Sunday, March 28, 2010

Hampir kE SiTu

Yeah..yeah.. Matlamat hampir tercapai.. Alhamdulillah.. Saya hampir ke situ.. sikit je lagi..tak sia-sia usaha selama ni.. Berkat usaha & dorongan suami tercinta hahaha..untuk kawan2 blogger. Will tell the detail later.. insyallah..sabar menanti ye


.


Saturday, March 20, 2010

Saya Sayang Abang Sayang

Mia sangat closed dengan abang-abang dia
Kalau abang-abang stay rumah atuk
Mia kat rumah sure macam
orang tak tentu arah..
melilau-lilau mencari..
Dia paling rapat dengan Erfan
sebab Erfan rajin melayan dia
walaupun kadang-kadang tu
Erfan agak kasar & ganas dengan dia..
Gambar ni snap pagi tadi..
Masa ni Mia baru lepas mandi
Dia ambik selimut pink dia tu..
Selimutkan abang Erfan sambil
tepuk..tepuk manja..
sweet jer..

Muka puas hati je..sebabnye

berjaya kejutkan abang Erfan..
Erfan ngantuk lagi mujur mood baik

harap-harap mereka bertiga ni
akan terus sayang menyangi
antara satu sama lain
sampai bila-bila..
dan abang-abang Mia ni akan
sentiasa melindungi adik perempuan
mereka yang sorang ni..
(wah..touching la pulak sob..sob..sob..)

Tuesday, March 16, 2010

Mia Merajuk..apa ubatnya???

Ni kejadian semalam.
Mia sudah menyepahkan rumah
dengan memunggah baju-baju
dia dari almari..
bila saya datang..saya marah la..
tapi marah sekadar tinggikan suara je
tak babab pun(sian kecik lagi :D)
dalam mummy dok bebel-bebel
Mia boleh keluar dari bilik..
huh..merajuk la tu kena marah
dah siap mengemas semua..
saya carik Mia..mana la anak dara sorang ni
kat depan takde..bilik takde..
mana dia menyorok ye..
senyap je..tak menyahut pun bila di panggil
tiba-tiba teragak nak cari kat toilet belakang..
takut la kot-kot dia main air ke kan..
la..Mia memang ada kat situ..
duduk tepi washer..buat muka merajuk
mummy ambik camera snap gambar dia
mula tak nak senyum..

1st snap..takde perasaan lagi..

2nd still control lagi..
3rd snap waahaaaa dia menyegih hihihi..

Mia memang hantu camera..
kalau merajuk..tunjuk camera hilang la rajuk dia

Monday, March 15, 2010

Kasut Baru



Wah..nak cerita sikit pasal kasut baru ni
Sekadar berkongsi cerita..
Minggu lepas memang busy giler la kat sekolah
Banyak nak kena selesaikan
Lagi pun ni dah nak sukan tahunan
lepas tu minggu lepas ada Merentas Desa
ada beberapa kali
kerja-kerja yang ta selesai kat sekolah
kena angkut bawak balik rumah..
(walaupun hakikatnya saya tak suka bawak balik keje ke rumah)
tapi saya takde pilihan kali ni
huwaaaa..rela dalam keterpaksaan la kiranye kan
bila banyak keje sure la tension kan..
rumah pun tak terurus..*tapi mengadap FB sempat pulak :p
(teruknye pengurusan saya)
satu hari tu dalam minggu lepas
Hari Rabu kalau tak silap
husband tersayang balik dari sekolah petang tu
lepas selesai sukan tahunan sekolah dia
dia ajak gi Jusco Bandaraya lepas Maghrib
uisssshh kita on je la kan..
lepas kitaorang dinner kat pizza hut
saje pusing2 mall tu..
then hubby stop kat 1 sport shop ni..
masuk dalam kedai..dia suruh pilih sport shoes..
wahaaaaaa..syoknye..
ni kira reward sebab apa ye bang??
hehehe..so pilih punye pilih saya pun telah merembat
sepasang kasut yang berkenan di hati saya..

