Tuesday, November 30, 2010

MAHA 2010

Kami ke MAHA 2010
plan asal nak bawak Ez & Erfan jugak
tapi memandangkan mereka sedang berseronok di Langkawi so kami angkut cik Mia aje la ke MAHA 2010 lagi pun bagi memujuk hati Mia yang sedang berduka lara time tu hihihi
kami sampai awal pagi..jalan takde la jam..masa kami park kereta tu jam baru menunjukkan pukul 9.30 pagi
so kami boleh berjalan dengan senang hati tengok pokok-pokok bunga kat sana..owh kami masuk ikut entrance 2(bukan pintu masuk utama) sebab kami dari Cyberjaya masa tu.
Dah puas pusing-pusing tengok bunga dan usha mana-mana orkid yang berkenan dihati ceh..tapi serius banyak tau orkid yang cantik-cantik kat sana..murah mahal macam-macam ada..tepuk dada tanya selera je la..saya yang tak pernah-pernah minat orkid ni pun boleh jatuh hati..mujur ada suami yang rajin gardening kan hehehe

Lepas dah puas usha pokok orkid & pokok-poko bunga yang lain kami pun isi perut dulu then tunggu shuttle bus untuk diangkut ke Dewan Utama..
Mia first time naik bus ni..excited je budak kecik ni..siannye la..
owh masa ni orang dah mula berpusu-pusu datang..keadaan dah mula sesak..cuaca pun dah mula panas..sampai di kat hujung sana pulak kami pusing-pusing tengok buah-buahan beli nangka yang sangat manis itu..dan dalam perjalanan nak ke dewan utama (jalan kaki saja dari fruits exhibit tu) kami nampak muka-muka yang agak familiar..punya la bengong saya time tu dok berfikir-fikir kat mana la pernah nampak wajah-wajah ini owh akhirnya setelah puas berfikir-fikir baru perasan orang yang di depan mata kami tu Hj Hadi Awang..dan sapa entah orang PAS yang agak selalu jugak keluar tv tu..sorry la saya tak tahu nama dia..masuk dalam dewan pameran jumpe lagi beberapa orang menteri yang buat lawatan ke MAHA jugak..tapi yang bestnya diaorang ni jalan macam orang biasa je takde pun orang escort macam kebiasaannya..takde la kita dihalangan oleh pegawal-pengawal yang tak bagi orang-orang biasa macam kami nak ke tempat yang akan dilalui oleh para menteri kan..tapi takde la pulak saya nak pegi bergambar dengan diaorang kan hahaha..sebab menteri-menteri yang saya jumpe semua yang dah veteran kalau yang handsome nak jugak kot hihihi cis berdebah betulkan!!.
Dalam dok sibuk pusing-pusing tengok pameran kat MAHA tu saya stop kat gerai hasil Sarawak jumpe pes laksa Sarawak Haji Manan yang macam saya gunakan hari tu..so apa lagi borong la 3 bungkus..dalam pada tu cik Mia dah sibuk dah mengaruk sebab nampak belon UPIN & IPIN dah la sepanjang jalan ada je orang jual belon tu..ish..ish..setiap kali tempoh orang jual belon Mia sure la meragam suruh beli..bukan kami tak nak belikan tapi malas nak beli awal-awal nanti kena jaga belon segalakan time nak pusing-pusing tu dah la nak balik nanti nak naik shuttle bus lagi..so memang kami awal-awal dah decide nak beli belon kat pintu keluar nanti ganjarannya terpaksa la kami hadap ragam cik Mia masa di sana tu..


 Leka Mia tengok kolam tu..nanti kita request suruh daddy buat satu untuk rumah kita ye dik.. :D


Kat situ jugak saya jumpe orang jual lobster..tapi harga sangat la tak tahan..sebab ni lobster import so harganya sekilo RM130..lobster-lobster yang ada display kat situ semua yang beratnya melebihi 3kg..owh mujur la saya tak mengidamkan..kalau tak harus dapatkan jugak :P
Penat pusing-pusing saya dah tak tahan sakit kepala sebab cuaca panas..walaupun ada kawasan yang kami tak jejak pun tapi memang dah tak larat benar dah time tu..kami ambik shuttle dan gerak ke kawasan mula-mula kami sampai tadi..daddy pegi beli bunga orkid yang saya dah usha masa datang tadi kan..saya pulak berjalan bersama cik Mia ke arah si penjual belon..RM5 bertukar tangan dengan belon Upin..(Mia nak Ipin jugak tapi tak kuasa nak layan sebabnya sapa pulak nak pegang belon Ipin tu kan hihihi) dengan rasa bangga dan puas hati Mia terus ajak balik..cantik muka ye dah dapat belon nak balik jam-jam tu jugak..
Walaupun penat tapi saya puas hati la untuk MAHA 2010
Tengok tu kemain lagi diciumnya si Upin tu..

