Saturday, November 20, 2010

Laksa Sarawak

Alhamdulillah..
Cuti sekolah tiba lagi. Berakhir sudah sesi persekolah 2010
kira hari ni 1st day cuti sekolah dan seperti mana yang telah dijanjikan
saya memulakan tugas sebagai "surirumah sepenuh masa" untuk tempoh beberapa minggu
so menu untuk hari ni "LAKSA SARAWAK" 
sebenarnya pes laksa ni dah duduk lama dalam fridge..tapi tak sempat nak buat
so hari ni saya pun buat la laksa sarawak..buatan sendiri sebab sebelum ni banyak kali makan kat rumah orang @ pun kat Laksa Shack tapi tak best yang kat laksa shack punye..hihihi
dan seperti biasala kan..
bila start je masuk dapur sure assistant saya pun 
nak ikut sama..
kali ni Mia dibuli menolong untuk membersihkan ekor taugeh..
dah budak kecik ini sangat excited bila diberi peluang
untuk turut serta dalam operasi masak memasak ini..
dalam masa yang sama saya sempat membakar choc muffin untuk minum petang nanti
tapi gambarnya ngek sempat di snap yea..
 anak dara saya yang gigih membantu

 laksa sarawak 

Buat kawan-kawan yang mula bercuti jugak SELAMAT BERCUTI..
korang pegi mana cuti sekolah kali ni?

3 comments:

  1. xpenah lg mkn laksa sarawak.mesti sedap kan.kak, happy school holiday

    ReplyDelete
  2. wah kak...
    start jadi suri rumah sepenuh masa yerk
    kemain lagi mia explore benda baru

    ReplyDelete
  3. wah syoknye kak...tibe mase cuti dpt dok relaks2.....syok tol....

    wah rajin anak dare akak....mmg kak, dieorg ni kalo kite bagi peluang kat dapur mmg seronok.....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, November 20, 2010

Laksa Sarawak

Alhamdulillah..
Cuti sekolah tiba lagi. Berakhir sudah sesi persekolah 2010
kira hari ni 1st day cuti sekolah dan seperti mana yang telah dijanjikan
saya memulakan tugas sebagai "surirumah sepenuh masa" untuk tempoh beberapa minggu
so menu untuk hari ni "LAKSA SARAWAK" 
sebenarnya pes laksa ni dah duduk lama dalam fridge..tapi tak sempat nak buat
so hari ni saya pun buat la laksa sarawak..buatan sendiri sebab sebelum ni banyak kali makan kat rumah orang @ pun kat Laksa Shack tapi tak best yang kat laksa shack punye..hihihi
dan seperti biasala kan..
bila start je masuk dapur sure assistant saya pun 
nak ikut sama..
kali ni Mia dibuli menolong untuk membersihkan ekor taugeh..
dah budak kecik ini sangat excited bila diberi peluang
untuk turut serta dalam operasi masak memasak ini..
dalam masa yang sama saya sempat membakar choc muffin untuk minum petang nanti
tapi gambarnya ngek sempat di snap yea..
 anak dara saya yang gigih membantu

 laksa sarawak 

Buat kawan-kawan yang mula bercuti jugak SELAMAT BERCUTI..
korang pegi mana cuti sekolah kali ni?

3 comments:

  1. xpenah lg mkn laksa sarawak.mesti sedap kan.kak, happy school holiday

    ReplyDelete
  2. wah kak...
    start jadi suri rumah sepenuh masa yerk
    kemain lagi mia explore benda baru

    ReplyDelete
  3. wah syoknye kak...tibe mase cuti dpt dok relaks2.....syok tol....

    wah rajin anak dare akak....mmg kak, dieorg ni kalo kite bagi peluang kat dapur mmg seronok.....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015