Monday, November 22, 2010

:. HAPPY BIRTHDAY,ERFAN SHAFRI.:

Hari ni 23 November genaplah usia Erfan 4 tahun..
kesian Erfan dah hujung tahun, sekolah pun dah tutup baru nak cukup umur macam rakan-rakan sebaya yang lain..
tapi takpe la Erfan kan yang penting HAPPY
so entry kali ni nak cerita sikit pasal Erfan...dulu masa kecik-kecik Erfan ni lambat banyak sikit bercakap, berjalan cepat Erfan ni belum masuk umur 10 bulan dah mula berjalan..dia start petah berkata-kata pun sejak tahun lepas rasanya..itu pun sampai sekarang ada beberapa perkataan yang dia pelat. Dulu saya selalu sentap dengan mereka yang bermulut "longkang" ni. Sebab pernah ada umat manusia yang suggest pada saya suruh bawak Erfan gi specialist..orang tu kata maybe Erfan ni ada masalah pertuturan or maybe disleksia..waaa sedih sangat time tu. Tapi bila saya kenang-kenangkan semula Erfan ni maybe seorang yang pendiam..(macam daddy dia) sejak dia dah mula bersekolah tadika & mula bergaul banyak perubahan besar yang saya nampak pada dia..walaupun dia tak sehebat Ezhan tapi saya tetap bangga dengan anak bujang saya yang sorang ni. Banyak kelebihan yang ada pada Erfan jugak kalau bandingkan dengan Ezhan. Sejak dari mula saat melahirkan dia..rasanya antara tiga-tiga orang ni Erfan yang paling mudah untuk saya lahirkan..masuk labor room dalam dekat nak pukul 2..then 2.30 Erfan pun selamat melihat dunia..syukur sangat. Time baby pun Erfan tak banyak ragamnya..kurang sangat jatuh sakit..tahan lasak budak sorang ni/Erfan ni sangat la mesra walaupun dengan orang yang baru pertama kali dia jumpa..mudah tersenyum & mudah jugak chembengnya hahaha.. alhamdulillah di usia Erfan 4 tahun ni dia dah mengenal huruf,boleh mengira & mengenal nombor..Erfan jugak boleh membaca perkataan-perkataan yang mudah..Buat MUHAMMAD ERFAN SHAFRI..SELAMAT HARI LAHIR..semoga Erfan terus membesar dengan sihat..bijak & cerdik serta menjadi anak yang soleh ye..Daddy, Mummy, Abang Ez & Adik Mia sayang Erfan sangat-sangat..jangan notty-notty ok moooaacks..
Jom layan gambar-gambar lama Erfan
Ni 1st pic of Erfan 
baru je keluar dari labor room time ni
 Kalau bandingkan antara ketiga2nya
Erfan paling bambam tengok je la gambar-gambar kat bawah ni
rasa nak gigit je pipit dia yang melayut tu


 Bila dah makin besar makin kurus dah




 *~*~*~*~*~*~*~THE END~*~*~*~*~*~*~*

7 comments:

  1. hepi besdei erfan comey...semoga menjadi anak yg bijak, soleh dan mendengar kate.....

    wah kak, seronok lieya bace pengalaman akak bersalinkan erfan...cpt betul.....semoga lieya pun dipermudahkan mcm akak jugak nanti.....

    tu le kak, lieya ni pun ade kes mcm akak la, mia mija kan lahir bulan 11, ujung tahun katenye....so ade laa yg budak sebaye dieorg dah lebih mahir dlm sesuatu skill.....tapi takpe, kalo kite hantar ke playschool ke skolah cepat,insyaallah dieorg leh kejar kawan2 yg lain.......

    ReplyDelete
  2. happy besday erfan, jadi anak yang soleh yer sayang..

    ala emy, akak pun rasa apa yang emy rasa.. farhan tu pun anak hujung tahun.. serba serbi lambat.. dah la jalan lambat (1 thn setengah baru jalan) bercakap pun lambat.. pendek kata serba serbi lambat la.. risau gak kalau disleksia.. tp sabo je la kan dengan mulut orang mengata ni..

    wah semangat erfan masa kecik2 yer.. pipi tombam

    ReplyDelete
  3. eppy bday lil erfan .. moge jadi anak yg soleh dan cerdik pandai ..

    semoga segala harapan ibu dan ayah terlaksana juga .. :)
    aah sernok baca pengalaman nie .. akak teringat zaman2 akak nak bersalin dulu .. banyak dugaan huhuh

    ReplyDelete
  4. budak2 masa kecik kalau bam2..dah besar siap la..kurus je..hihihi....

    takpe..asal anak sihat dan cargas....kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  5. happy birthday erfan..sorry lambat wish..hihihihi.. semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dalam hidup..:)

    ReplyDelete
  6. happy birthday er

    semoga membesar menjd anak yg soleh.. x puas jpa er ari tu.. nanti dtg rumah auntie main ngan abg adib dan kakak nur ye?

    ReplyDelete
  7. hepi belated besday erfan. sowiii auntie tak perasan.

