Tuesday, December 7, 2010

Makan buih sabun

 Benda alah tu RM3 satu..huhu cekik darah sungguh

 Ni sebenarnya kejadian semalam
dalam dok daddy Mia sibuk carik member dia
yang dah sesat area Taming Sari tu
mummy & kids duduk la dekat bawah pokok besar area situ jugak
kat area tu banyak la orang jual souvinier & barang mainan jugak
Erfan dah nampak bubble tu harus la nak belikan walaupun harganya mahal berbanding kat kedai biasa tapi kerana anak-anak ku turutkan hihi
Ez & Erfan dok main la tiup bubble tu..Mia yang main jugak bahagian dia memang fail la dalam tiup meniup tu
mata memang tak lepas memandang Mia..tapi dalam dok perati tu tiba-tiba ada msg masuk mummy pun dok ralit balas sms..selesai dgn sms tgk elok je Mia isap buih sabun tu 
 Sebaik sebelum kejadian..
MasyaAllah...ish budak kecik ni mujur takde apa-apa..
mummy terus ambik yang bahagian Mia simpan..
ha Mia ko kejar je la buih-buih sabun yang abang-abang ko tiup tu
bagi main lain pulak jadinya
 Mia kejar aje la bubble-bubble di udara ye sayang..
 
Masa kecik-kecik dulu korang pernah tak main bubble ni??
rasanya dulu zaman saya sekolah 20sen je sebotol tapi botolnya kecik je la

*credit to google for the images..
lagi satu masa sekolah dulu saya selalu main belon yang dalam tiub tu 
credit to google for the images..
10sen satu rasanya..owh sekarang ada lagi ke ha benda ni??
waa tiba-tiba terasa usia makin meningkat hikhik

3 comments:

  1. keh keh keh tegelak2 lieya bace kisah si mia ni kak.....tu le die tak reti tiup lagi kan.....mcm mija dulu laaa, tak reti tiup so die letak bende tu betul2 kat bibir die....pastu tiup2 tak jadi, terus dijilatnye he he he.........

    ReplyDelete
  2. still ade lagik belon yg gitu..baru beli ari tu utk my son main..:)

    ReplyDelete
  3. mmg mahal belon tu sekarng.. akak pernah gak beli satu RM4.. hangin gak sebab mahal.. tp anak nak main punya pasal, TERpaksa beli

    tu ralit sms tu, sms dengan akak ke? heheh sori la ek sebab dah ralit, mia makan belon pulak.

    btw nasib baik dia tak apa2..risau kalau dia muntah ke apa ke kan

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, December 7, 2010

Makan buih sabun

 Benda alah tu RM3 satu..huhu cekik darah sungguh

 Ni sebenarnya kejadian semalam
dalam dok daddy Mia sibuk carik member dia
yang dah sesat area Taming Sari tu
mummy & kids duduk la dekat bawah pokok besar area situ jugak
kat area tu banyak la orang jual souvinier & barang mainan jugak
Erfan dah nampak bubble tu harus la nak belikan walaupun harganya mahal berbanding kat kedai biasa tapi kerana anak-anak ku turutkan hihi
Ez & Erfan dok main la tiup bubble tu..Mia yang main jugak bahagian dia memang fail la dalam tiup meniup tu
mata memang tak lepas memandang Mia..tapi dalam dok perati tu tiba-tiba ada msg masuk mummy pun dok ralit balas sms..selesai dgn sms tgk elok je Mia isap buih sabun tu 
 Sebaik sebelum kejadian..
MasyaAllah...ish budak kecik ni mujur takde apa-apa..
mummy terus ambik yang bahagian Mia simpan..
ha Mia ko kejar je la buih-buih sabun yang abang-abang ko tiup tu
bagi main lain pulak jadinya
 Mia kejar aje la bubble-bubble di udara ye sayang..
 
Masa kecik-kecik dulu korang pernah tak main bubble ni??
rasanya dulu zaman saya sekolah 20sen je sebotol tapi botolnya kecik je la

*credit to google for the images..
lagi satu masa sekolah dulu saya selalu main belon yang dalam tiub tu 
credit to google for the images..
10sen satu rasanya..owh sekarang ada lagi ke ha benda ni??
waa tiba-tiba terasa usia makin meningkat hikhik

3 comments:

  1. keh keh keh tegelak2 lieya bace kisah si mia ni kak.....tu le die tak reti tiup lagi kan.....mcm mija dulu laaa, tak reti tiup so die letak bende tu betul2 kat bibir die....pastu tiup2 tak jadi, terus dijilatnye he he he.........

    ReplyDelete
  2. still ade lagik belon yg gitu..baru beli ari tu utk my son main..:)

    ReplyDelete
  3. mmg mahal belon tu sekarng.. akak pernah gak beli satu RM4.. hangin gak sebab mahal.. tp anak nak main punya pasal, TERpaksa beli

    tu ralit sms tu, sms dengan akak ke? heheh sori la ek sebab dah ralit, mia makan belon pulak.

    btw nasib baik dia tak apa2..risau kalau dia muntah ke apa ke kan

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015