Tuesday, December 14, 2010

Jeram Gunung Berembun

 Hari Ahad lepas masa kami ada di Seremban 
saja bawak budak-budak ni main air di Jeram Gunung Berembun,
area perkampungan orang Asli di Pantai
kalau dari rumah lebih kurang 15 minit la drive
tak pernah tahu pun kewujudan jeram ni 
sehingga la satu hari tu nampak gambar ada member FB
bawak family dia mandi manda di sini 
haishh baru la tahu kalau tak 
sebelum ni kalau nak bawak budak-budak ni main air sungai/air terjun
sure la ke Ulu Bendul..Jeram Toi area Kuala Klawang pun ada juga
tempat ni ok la..
tenang je..nak mandi pun redup je
sebab dilindungi pohon-pohon merendang
air pun bersih
insyallah lain kali kita datang lagi ye
airnya mengalir tenang..sejuk 

 2 orang kawan baik :-)


1 comment:

  1. salam...seronok kan mandi manda kat air terjun.kat kedah ni dah tak berapa berani nak pi lepas kejadian leptospirosis dulu.rasa macam semua tak selamat ja..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, December 14, 2010

Jeram Gunung Berembun

 Hari Ahad lepas masa kami ada di Seremban 
saja bawak budak-budak ni main air di Jeram Gunung Berembun,
area perkampungan orang Asli di Pantai
kalau dari rumah lebih kurang 15 minit la drive
tak pernah tahu pun kewujudan jeram ni 
sehingga la satu hari tu nampak gambar ada member FB
bawak family dia mandi manda di sini 
haishh baru la tahu kalau tak 
sebelum ni kalau nak bawak budak-budak ni main air sungai/air terjun
sure la ke Ulu Bendul..Jeram Toi area Kuala Klawang pun ada juga
tempat ni ok la..
tenang je..nak mandi pun redup je
sebab dilindungi pohon-pohon merendang
air pun bersih
insyallah lain kali kita datang lagi ye
airnya mengalir tenang..sejuk 

 2 orang kawan baik :-)


1 comment:

  1. salam...seronok kan mandi manda kat air terjun.kat kedah ni dah tak berapa berani nak pi lepas kejadian leptospirosis dulu.rasa macam semua tak selamat ja..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015