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, November 22, 2010

:. HAPPY BIRTHDAY,ERFAN SHAFRI.:

Hari ni 23 November genaplah usia Erfan 4 tahun..
kesian Erfan dah hujung tahun, sekolah pun dah tutup baru nak cukup umur macam rakan-rakan sebaya yang lain..
tapi takpe la Erfan kan yang penting HAPPY
so entry kali ni nak cerita sikit pasal Erfan...dulu masa kecik-kecik Erfan ni lambat banyak sikit bercakap, berjalan cepat Erfan ni belum masuk umur 10 bulan dah mula berjalan..dia start petah berkata-kata pun sejak tahun lepas rasanya..itu pun sampai sekarang ada beberapa perkataan yang dia pelat. Dulu saya selalu sentap dengan mereka yang bermulut "longkang" ni. Sebab pernah ada umat manusia yang suggest pada saya suruh bawak Erfan gi specialist..orang tu kata maybe Erfan ni ada masalah pertuturan or maybe disleksia..waaa sedih sangat time tu. Tapi bila saya kenang-kenangkan semula Erfan ni maybe seorang yang pendiam..(macam daddy dia) sejak dia dah mula bersekolah tadika & mula bergaul banyak perubahan besar yang saya nampak pada dia..walaupun dia tak sehebat Ezhan tapi saya tetap bangga dengan anak bujang saya yang sorang ni. Banyak kelebihan yang ada pada Erfan jugak kalau bandingkan dengan Ezhan. Sejak dari mula saat melahirkan dia..rasanya antara tiga-tiga orang ni Erfan yang paling mudah untuk saya lahirkan..masuk labor room dalam dekat nak pukul 2..then 2.30 Erfan pun selamat melihat dunia..syukur sangat. Time baby pun Erfan tak banyak ragamnya..kurang sangat jatuh sakit..tahan lasak budak sorang ni/Erfan ni sangat la mesra walaupun dengan orang yang baru pertama kali dia jumpa..mudah tersenyum & mudah jugak chembengnya hahaha.. alhamdulillah di usia Erfan 4 tahun ni dia dah mengenal huruf,boleh mengira & mengenal nombor..Erfan jugak boleh membaca perkataan-perkataan yang mudah..Buat MUHAMMAD ERFAN SHAFRI..SELAMAT HARI LAHIR..semoga Erfan terus membesar dengan sihat..bijak & cerdik serta menjadi anak yang soleh ye..Daddy, Mummy, Abang Ez & Adik Mia sayang Erfan sangat-sangat..jangan notty-notty ok moooaacks..
Jom layan gambar-gambar lama Erfan
Ni 1st pic of Erfan 
baru je keluar dari labor room time ni
 Kalau bandingkan antara ketiga2nya
Erfan paling bambam tengok je la gambar-gambar kat bawah ni
rasa nak gigit je pipit dia yang melayut tu


 Bila dah makin besar makin kurus dah




 *~*~*~*~*~*~*~THE END~*~*~*~*~*~*~*

7 comments:

  1. hepi besdei erfan comey...semoga menjadi anak yg bijak, soleh dan mendengar kate.....

    wah kak, seronok lieya bace pengalaman akak bersalinkan erfan...cpt betul.....semoga lieya pun dipermudahkan mcm akak jugak nanti.....

    tu le kak, lieya ni pun ade kes mcm akak la, mia mija kan lahir bulan 11, ujung tahun katenye....so ade laa yg budak sebaye dieorg dah lebih mahir dlm sesuatu skill.....tapi takpe, kalo kite hantar ke playschool ke skolah cepat,insyaallah dieorg leh kejar kawan2 yg lain.......

    ReplyDelete
  2. happy besday erfan, jadi anak yang soleh yer sayang..

    ala emy, akak pun rasa apa yang emy rasa.. farhan tu pun anak hujung tahun.. serba serbi lambat.. dah la jalan lambat (1 thn setengah baru jalan) bercakap pun lambat.. pendek kata serba serbi lambat la.. risau gak kalau disleksia.. tp sabo je la kan dengan mulut orang mengata ni..

    wah semangat erfan masa kecik2 yer.. pipi tombam

    ReplyDelete
  3. eppy bday lil erfan .. moge jadi anak yg soleh dan cerdik pandai ..

    semoga segala harapan ibu dan ayah terlaksana juga .. :)
    aah sernok baca pengalaman nie .. akak teringat zaman2 akak nak bersalin dulu .. banyak dugaan huhuh

    ReplyDelete
  4. budak2 masa kecik kalau bam2..dah besar siap la..kurus je..hihihi....

    takpe..asal anak sihat dan cargas....kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  5. happy birthday erfan..sorry lambat wish..hihihihi.. semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dalam hidup..:)

    ReplyDelete
  6. happy birthday er

    semoga membesar menjd anak yg soleh.. x puas jpa er ari tu.. nanti dtg rumah auntie main ngan abg adib dan kakak nur ye?

    ReplyDelete
  7. hepi belated besday erfan. sowiii auntie tak perasan.

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015