mula2 tu memang rambang mata..
tapi kalau setakat macam saya ni
yang pakai sport shoes hari sukan & waktu koku je
tak yah la yang mahal-mahal sangat kan
agak2 la juge ye tak
apa-apa pun THANK YOU ABANG..
Love You so much..
nanti kita beli LILY pulak eh..
hahahaa...memang dasar belanda betul aku ni kan :D
dah bagi betis nak peha

Friday, March 12, 2010

CERITA PANAS~Merentas Desa~

Lama tak update..
Takde mood la..
banyak keje lagi pun..
takde masa nak duduk mengadap blog
ok..ni cerita PANAS...
wakakaka..bukan nak ngumpat eeeh.
Cerita Panas sebab ni cerita hari ni
Sekolah saya adakan aktivi ti MERENTAS DESA
pagi tadi..cerita panas la kan..
Fresh lagi ni he..he..
Sangat meriah..
lama tak jumpe suasana macam ni
Masa di SK Air Jernih budak tak ramai
merentas desa pun pusing2 kot kampung tu je
This time kat sekolah baru
saya memang puas hati..
seronok..walaupun penat tapi berbaloi
Antara orang kuat sukan..

Budak-budak ni stretching dulu sebelum lari



Sebaik di lepaskan..mengikut kategori..
ni lelaki Kelas 2 murid tahun 5-6

dah sampai..
laju budak-budak ni lari
Yang bestnya saya terlibat dalam acara ni..
apa yang saya buat biar la rahsia..hehehe
hanya kawan-kawan kat sekolah yang tahu
cukup la..
kat atas tu riben & getah yang digunakan
sebagai penanda mereka
melepasi setiap check point
saya tolong potong & ikat riben juge


Saya sebagai pencatat..
walaupun duduk dalam panas
tapi seronok+puas hati.
usaha saya selama seminggu berj alan lancar
kepada guru-guru SKSL..
terima kasih atas kerjasama yang diberikan..
terima kasih juge kepada GP K KOKU
atas kepercayaan yang diberikan kepada saya..


tak sabar nak tunggu hari sukan tahunan pulak ni

Sunday, March 28, 2010

Hampir kE SiTu

Yeah..yeah.. Matlamat hampir tercapai.. Alhamdulillah.. Saya hampir ke situ.. sikit je lagi..tak sia-sia usaha selama ni.. Berkat usaha & dorongan suami tercinta hahaha..untuk kawan2 blogger. Will tell the detail later.. insyallah..sabar menanti ye


.


Saturday, March 20, 2010

Saya Sayang Abang Sayang

Mia sangat closed dengan abang-abang dia
Kalau abang-abang stay rumah atuk
Mia kat rumah sure macam
orang tak tentu arah..
melilau-lilau mencari..
Dia paling rapat dengan Erfan
sebab Erfan rajin melayan dia
walaupun kadang-kadang tu
Erfan agak kasar & ganas dengan dia..
Gambar ni snap pagi tadi..
Masa ni Mia baru lepas mandi
Dia ambik selimut pink dia tu..
Selimutkan abang Erfan sambil
tepuk..tepuk manja..
sweet jer..

Muka puas hati je..sebabnye

berjaya kejutkan abang Erfan..
Erfan ngantuk lagi mujur mood baik

harap-harap mereka bertiga ni
akan terus sayang menyangi
antara satu sama lain
sampai bila-bila..
dan abang-abang Mia ni akan
sentiasa melindungi adik perempuan
mereka yang sorang ni..
(wah..touching la pulak sob..sob..sob..)

Tuesday, March 16, 2010

Mia Merajuk..apa ubatnya???

Ni kejadian semalam.
Mia sudah menyepahkan rumah
dengan memunggah baju-baju
dia dari almari..
bila saya datang..saya marah la..
tapi marah sekadar tinggikan suara je
tak babab pun(sian kecik lagi :D)
dalam mummy dok bebel-bebel
Mia boleh keluar dari bilik..
huh..merajuk la tu kena marah
dah siap mengemas semua..
saya carik Mia..mana la anak dara sorang ni
kat depan takde..bilik takde..
mana dia menyorok ye..
senyap je..tak menyahut pun bila di panggil
tiba-tiba teragak nak cari kat toilet belakang..
takut la kot-kot dia main air ke kan..
la..Mia memang ada kat situ..
duduk tepi washer..buat muka merajuk
mummy ambik camera snap gambar dia
mula tak nak senyum..

