Monday, December 6, 2010

Hari Ini

Hari ni kami ke Melaka
Tujuan asal daddy nak jumpa kawan lama dia di IB yang datang jalan-jalan ke Melaka..
mereka dari Kedah..weekend baru ni ke Johor balik singgah Melaka
nak ajak datang rumah tapi tak sempat so kami je la turun ke Melaka
sementara tunggu kawan daddy & family dia pusing-pusing kat area Ayer  Keroh
kami dah standby kat Mahkota Parade sebab plan nak jumpe area Banda Hilir
dah terlanjur ke Parkson tu nak carik sekali school stuff Ez untuk tahun depan
kasut...school uniform..beg & seangkatan dengannya
kami ke BATA dulu cari kasut sekolah pagi..
since next year Ez dilantik jadi  pengawas maka pakai kasut hitam la ye
2 pasang kasut hitam + 3 pasang stokin hitam..owh sepasang kasut pusing & 2 pasang stokin putih utk sekolah agama petang..pastu kamimasuk Parkson nak cari uniform Ez..tahun ni uniform sekolah Ez guna brand Canggih & KIKO Kids..tapi rasanya yang brand Canggih tu mudah nak iron so tahun depan pun memang nak cari bran Canggih jugak la..tapi hampa..sebab brand Canggih kat Parkson tu hanya ada uniform putih..& biru. Sekolah Ez tu (sekolah saya jugak kan hihi) uniform pengawas colour pink..pustakwan hijau..kalau biru untuk ketua & penolong ketua pengawas je..adoi hai..nampaknya tipis la harapan nak guna brand Canggih untuk next year..sebab dah check kat website memang dia hanya keluarkan uniform yang colour putih+ biru saje..so kena la carik brand lain..
Kalau kat Melaka ni ada 1 brand yang famous jugak tau..Bee Loon kedai cina ni kat Jalan Bendahara & kualiti kain dia memang ok la..tapi kedai tu parking terhad nak pegi kena pagi-pagi..maka jadinya school uniform Ez pending la dulu nak ke pegi pagi-pagi la nanti kot..beg tak beli dulu tadi sebab dia tak berkenan dengan design yang ada..settle kasut sekolah singgah Mc D bagi makan+main budak-budak kecik ni 
 lepas tu baru gerak area Dataran Pahlawan jumpe member daddy tu..puas la hati daddy dapat jumpe roommate dia masa di IB dulu

 
time nak balik saje gatal ajak ikut jalan pantai..sebabnya nak pekena Coconut Shake kat klebang tu..lama dah tak minum..rasa coconut shake tu yang terbaik di Malaysia kot kihkih tapi serious kalau korang datang Melaka pegi la sini walaupun kena Q panjang tapi memang berbaloi..


1 comment:

  1. wah coti2 yer...

    lin pun suka canggih sbb sennag gosok n satu lagi tahan lasak...

    sbb tgok aliff pakai dah setahun baju still ok jer lagi.. seluar pun ok.. nak2 tang lutut... tak de berlubang kalu jatuh...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, December 6, 2010

Hari Ini

Hari ni kami ke Melaka
Tujuan asal daddy nak jumpa kawan lama dia di IB yang datang jalan-jalan ke Melaka..
mereka dari Kedah..weekend baru ni ke Johor balik singgah Melaka
nak ajak datang rumah tapi tak sempat so kami je la turun ke Melaka
sementara tunggu kawan daddy & family dia pusing-pusing kat area Ayer  Keroh
kami dah standby kat Mahkota Parade sebab plan nak jumpe area Banda Hilir
dah terlanjur ke Parkson tu nak carik sekali school stuff Ez untuk tahun depan
kasut...school uniform..beg & seangkatan dengannya
kami ke BATA dulu cari kasut sekolah pagi..
since next year Ez dilantik jadi  pengawas maka pakai kasut hitam la ye
2 pasang kasut hitam + 3 pasang stokin hitam..owh sepasang kasut pusing & 2 pasang stokin putih utk sekolah agama petang..pastu kamimasuk Parkson nak cari uniform Ez..tahun ni uniform sekolah Ez guna brand Canggih & KIKO Kids..tapi rasanya yang brand Canggih tu mudah nak iron so tahun depan pun memang nak cari bran Canggih jugak la..tapi hampa..sebab brand Canggih kat Parkson tu hanya ada uniform putih..& biru. Sekolah Ez tu (sekolah saya jugak kan hihi) uniform pengawas colour pink..pustakwan hijau..kalau biru untuk ketua & penolong ketua pengawas je..adoi hai..nampaknya tipis la harapan nak guna brand Canggih untuk next year..sebab dah check kat website memang dia hanya keluarkan uniform yang colour putih+ biru saje..so kena la carik brand lain..
Kalau kat Melaka ni ada 1 brand yang famous jugak tau..Bee Loon kedai cina ni kat Jalan Bendahara & kualiti kain dia memang ok la..tapi kedai tu parking terhad nak pegi kena pagi-pagi..maka jadinya school uniform Ez pending la dulu nak ke pegi pagi-pagi la nanti kot..beg tak beli dulu tadi sebab dia tak berkenan dengan design yang ada..settle kasut sekolah singgah Mc D bagi makan+main budak-budak kecik ni 
 lepas tu baru gerak area Dataran Pahlawan jumpe member daddy tu..puas la hati daddy dapat jumpe roommate dia masa di IB dulu

 
time nak balik saje gatal ajak ikut jalan pantai..sebabnya nak pekena Coconut Shake kat klebang tu..lama dah tak minum..rasa coconut shake tu yang terbaik di Malaysia kot kihkih tapi serious kalau korang datang Melaka pegi la sini walaupun kena Q panjang tapi memang berbaloi..


1 comment:

  1. wah coti2 yer...

    lin pun suka canggih sbb sennag gosok n satu lagi tahan lasak...

    sbb tgok aliff pakai dah setahun baju still ok jer lagi.. seluar pun ok.. nak2 tang lutut... tak de berlubang kalu jatuh...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015