Tuesday, April 27, 2010

Jiwaku Kacau


Sekarang ni jiwa tengah kacau
huhuhu
kenapa kacau??
ooo bukan sebab masalah rumahtangga
Kami bahagia..syukur alhamdulillah..
Jiwa kacau sebab..sebab..
saya sangat frust dengan diri saya sendiri
tak tahu la silap siapa..
tapi saya terima ketentuanNya..
pasti ada hikmah disebalik
setiap apa yang berlaku kan..
oppsss...mesti korang tertanya-tanyakan..
ok..the story begin..
saya kan dah habis belajar last year..
kira last exam around December 2009
then bila keluar result
January hari tu..browse result sem lain
tetiba terpandang 1 subjek ni
ENTERPRENUERSHIP
last year punya subjek gak kalau tak silap
saya dapat C masa tu..huhuhu
so kononya nak perbaiki CGPA
saya telah resit exam untuk paper tu
just ulang exam je la..
mana tau dapat A ke kan..
at least B pun should be ok la..
dari C tu..
masa nak ulang untuk exam tu
saya memang target OUM akan
konvo around Oktober @ November
sebab last year macam tu la..
tetiba baru ni saya dapat tau
OUM akan adakan konvokesyen
twice this year..
sekali bulan Jun
dan satu lagi around Ogos
ish..ish..kenapa la OUM ni
tak sistematik langsung
kawan-kawan saya semua dok sms
bagi tau batch kami konvo Jun..
waaaaaaa

saya ni macam mana???
saya call admin tanya..
diaorang kata kena tunggu latest result
Ya Allah..sempat ke result nak keluar
dalam seminggu dua ni??
Kalau tak saya akan konvo on Ogos
walaupun name list belum keluar
tapi saya dapat rasakan
I will miss the 1st Convocation
ala..tak bestnya tak dapat
nak konvo sama-sama kawan2
yela 4 tahun belajar sama-sama
tapi ada juga a few of my classmate
yang akan konvo on Ogos..
atleast ada la kawan..
huhuhuu..
tapi yang pasti
saya tak boleh tipu diri sendiri
saya sangat frust sekarang..
kenapa la aku gatal-gatal
nak ulang paper tu..
kalau la dah repeat tu dapat C
jugak memang la huhuhu..
Husband saya kata
its okay..
bulan Jun ke Ogos ke
sama je..still 2010 kan konvo
ala..itu semua ayat memujuk
saya tahu..
cuma ada sesuatu yang
mungkin membuatkan saya rasa gembira
sebab nya kalau saya konvo bulan Ogos
husband bestfriend saya pun konvo masa tu
so boleh la saya jumpe bestfriend saya juga..
meraikannya bersama-sama
(ni ayat menyedapkan hati sendiri ye kawan-kawan)

Sunday, April 25, 2010

Watermark



Ni semua gara-gara
tengok entry kat blog si Lieya
pasal watermark..
bila usha blog untuk buat watermark tu
ada lak yang terbekenan di hati
banyak dah kawan-kawan blogger
lain pun dah ada watermark
saya pun nak gak la kan..
so ni la watermark saya..
tamak la pulak..
sekali buat nak dua
hahaha

Monday, April 19, 2010

I'm so sorry..


Perasaan sekarang ni
tak dapat digambarkan..
menyesalnya..
hanya Allah yang tahu

Rasa sangat bersalah
atas apa yang berlaku..
kalau la dapat diputarkan masa
akan ku pastikan
perkara ini tak akan berlaku..
bila penat ditambah dengan
tekanan kerja
dan kegagalan menguasai emosi
lalu pada anak kecil ni
ku lempiaskan semuanya..
kalau la ada kesabaran
yang lebih sedikit tadi
pasti tangan ini
tak akan melekap
ke kulit halus mulus itu
Mummy mintak maaf Mia
huhuhuhu..teruknya &
JAHATNYA saya ni