1st snap..takde perasaan lagi..

2nd still control lagi..
3rd snap waahaaaa dia menyegih hihihi..

Mia memang hantu camera..
kalau merajuk..tunjuk camera hilang la rajuk dia

Monday, March 15, 2010

Kasut Baru



Wah..nak cerita sikit pasal kasut baru ni
Sekadar berkongsi cerita..
Minggu lepas memang busy giler la kat sekolah
Banyak nak kena selesaikan
Lagi pun ni dah nak sukan tahunan
lepas tu minggu lepas ada Merentas Desa
ada beberapa kali
kerja-kerja yang ta selesai kat sekolah
kena angkut bawak balik rumah..
(walaupun hakikatnya saya tak suka bawak balik keje ke rumah)
tapi saya takde pilihan kali ni
huwaaaa..rela dalam keterpaksaan la kiranye kan
bila banyak keje sure la tension kan..
rumah pun tak terurus..*tapi mengadap FB sempat pulak :p
(teruknye pengurusan saya)
satu hari tu dalam minggu lepas
Hari Rabu kalau tak silap
husband tersayang balik dari sekolah petang tu
lepas selesai sukan tahunan sekolah dia
dia ajak gi Jusco Bandaraya lepas Maghrib
uisssshh kita on je la kan..
lepas kitaorang dinner kat pizza hut
saje pusing2 mall tu..
then hubby stop kat 1 sport shop ni..
masuk dalam kedai..dia suruh pilih sport shoes..
wahaaaaaa..syoknye..
ni kira reward sebab apa ye bang??
hehehe..so pilih punye pilih saya pun telah merembat
sepasang kasut yang berkenan di hati saya..

mula2 tu memang rambang mata..
tapi kalau setakat macam saya ni
yang pakai sport shoes hari sukan & waktu koku je
tak yah la yang mahal-mahal sangat kan
agak2 la juge ye tak
apa-apa pun THANK YOU ABANG..
Love You so much..
nanti kita beli LILY pulak eh..
hahahaa...memang dasar belanda betul aku ni kan :D
dah bagi betis nak peha

Friday, March 12, 2010

CERITA PANAS~Merentas Desa~

Lama tak update..
Takde mood la..
banyak keje lagi pun..
takde masa nak duduk mengadap blog
ok..ni cerita PANAS...
wakakaka..bukan nak ngumpat eeeh.
Cerita Panas sebab ni cerita hari ni
Sekolah saya adakan aktivi ti MERENTAS DESA
pagi tadi..cerita panas la kan..
Fresh lagi ni he..he..
Sangat meriah..
lama tak jumpe suasana macam ni
Masa di SK Air Jernih budak tak ramai
merentas desa pun pusing2 kot kampung tu je
This time kat sekolah baru
saya memang puas hati..
seronok..walaupun penat tapi berbaloi
Antara orang kuat sukan..

Budak-budak ni stretching dulu sebelum lari



Sebaik di lepaskan..mengikut kategori..
ni lelaki Kelas 2 murid tahun 5-6

dah sampai..
laju budak-budak ni lari
Yang bestnya saya terlibat dalam acara ni..
apa yang saya buat biar la rahsia..hehehe
hanya kawan-kawan kat sekolah yang tahu
cukup la..
kat atas tu riben & getah yang digunakan
sebagai penanda mereka
melepasi setiap check point
saya tolong potong & ikat riben juge


Saya sebagai pencatat..
walaupun duduk dalam panas
tapi seronok+puas hati.
usaha saya selama seminggu berj alan lancar
kepada guru-guru SKSL..
terima kasih atas kerjasama yang diberikan..
terima kasih juge kepada GP K KOKU
atas kepercayaan yang diberikan kepada saya..


tak sabar nak tunggu hari sukan tahunan pulak ni
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015