Wednesday, November 3, 2010

Blueberry cake

Semalam saje gatal-gatal nak try buat
BLUEBERRY SPONGE CAKE
bahan-bahan memang dah lama
terperuk dalam fridge maka semalam merajinkan diri untuk
menghasilkan blueberry sponge cake buat pertama kalinya
rupa-rupanya takde la susah sangat
berkat kesabaran & kerajinan *hahaha jangan marah ye*
akhirnya saya berjaya menghasilkan dua biji 
blueberry sponge cake..
WALLAAAA...1 makan kat rumah
dan 1 lagi saya bawak ke sekolah
bagi kawan-kawan rasa * sebab mereka adalah food tester saya*
nak tayang hasilnya..


terserlah ketidak pakaran saya apabila kedudukan kek pada papannya tidak center hahahaha
ok la kot untuk orang yang pertama kali mencuba macam saya kan *pssst terpaksa puji diri sendiri*

4 comments:

  1. warghhhhhh cayalah emy.. dah lama saya teringin nak hasilkan kek macam nie.. tapi tak terhasil lagi...ok laaa tu emy.. first time kan.. kira halal laaa..hhehehe

    ReplyDelete
  2. perghhh!! mcm kek beli je wei. kagom mak! rajin tol la kau ni..

    ReplyDelete
  3. ish kire okey la ni kak emy...pes time buat siap dah berkrim2 bagai hah.....cun hape....

    ReplyDelete
  4. cayalah emy.. ni x nmpk mcm 1st timer pon.. mcm dah terer jer ni.. siap ada deco lg ha.. smpai 2 bijik plak tu.. mesti sdp ni kan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, November 3, 2010

Blueberry cake

Semalam saje gatal-gatal nak try buat
BLUEBERRY SPONGE CAKE
bahan-bahan memang dah lama
terperuk dalam fridge maka semalam merajinkan diri untuk
menghasilkan blueberry sponge cake buat pertama kalinya
rupa-rupanya takde la susah sangat
berkat kesabaran & kerajinan *hahaha jangan marah ye*
akhirnya saya berjaya menghasilkan dua biji 
blueberry sponge cake..
WALLAAAA...1 makan kat rumah
dan 1 lagi saya bawak ke sekolah
bagi kawan-kawan rasa * sebab mereka adalah food tester saya*
nak tayang hasilnya..


terserlah ketidak pakaran saya apabila kedudukan kek pada papannya tidak center hahahaha
ok la kot untuk orang yang pertama kali mencuba macam saya kan *pssst terpaksa puji diri sendiri*

4 comments:

  1. warghhhhhh cayalah emy.. dah lama saya teringin nak hasilkan kek macam nie.. tapi tak terhasil lagi...ok laaa tu emy.. first time kan.. kira halal laaa..hhehehe

    ReplyDelete
  2. perghhh!! mcm kek beli je wei. kagom mak! rajin tol la kau ni..

    ReplyDelete
  3. ish kire okey la ni kak emy...pes time buat siap dah berkrim2 bagai hah.....cun hape....

    ReplyDelete
  4. cayalah emy.. ni x nmpk mcm 1st timer pon.. mcm dah terer jer ni.. siap ada deco lg ha.. smpai 2 bijik plak tu.. mesti sdp ni kan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015