Nampak tak kesan jari-jari saya pada kulit halus mulus ini
huhuhu..semuanya berlaku masa Maghrib tadi
hari ni saya kena attend meeting kat Melaka
sampai rumah dah pukul 6
penat sangat rasanya..
Mia pulak meragam+merengek-rengek manja
terbawak-bawak sampai waktu nak solat Maghrib
langsung tak boleh ditinggalkan
bila kena tinggal terjerit-jerit melolong
akhirnya sebaik selesai solat
mummy buka telekung
& dukung Mia + lepuk-lepuk manja
(huh manja ke kalau sampai berbirat ni)
Mia mungkin terkejut kot..
kena lepuk macam tu
sebab tak pernah lagi kena sebelum ni
terus tone suara dia jadi kendur
sayu je dengar masa ni..
mummy letak Mia atas katil..
Mia turun..tido bawah
siap tarik bantal sendiri
tido atas lantai..
bila tanya Mia sakit tak??
dia siap angguk-angguk..
ha..tido..jangan buat lagi..
time ni rasa dah nak menangis sangat
sebab Mia pejam mata secara paksa
korang bayangkan la
budak kecik umur setahun setengah macam dia ni
faham rupanya mummy dia marah..
tak lama lepas tu terus tertido
sambil tangis sendu masih berbaki lagi..
owh..teruknya saya..
penat..tension dengan kerja
anak pulak jadi mangsa..
sangat MENYESAL



psst..suami saya lancarkan
perang dingin dengan saya
sebab saya dera anak dara dia

Thursday, April 15, 2010

Eiii geramnya la.


Mia sekarang ni makin banyak peel dia..
kadang-kadang tu geram je..
rasa nak je cubit..
mujur la dia tu skinny je kan..
so takde la sampai hati
mummy dia nak cubit..
takat lepuk-lepuk manja je..
hahaha..
cuba tengok apa dia buat..
masa ni dah siap-siap nak pegi KL
dok tunggu daddy masukkan barang dalam keta
mummy dok snap la gambar budak2 ni
tetiba baru perasan Mia dah tanggalkan seluar dia
hai bertuah betul budak sorang ni..
ha..apa lagi kitaorang ugut..
Mia tinggal..tak payah ikut..
tapi dia steady je tak heran pun..
dia siap nak pakai seluar sendiri..
macam la pandai pakai sendiri..

mula-mula memang steady je dia
nak pakai sendiri
tapi bila tengok orang lain dah start nak pakai kasut
ha baru la terjerit-jerit dia..
eiii..kalau buat lagi
sure kena babab ni Mia oiii

Wednesday, April 14, 2010

Akibat membeli

ish..tak tau la nak explain macam mana
tapi ni la dia bahana kalau
kemaruk membeli kasut..
korang tengok je la gambar kat bawah ni ye

Kasut ni beli kat Vincci
masa Jusco bandaraya baru je bukak hari tu
dalam bulan February @ March kot..
selesa sangat pakai kasut ni..


Yang black ni pulak hasil rembatan tadi..
Dalam dok ronda-ronda nak beli Jco Donuts
untuk budak-budak ni
dah terembat pulak kasut kat Vincci lagi
korang perasan tak apa-apa persamaan pada kasut itu??
walaupun pun warnanya sama tapi
rekabentuknya adalah sama..
waaaaa..kenapa la aku boleh tak perasan ni
tadi dah balik rumah nak masukkan kasut baru ni
dalam shoes cabinet baru terpandang kasut yang satu itu
mujur la warnanya berbezakan..
kalau tidak mau haru je

Sunday, April 11, 2010

Saya Dapat...

Yeah...
Ada orang baik hati
Telah membelikan saya
notebook baru..
Yeah..thank you abang..
Hihihi..nak kata hadiah bday..
Bday jauh lagi..
tapi ni hadiah atau dalam erti kata lain
terpaksa beli sebab
mungkin husband ku
tak tahan dengan renggekkan
dan rajukkan ku
(setiap kali berebut lappy dengan dia)
wakakaka..
so dia dengan baik hatinye..
(ke berat hati bang???)
telah membelikan sebuah notebook baru
untuk isterinya yang tercinta ini..
Yeah...sayang abang..
aku memang request nak Dell Mini
lama dah mengidam..
lebih-lebih lagi bila baca entry kak Mimi dapat
hadiah Dell mini masa bday dia baru2 ni
mula-mula nak colour pink
tapi out of stock la pulak
ish..ish..so aku pilih jade green..
boleh la hubby pinjam kan..
macam mana aku selalu pinjam
notebook HP dia dulu :D
so ini adalah gambar yang aku ambik kat google je.


lepas ni makin tegar la aku ber FB hahaha..
dan harap2 dapat la selalu update blog kan :D

