Thursday, December 23, 2010

:.PETROSAINS.:

Akhirnya dapat jugak bawak Ez ke Petrosains cuti sekolah kali ni
Ez ni dah berapa kali pegi petrosains pun tapi dia tetap nak pegi jugak lagi
demi anak ku turutkan jua la kan
memang dah booking sehari sebelum tu lagi takut walk in time cuti sekolah ni
tiket habis la pulak kan..so kira kali ni 1st visit la ke Petrosains bersama Erfan & Mia..
budak-budak ni happy je..Ez la especially nya
sebab dia dah besar tahu itu ini
kalau Erfan & Mia tu pantang benda boleh ride..boleh cuba diaorang happy la..
ok la time kami pegi tu masuk pukul 10 so orang tak berapa ramai 
nak naik dark ride tu pun takde la kena beratur panjang macam kami pegi sebelum ni
nak explore dalam tu pun lega je orang tak ramaikan takde la sesak..
tapi yang tak bestnya time nak naik simulation helicopter tu
Mia yang kecik ni tak dapat naik sebab tak cukup ketinggian 
so daddy je bawak the boys naik
Mia & mummy tunggu kat the other side..
overall Petrosains ni sesuai untuk anak-anak tak kira umur rasanya
tapi kalau yang dah bersekolah tu lagi bagus kot sebab mereka dapat gain knowledge


 gigih Mia nak try telescope ni siap jengket kaki lagi tu

 Simulation helicopter
Mia & mummy tak naik sebab Mia tak cukup tinggi
 Ada ke F1 driver yang drive sambil berdiri??
Lihatla aksi Mia
 Nak jugak try heart beat drum ni..

*More photos @ FB

6 comments:

  1. waaa bukan main suke budak2 tuu dpt xplore kat sini kan .. banyak info berguna utk budak2 :)

    ReplyDelete
  2. bagus ni kak....jalan2 hepi sambil tu dpt belajar bende baru.....budak2 hepi ...mak budak pun hepi hihihihi

    ReplyDelete
  3. dulu sekali je pernah pegi petrosains.. =)

    ReplyDelete
  4. akak pergi haritu pun tak dpt naik stimulation helicopter. huhuhu kena pergi lagi sekali la gamaknya. memang best tempat ni nak2 kalau budak2 dah besar, dah faham..

    wah kemain lagi berjengket si mia.. comel jer tengok dia.. macam orang besar, dah faham jekan

    ReplyDelete
  5. seronok jgk eh pi petrosains ni. leh bwk echa la kalo camni

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnye dpt gi petrosains..mesti derang excited kan:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, December 23, 2010

:.PETROSAINS.:

Akhirnya dapat jugak bawak Ez ke Petrosains cuti sekolah kali ni
Ez ni dah berapa kali pegi petrosains pun tapi dia tetap nak pegi jugak lagi
demi anak ku turutkan jua la kan
memang dah booking sehari sebelum tu lagi takut walk in time cuti sekolah ni
tiket habis la pulak kan..so kira kali ni 1st visit la ke Petrosains bersama Erfan & Mia..
budak-budak ni happy je..Ez la especially nya
sebab dia dah besar tahu itu ini
kalau Erfan & Mia tu pantang benda boleh ride..boleh cuba diaorang happy la..
ok la time kami pegi tu masuk pukul 10 so orang tak berapa ramai 
nak naik dark ride tu pun takde la kena beratur panjang macam kami pegi sebelum ni
nak explore dalam tu pun lega je orang tak ramaikan takde la sesak..
tapi yang tak bestnya time nak naik simulation helicopter tu
Mia yang kecik ni tak dapat naik sebab tak cukup ketinggian 
so daddy je bawak the boys naik
Mia & mummy tunggu kat the other side..
overall Petrosains ni sesuai untuk anak-anak tak kira umur rasanya
tapi kalau yang dah bersekolah tu lagi bagus kot sebab mereka dapat gain knowledge


 gigih Mia nak try telescope ni siap jengket kaki lagi tu

 Simulation helicopter
Mia & mummy tak naik sebab Mia tak cukup tinggi
 Ada ke F1 driver yang drive sambil berdiri??
Lihatla aksi Mia
 Nak jugak try heart beat drum ni..

*More photos @ FB

6 comments:

  1. waaa bukan main suke budak2 tuu dpt xplore kat sini kan .. banyak info berguna utk budak2 :)

    ReplyDelete
  2. bagus ni kak....jalan2 hepi sambil tu dpt belajar bende baru.....budak2 hepi ...mak budak pun hepi hihihihi

    ReplyDelete
  3. dulu sekali je pernah pegi petrosains.. =)

    ReplyDelete
  4. akak pergi haritu pun tak dpt naik stimulation helicopter. huhuhu kena pergi lagi sekali la gamaknya. memang best tempat ni nak2 kalau budak2 dah besar, dah faham..

    wah kemain lagi berjengket si mia.. comel jer tengok dia.. macam orang besar, dah faham jekan

    ReplyDelete
  5. seronok jgk eh pi petrosains ni. leh bwk echa la kalo camni

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnye dpt gi petrosains..mesti derang excited kan:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015