Thursday, November 25, 2010

Breakfast @ the beach

Pagi Selasa lepas kami bawak anak-anak breakfast kat tepi pantai padang kemunting
dekat saje dengan rumah dalam 10 minit drive...
memang dah plan dari awal so pagi tu saya bangun awal prepare food untuk breakfast
simple saje, nasi lemak, goreng nugget untuk anak-anak..
sampai pantai dalam pukul 8.30 macam tu..alhamdulillah cuaca yang mulanya agak mendung akhirnya bertukar cerah..owh dah dekat nak sampai baru perasan camera tinggal huhuhu
so gambar-gambar di bawah ini nanti hasil ehsan cik NOKIA saje
kami cari tempat yang sesuai untuk bentangkan tikar & senang untuk monitor anak-anak main di pantai
mula-mula sampai biasa la Erfan & Mia geli-geli lagi kaki masing-masing nak pijak pasir halus
tak sampai setengah jam lepas tu masyallah Mia kemain lagi..akhirnya masa nak balik siap melalak bagai tak nak balik.
anak-anak main kat gigi air je..tu pun daddy monitor
saya ni takut sikit nak lepaskan anak-anak main air..
sebab banyak sangat dengar kes orang lemas di tarik ombak besarkan lately ni
tapi ye la ajal maut kan di tangan Allah..
mana-mana kita pegi pun kalau dah nak jadi, jadi jugak gak..
kita sekadar beringatkan..
Ez tension je kena tolong kibaskan pasir kat kaki adik-adik yang poyo
Nasi lemak yang kekurangan..
Mia
Erfan :-)


Daddy gigih dirikan khemah untuk anak-anak

 drama tangis menangis nak mula dah time ni
 menangis tak ingat budak kecik ni
dah penat menangis..hehehe

4 comments:

  1. wah kak
    meriah b/fast tepi pantai tu....
    mana nak dpt kan...
    syok jer..sambil makan sambil dgr bunyi ombak..sambil layan angin sepoi2 bahasa....

    kan kak...ngeri jer kalau baca kisah orang mati lemas.....hari tu pergi air papan pun....ombak kemain besar lagi....tp sebenarnya..ombak tu besar kalau kat pinggiran pantai jer....pergi ke tengah sikit..insya allah tak rasa pun ombak tu datang...tp tetap kena hati2

    ReplyDelete
  2. suka tengok ur smile! 8-)

    mia tak puas mandi lg ye? nanti ajak mummy daddy g mandi laut lg ye?

    ReplyDelete
  3. wah ...sgt best kak...lepak tepi pantai ..piknik2....yg paling best plak, menu mmg kena ngan piknik2 ni...nasi lemak!! fuhhhhhhhhhhhhhhh mengancam...alahkak, ape yg kekurangan tu, okey ar tu..setakat timun ngan ikan bilis goreng takde tu kire halal laaaa heheheeheh.....

    ReplyDelete
  4. syoknyer brkelah tepi pantai. siap bwk nasi lemak tu. wpon kekurangan awk kata, tp tetap nmpk sedap di mataku. ishhh rasa lama plk x mkn nasi lemak..kekeke

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, November 25, 2010

Breakfast @ the beach

Pagi Selasa lepas kami bawak anak-anak breakfast kat tepi pantai padang kemunting
dekat saje dengan rumah dalam 10 minit drive...
memang dah plan dari awal so pagi tu saya bangun awal prepare food untuk breakfast
simple saje, nasi lemak, goreng nugget untuk anak-anak..
sampai pantai dalam pukul 8.30 macam tu..alhamdulillah cuaca yang mulanya agak mendung akhirnya bertukar cerah..owh dah dekat nak sampai baru perasan camera tinggal huhuhu
so gambar-gambar di bawah ini nanti hasil ehsan cik NOKIA saje
kami cari tempat yang sesuai untuk bentangkan tikar & senang untuk monitor anak-anak main di pantai
mula-mula sampai biasa la Erfan & Mia geli-geli lagi kaki masing-masing nak pijak pasir halus
tak sampai setengah jam lepas tu masyallah Mia kemain lagi..akhirnya masa nak balik siap melalak bagai tak nak balik.
anak-anak main kat gigi air je..tu pun daddy monitor
saya ni takut sikit nak lepaskan anak-anak main air..
sebab banyak sangat dengar kes orang lemas di tarik ombak besarkan lately ni
tapi ye la ajal maut kan di tangan Allah..
mana-mana kita pegi pun kalau dah nak jadi, jadi jugak gak..
kita sekadar beringatkan..
Ez tension je kena tolong kibaskan pasir kat kaki adik-adik yang poyo
Nasi lemak yang kekurangan..
Mia
Erfan :-)


Daddy gigih dirikan khemah untuk anak-anak

 drama tangis menangis nak mula dah time ni
 menangis tak ingat budak kecik ni
dah penat menangis..hehehe

4 comments:

  1. wah kak
    meriah b/fast tepi pantai tu....
    mana nak dpt kan...
    syok jer..sambil makan sambil dgr bunyi ombak..sambil layan angin sepoi2 bahasa....

    kan kak...ngeri jer kalau baca kisah orang mati lemas.....hari tu pergi air papan pun....ombak kemain besar lagi....tp sebenarnya..ombak tu besar kalau kat pinggiran pantai jer....pergi ke tengah sikit..insya allah tak rasa pun ombak tu datang...tp tetap kena hati2

    ReplyDelete
  2. suka tengok ur smile! 8-)

    mia tak puas mandi lg ye? nanti ajak mummy daddy g mandi laut lg ye?

    ReplyDelete
  3. wah ...sgt best kak...lepak tepi pantai ..piknik2....yg paling best plak, menu mmg kena ngan piknik2 ni...nasi lemak!! fuhhhhhhhhhhhhhhh mengancam...alahkak, ape yg kekurangan tu, okey ar tu..setakat timun ngan ikan bilis goreng takde tu kire halal laaaa heheheeheh.....

    ReplyDelete
  4. syoknyer brkelah tepi pantai. siap bwk nasi lemak tu. wpon kekurangan awk kata, tp tetap nmpk sedap di mataku. ishhh rasa lama plk x mkn nasi lemak..kekeke

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015