Tuesday, April 27, 2010

Jiwaku Kacau


Sekarang ni jiwa tengah kacau
huhuhu
kenapa kacau??
ooo bukan sebab masalah rumahtangga
Kami bahagia..syukur alhamdulillah..
Jiwa kacau sebab..sebab..
saya sangat frust dengan diri saya sendiri
tak tahu la silap siapa..
tapi saya terima ketentuanNya..
pasti ada hikmah disebalik
setiap apa yang berlaku kan..
oppsss...mesti korang tertanya-tanyakan..
ok..the story begin..
saya kan dah habis belajar last year..
kira last exam around December 2009
then bila keluar result
January hari tu..browse result sem lain
tetiba terpandang 1 subjek ni
ENTERPRENUERSHIP
last year punya subjek gak kalau tak silap
saya dapat C masa tu..huhuhu
so kononya nak perbaiki CGPA
saya telah resit exam untuk paper tu
just ulang exam je la..
mana tau dapat A ke kan..
at least B pun should be ok la..
dari C tu..
masa nak ulang untuk exam tu
saya memang target OUM akan
konvo around Oktober @ November
sebab last year macam tu la..
tetiba baru ni saya dapat tau
OUM akan adakan konvokesyen
twice this year..
sekali bulan Jun
dan satu lagi around Ogos
ish..ish..kenapa la OUM ni
tak sistematik langsung
kawan-kawan saya semua dok sms
bagi tau batch kami konvo Jun..
waaaaaaa

saya ni macam mana???
saya call admin tanya..
diaorang kata kena tunggu latest result
Ya Allah..sempat ke result nak keluar
dalam seminggu dua ni??
Kalau tak saya akan konvo on Ogos
walaupun name list belum keluar
tapi saya dapat rasakan
I will miss the 1st Convocation
ala..tak bestnya tak dapat
nak konvo sama-sama kawan2
yela 4 tahun belajar sama-sama
tapi ada juga a few of my classmate
yang akan konvo on Ogos..
atleast ada la kawan..
huhuhuu..
tapi yang pasti
saya tak boleh tipu diri sendiri
saya sangat frust sekarang..
kenapa la aku gatal-gatal
nak ulang paper tu..
kalau la dah repeat tu dapat C
jugak memang la huhuhu..
Husband saya kata
its okay..
bulan Jun ke Ogos ke
sama je..still 2010 kan konvo
ala..itu semua ayat memujuk
saya tahu..
cuma ada sesuatu yang
mungkin membuatkan saya rasa gembira
sebab nya kalau saya konvo bulan Ogos
husband bestfriend saya pun konvo masa tu
so boleh la saya jumpe bestfriend saya juga..
meraikannya bersama-sama
(ni ayat menyedapkan hati sendiri ye kawan-kawan)

Sunday, April 25, 2010

Watermark



Ni semua gara-gara
tengok entry kat blog si Lieya
pasal watermark..
bila usha blog untuk buat watermark tu
ada lak yang terbekenan di hati
banyak dah kawan-kawan blogger
lain pun dah ada watermark
saya pun nak gak la kan..
so ni la watermark saya..
tamak la pulak..
sekali buat nak dua
hahaha

Monday, April 19, 2010

I'm so sorry..


Perasaan sekarang ni
tak dapat digambarkan..
menyesalnya..
hanya Allah yang tahu

Rasa sangat bersalah
atas apa yang berlaku..
kalau la dapat diputarkan masa
akan ku pastikan
perkara ini tak akan berlaku..
bila penat ditambah dengan
tekanan kerja
dan kegagalan menguasai emosi
lalu pada anak kecil ni
ku lempiaskan semuanya..
kalau la ada kesabaran
yang lebih sedikit tadi
pasti tangan ini
tak akan melekap
ke kulit halus mulus itu
Mummy mintak maaf Mia
huhuhuhu..teruknya &
JAHATNYA saya ni

