Friday, December 24, 2010

Dinos Alive


Keluar dari Petronas Petrosains kami lunch dulu kat SIGNATURE Food Court, KLCC
the kids nak Mc D..mummy nak subway burger..lepas isi perut kami gerak ke Pusat Sains
memang dah plan awal nak bawak budak-budak ni tengok Dinos Alive..(lepas tengok MHI hari tu)
masa sampai tu dah nampak kereta bawak,ingatkan pegi weekday takde la sesat
rupanya sangkaan meleset sekali..yela lagi pun ini kan masih school holiday
daddy turunkan kami kat pintu masuk..daddy gerak carik parking..
mummy beli tiket dulu & layan the boys the ikan dalam tunnel tu dulu
cik Mia didukung time ni sebab ketiduran..almaklum penat sangat..
daddy sampai kami gerak masuk & Mia dah bangun..
mula-mula dia nak jalan sendiri..masuk je kat tengah-tengah tu dah terpacak 2 ekor dinosaurs
hahaha terus meraung nak dukung..Erfan sama..menyempil je takut
aish...haru sungguh budak berdua ni..Ez ok la..berani-berani takut..
ok la rasanya Dinos Alive ni tapi Ez kata best lagi DINO TREK kat KLCC dulu tu
hihihi sebab kat sana ada activiti mencari tulang Dinosaur untuk kids..tu yang dia seronok kot
tapi kat Pusat Sains ni lagi banyak Dino nya compared to Dino Trek dulu tu..
cuma yang tak berapa nak best Pusat Sains ni under renovation.
so environment tu tak berapa nak selesa la..(pada saya)
kalau korang belum pegi lagi..boleh la bawak anak-anak ke sana..
lama lagi pameran ni samapi 31 Mei 2011..so banyak masa lagi

 Mia dah mula takut time ni

 Erfan tu cuak jugak tu sebenarnya..tapi dah umpan dengan mainan dino tu
 Ngeri je mia kot-kot dino tu baham dia hihihi
 Muka chembeng je time ni sian Mia kena buli :p

 Ni kat bahagian luar
Baru la "cerah" sikit muka ko dik :D

2 comments:

  1. wahhh best giler pegi tgk dino...:)

    ReplyDelete
  2. mau pg tapi sure ler anak dara ku mraung tahap gaban

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, December 24, 2010

Dinos Alive


Keluar dari Petronas Petrosains kami lunch dulu kat SIGNATURE Food Court, KLCC
the kids nak Mc D..mummy nak subway burger..lepas isi perut kami gerak ke Pusat Sains
memang dah plan awal nak bawak budak-budak ni tengok Dinos Alive..(lepas tengok MHI hari tu)
masa sampai tu dah nampak kereta bawak,ingatkan pegi weekday takde la sesat
rupanya sangkaan meleset sekali..yela lagi pun ini kan masih school holiday
daddy turunkan kami kat pintu masuk..daddy gerak carik parking..
mummy beli tiket dulu & layan the boys the ikan dalam tunnel tu dulu
cik Mia didukung time ni sebab ketiduran..almaklum penat sangat..
daddy sampai kami gerak masuk & Mia dah bangun..
mula-mula dia nak jalan sendiri..masuk je kat tengah-tengah tu dah terpacak 2 ekor dinosaurs
hahaha terus meraung nak dukung..Erfan sama..menyempil je takut
aish...haru sungguh budak berdua ni..Ez ok la..berani-berani takut..
ok la rasanya Dinos Alive ni tapi Ez kata best lagi DINO TREK kat KLCC dulu tu
hihihi sebab kat sana ada activiti mencari tulang Dinosaur untuk kids..tu yang dia seronok kot
tapi kat Pusat Sains ni lagi banyak Dino nya compared to Dino Trek dulu tu..
cuma yang tak berapa nak best Pusat Sains ni under renovation.
so environment tu tak berapa nak selesa la..(pada saya)
kalau korang belum pegi lagi..boleh la bawak anak-anak ke sana..
lama lagi pameran ni samapi 31 Mei 2011..so banyak masa lagi

 Mia dah mula takut time ni

 Erfan tu cuak jugak tu sebenarnya..tapi dah umpan dengan mainan dino tu
 Ngeri je mia kot-kot dino tu baham dia hihihi
 Muka chembeng je time ni sian Mia kena buli :p

 Ni kat bahagian luar
Baru la "cerah" sikit muka ko dik :D

2 comments:

  1. wahhh best giler pegi tgk dino...:)

    ReplyDelete
  2. mau pg tapi sure ler anak dara ku mraung tahap gaban

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015