tiba-tiba anak dara yang dah sedap duduk atas basikal tu tak nak balik..dia nak masuk keta sambil menyeret basikal tu..ALAMAK!!! Macam mana ni..so nak tak nak daddy pun decide untuk beli basikal tu sebab daddy memang tak boleh tengok anak daranya menangis..walaupun hakikatnya mummy Mia macam tak berapa puas hati dengan basikal colour biru itu..hahaha sangat la poyo mummy Mia..over kan hehehe Sekarang ni aktiviti Mia setiap hari pantang nampak basikalnya itu sure nak naik memandangkan kakinya belum cukup panjang untuk paddle sendiri maka kami yang ada kat rumah ni la jadi mangsa penderaan cik Mia untuk menolaknya yang duduk sedap-sedap atas basikal tu..cepat la ko besar Mia takde la mummy kena kerah menolak awak lagi pun mummy awak ni malas banyak keje lain nak buat :D

1 comment:

  1. mia.. cantik beskal mia ni!
    nanti auntie nak tumpang duduk kat belakang tu eh?

    mesti abg er dan abg ez yg melayan dok tolak beskal tu utk mia ye? ke mia suruh mummy? hehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, November 4, 2010

Basikal

Cite ni dah basi dah kiranya,tapi nak jugak tepek kat sini.Ni kan blog saya..sapa-sapa tak suka tak payah la jengah ye..pesanan ikhlas dari penaja ni :D
Ok balik ke cerita tadi..masa birthday Mia baru ni daddy memang dah plan nak belikan Mia basikal..plan asal nak cari yang colour pink,maklumla gegirlkan..so tiba hari yang ditunggu-tunggu kami pun terjah la kedai basikal kat area dekat-dekat rumah ni.Mummy jumpa 1 basikal yang mummy rasa ok la untuk Mia..daddy pun test dudukkan Mia..bila dok usha-usha dengan apek cina tokey kedai tu tanya colour pink..dia kata pink out of stock..ala,frustnya..maka mummy pun nak la pegi cari kat kedai lain tiba-tiba anak dara yang dah sedap duduk atas basikal tu tak nak balik..dia nak masuk keta sambil menyeret basikal tu..ALAMAK!!! Macam mana ni..so nak tak nak daddy pun decide untuk beli basikal tu sebab daddy memang tak boleh tengok anak daranya menangis..walaupun hakikatnya mummy Mia macam tak berapa puas hati dengan basikal colour biru itu..hahaha sangat la poyo mummy Mia..over kan hehehe Sekarang ni aktiviti Mia setiap hari pantang nampak basikalnya itu sure nak naik memandangkan kakinya belum cukup panjang untuk paddle sendiri maka kami yang ada kat rumah ni la jadi mangsa penderaan cik Mia untuk menolaknya yang duduk sedap-sedap atas basikal tu..cepat la ko besar Mia takde la mummy kena kerah menolak awak lagi pun mummy awak ni malas banyak keje lain nak buat :D

1 comment:

  1. mia.. cantik beskal mia ni!
    nanti auntie nak tumpang duduk kat belakang tu eh?

    mesti abg er dan abg ez yg melayan dok tolak beskal tu utk mia ye? ke mia suruh mummy? hehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015