Nampak tak kesan jari-jari saya pada kulit halus mulus ini
huhuhu..semuanya berlaku masa Maghrib tadi
hari ni saya kena attend meeting kat Melaka
sampai rumah dah pukul 6
penat sangat rasanya..
Mia pulak meragam+merengek-rengek manja
terbawak-bawak sampai waktu nak solat Maghrib
langsung tak boleh ditinggalkan
bila kena tinggal terjerit-jerit melolong
akhirnya sebaik selesai solat
mummy buka telekung
& dukung Mia + lepuk-lepuk manja
(huh manja ke kalau sampai berbirat ni)
Mia mungkin terkejut kot..
kena lepuk macam tu
sebab tak pernah lagi kena sebelum ni
terus tone suara dia jadi kendur
sayu je dengar masa ni..
mummy letak Mia atas katil..
Mia turun..tido bawah
siap tarik bantal sendiri
tido atas lantai..
bila tanya Mia sakit tak??
dia siap angguk-angguk..
ha..tido..jangan buat lagi..
time ni rasa dah nak menangis sangat
sebab Mia pejam mata secara paksa
korang bayangkan la
budak kecik umur setahun setengah macam dia ni
faham rupanya mummy dia marah..
tak lama lepas tu terus tertido
sambil tangis sendu masih berbaki lagi..
owh..teruknya saya..
penat..tension dengan kerja
anak pulak jadi mangsa..
sangat MENYESAL



psst..suami saya lancarkan
perang dingin dengan saya
sebab saya dera anak dara dia

Thursday, April 15, 2010

Eiii geramnya la.


Mia sekarang ni makin banyak peel dia..
kadang-kadang tu geram je..
rasa nak je cubit..
mujur la dia tu skinny je kan..
so takde la sampai hati
mummy dia nak cubit..
takat lepuk-lepuk manja je..
hahaha..
cuba tengok apa dia buat..
masa ni dah siap-siap nak pegi KL
dok tunggu daddy masukkan barang dalam keta
mummy dok snap la gambar budak2 ni
tetiba baru perasan Mia dah tanggalkan seluar dia
hai bertuah betul budak sorang ni..
ha..apa lagi kitaorang ugut..
Mia tinggal..tak payah ikut..
tapi dia steady je tak heran pun..
dia siap nak pakai seluar sendiri..
macam la pandai pakai sendiri..

mula-mula memang steady je dia
nak pakai sendiri
tapi bila tengok orang lain dah start nak pakai kasut
ha baru la terjerit-jerit dia..
eiii..kalau buat lagi
sure kena babab ni Mia oiii

Wednesday, April 14, 2010

Akibat membeli

ish..tak tau la nak explain macam mana
tapi ni la dia bahana kalau
kemaruk membeli kasut..
korang tengok je la gambar kat bawah ni ye

Kasut ni beli kat Vincci
masa Jusco bandaraya baru je bukak hari tu
dalam bulan February @ March kot..
selesa sangat pakai kasut ni..


Yang black ni pulak hasil rembatan tadi..
Dalam dok ronda-ronda nak beli Jco Donuts
untuk budak-budak ni
dah terembat pulak kasut kat Vincci lagi
korang perasan tak apa-apa persamaan pada kasut itu??
walaupun pun warnanya sama tapi
rekabentuknya adalah sama..
waaaaa..kenapa la aku boleh tak perasan ni
tadi dah balik rumah nak masukkan kasut baru ni
dalam shoes cabinet baru terpandang kasut yang satu itu
mujur la warnanya berbezakan..
kalau tidak mau haru je

Sunday, April 11, 2010

Saya Dapat...

Yeah...
Ada orang baik hati
Telah membelikan saya
notebook baru..
Yeah..thank you abang..
Hihihi..nak kata hadiah bday..
Bday jauh lagi..
tapi ni hadiah atau dalam erti kata lain
terpaksa beli sebab
mungkin husband ku
tak tahan dengan renggekkan
dan rajukkan ku
(setiap kali berebut lappy dengan dia)
wakakaka..
so dia dengan baik hatinye..
(ke berat hati bang???)
telah membelikan sebuah notebook baru
untuk isterinya yang tercinta ini..
Yeah...sayang abang..
aku memang request nak Dell Mini
lama dah mengidam..
lebih-lebih lagi bila baca entry kak Mimi dapat
hadiah Dell mini masa bday dia baru2 ni
mula-mula nak colour pink
tapi out of stock la pulak
ish..ish..so aku pilih jade green..
boleh la hubby pinjam kan..
macam mana aku selalu pinjam
notebook HP dia dulu :D
so ini adalah gambar yang aku ambik kat google je.


lepas ni makin tegar la aku ber FB hahaha..
dan harap2 dapat la selalu update blog kan :D
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015