1 comment:

  1. comeila cik mia...dah besar..:) best la dpt pg maha...ayu minat gak pameran camtu..kat sini takde lah pulak..hihihihi...:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, November 30, 2010

MAHA 2010

Kami ke MAHA 2010
plan asal nak bawak Ez & Erfan jugak
tapi memandangkan mereka sedang berseronok di Langkawi so kami angkut cik Mia aje la ke MAHA 2010 lagi pun bagi memujuk hati Mia yang sedang berduka lara time tu hihihi
kami sampai awal pagi..jalan takde la jam..masa kami park kereta tu jam baru menunjukkan pukul 9.30 pagi
so kami boleh berjalan dengan senang hati tengok pokok-pokok bunga kat sana..owh kami masuk ikut entrance 2(bukan pintu masuk utama) sebab kami dari Cyberjaya masa tu.
Dah puas pusing-pusing tengok bunga dan usha mana-mana orkid yang berkenan dihati ceh..tapi serius banyak tau orkid yang cantik-cantik kat sana..murah mahal macam-macam ada..tepuk dada tanya selera je la..saya yang tak pernah-pernah minat orkid ni pun boleh jatuh hati..mujur ada suami yang rajin gardening kan hehehe

Lepas dah puas usha pokok orkid & pokok-poko bunga yang lain kami pun isi perut dulu then tunggu shuttle bus untuk diangkut ke Dewan Utama..
Mia first time naik bus ni..excited je budak kecik ni..siannye la..
owh masa ni orang dah mula berpusu-pusu datang..keadaan dah mula sesak..cuaca pun dah mula panas..sampai di kat hujung sana pulak kami pusing-pusing tengok buah-buahan beli nangka yang sangat manis itu..dan dalam perjalanan nak ke dewan utama (jalan kaki saja dari fruits exhibit tu) kami nampak muka-muka yang agak familiar..punya la bengong saya time tu dok berfikir-fikir kat mana la pernah nampak wajah-wajah ini owh akhirnya setelah puas berfikir-fikir baru perasan orang yang di depan mata kami tu Hj Hadi Awang..dan sapa entah orang PAS yang agak selalu jugak keluar tv tu..sorry la saya tak tahu nama dia..masuk dalam dewan pameran jumpe lagi beberapa orang menteri yang buat lawatan ke MAHA jugak..tapi yang bestnya diaorang ni jalan macam orang biasa je takde pun orang escort macam kebiasaannya..takde la kita dihalangan oleh pegawal-pengawal yang tak bagi orang-orang biasa macam kami nak ke tempat yang akan dilalui oleh para menteri kan..tapi takde la pulak saya nak pegi bergambar dengan diaorang kan hahaha..sebab menteri-menteri yang saya jumpe semua yang dah veteran kalau yang handsome nak jugak kot hihihi cis berdebah betulkan!!.
Dalam dok sibuk pusing-pusing tengok pameran kat MAHA tu saya stop kat gerai hasil Sarawak jumpe pes laksa Sarawak Haji Manan yang macam saya gunakan hari tu..so apa lagi borong la 3 bungkus..dalam pada tu cik Mia dah sibuk dah mengaruk sebab nampak belon UPIN & IPIN dah la sepanjang jalan ada je orang jual belon tu..ish..ish..setiap kali tempoh orang jual belon Mia sure la meragam suruh beli..bukan kami tak nak belikan tapi malas nak beli awal-awal nanti kena jaga belon segalakan time nak pusing-pusing tu dah la nak balik nanti nak naik shuttle bus lagi..so memang kami awal-awal dah decide nak beli belon kat pintu keluar nanti ganjarannya terpaksa la kami hadap ragam cik Mia masa di sana tu..


 Leka Mia tengok kolam tu..nanti kita request suruh daddy buat satu untuk rumah kita ye dik.. :D


Kat situ jugak saya jumpe orang jual lobster..tapi harga sangat la tak tahan..sebab ni lobster import so harganya sekilo RM130..lobster-lobster yang ada display kat situ semua yang beratnya melebihi 3kg..owh mujur la saya tak mengidamkan..kalau tak harus dapatkan jugak :P
Penat pusing-pusing saya dah tak tahan sakit kepala sebab cuaca panas..walaupun ada kawasan yang kami tak jejak pun tapi memang dah tak larat benar dah time tu..kami ambik shuttle dan gerak ke kawasan mula-mula kami sampai tadi..daddy pegi beli bunga orkid yang saya dah usha masa datang tadi kan..saya pulak berjalan bersama cik Mia ke arah si penjual belon..RM5 bertukar tangan dengan belon Upin..(Mia nak Ipin jugak tapi tak kuasa nak layan sebabnya sapa pulak nak pegang belon Ipin tu kan hihihi) dengan rasa bangga dan puas hati Mia terus ajak balik..cantik muka ye dah dapat belon nak balik jam-jam tu jugak..
Walaupun penat tapi saya puas hati la untuk MAHA 2010
Tengok tu kemain lagi diciumnya si Upin tu..

1 comment:

  1. comeila cik mia...dah besar..:) best la dpt pg maha...ayu minat gak pameran camtu..kat sini takde lah pulak..hihihihi...:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015