Friday, May 28, 2010

Turun Menjala..

Hidup seorang NELAYAN..
Menjala ikan setiap hari
bermandikan peluh & keringat
bagi mencari sesuap nasi...
membawa hasil tangkapan ke darat..
owh..betapa sukar hidupmu
NELAYAN
*
*
*
*
*
*

dan ini lah yang telah terjadi
padaku hari ini..
padah meronda blog
kawan-kawan pada hari cuti
*SELAMAT HARI WESAK*
akhirnya aku terpaksa turun
MENJALA..
di waktu petang
hik..hik..hik..
gara-gara terbaca entry roti jala
kat blog awak la Catlinafly
hasilnya...
ROTI JALA & KARI AYAM..

Roti jala hari ni tak berapa nak menjadi..
tak dapat nak gulung so kita lipat la saja..
JEMPUT MAKAN....


dikesempatan ini
saya nak promote produk
INNERSHINE Pati Prun ni..
saya baru saja menggunakan
sejak 2 bulan lepas..
mari la cuba kawan-kawan
kecantikan tidak hanya
datang dari luaran..
tetapi datang dari dalaman..

Wednesday, May 26, 2010

Saya Minat...

AF8 dah pun melabuhkan tirainya..
walaupun apa pendapat yang diberikan
saya tetap setia
menonton & mengundi untuk AF8
ye la setiap orang ada minat & pendapat
yang tersendiri..
saya menghormati pendirian orang
yang tak minat & kutuk AF8
dan tolong la hormati juga orang
yang meminati program ini jugakan..
hidup kalau saling hormat menghormati
lebih sejahterakan..hahaha..
puashati..sebab saya undi SHAHIR
dan SHAHIR jadi JUARA..
yeah!!!berbaloi-baloi rasanya..
dan kini sedang jatuh cinta dengan lagu
KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN..

Tuesday, May 25, 2010

Melaka Wonderland



Dari dalam kereta dah excited budak-budak ni

Ahad lepas kami ke
MELAKA WONDERLAND THEME PARK
..
tempat ni baru je buka 15 Mei hari tu..
sehari lepas diaorang bukak tempat ni
kitaorang ada pegi usha dari luar je la..
since barner dia sangat menarik
time tu budak ni dah kecoh nak masuk
tapi dah petang sangat..so tak jadi la..
memang promise nak pegi weekend nanti
time sampai tu..orang belum ramai..
dapat parking dekat dengan entrance..
saya suka..sebab saya ni jenis suka parking dekat2
malas nak jalan ok hihihi
kat entrance dah ada dah 4 ekor dino tunggu..
Erfan mula-mula excited..
tapi bila dah dekat mula cuak nak nangis..
harga tiket standard la..
adult RM30 kanak-kanak above 3 feet RM25
Erfan & Mia free je..
masuk dalam tu..cari port untuk letak barang..
salin baju budak2 ni segala..
dah bermula la aktiviti merendamkan diri dalam air..
Erfan mula-mula takut
sebab kat kiddies area tu ada macam bucket
yang bila air penuh dia akan melimpah..
bunyi dia kuat dan menakutkan untuk
yang berhati kecik macam Erfan..
tapi lama-lama lepas tu dia ok la..
Ez memang enjoy la..naik slide segala..
dah besar la kata kan..
Cik Mia memang over..
duduk dalam air tak nak keluar-keluar,..
kalau ajak keluar siap jerit2..
end up badan dia yang paling teruk kena sun burn
huhuhu walaupun dah lumurkan dengan sun block.
ok..layan je la beberapa keping gambar ni ye..
selebihnya tengok kat FB je la..


Mia dah tak sabar2 lagi


There she goes...





2 orang budak kecik..isi minyak selepas kepenatan





Erfan mula-mula takut ni dah susah nak ajak naik pulak :p



I Love this 2 last pics..

The bonding between them..


She is daddy's girl.. :-)

Friday, May 21, 2010

Sambutan Hari Guru




Ini la barisan PENDIDIK di SK Sri Laksamana


Tahun ni sambutan hari guru sangat la MERIAHnya.. maklumla 1st time sambut kat sekolah baru Majlis bermula dengan perhimpunan rasmi Bacaan perutusan Menteri & Pengarah Pelajaran Nyanyian lagu Tema Hari Guru dan Kami Guru Malaysia(lagu keramat nie) pastu bacaan ikrar.. selesai perhimpunan semua guru-guru bergerak ke padang pulak ada sukaneka.. ada acara isi air dalam botol guna straw..uuh sangat la mencabarnya pastu boling padang & akhir sekali terompah gergasi... sukaneka kumpulan kami tak menang huhuhu.. tapi lepas tu ada permainan bola baling untuk guru-guru perempuan dan sepak takraw untuk guru lelaki kumpulan kami JUARA yeah..hehehe..at least kan.. selesai kat padang gerak ke dewan pulak ada persembahan guru-guru sangat happening time ni sebab semua guru sangat sporting ok akhirnya sekali sebelum jamuan makan kami adakan majlis tukar-tukar hadiah.. Alhamdulillah.. selesai sudah sambutan HARI GURU untuk GURU-GURU SK SRI LAKSAMANA.. tahun depan kita plan bagi happening lagi,insyallah
ok jom layan gambar ye










Tuesday, May 18, 2010

Happy Birthday Abang..

Happy 42th Birthday Abang..
Sayang doakan abang
dikurniakan kesihatan yang sempurna..
sentiasa dilimpahi rahmat dariNya..
semoga abang terus kekal & setia
menjadi seorang suami yang penyabar
serta daddy yang penyayang
buat Ezhan, Erfan & Mia..
Kami semua SAYANG abang..



Saturday, May 15, 2010

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA



Puisi Guru Oh Guru – Usman Awang

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat “cikgu” kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG

1979


SELAMAT HARI G
URU
buat bekas guru-guru saya
serta
buat semua warga PENDIDIK..
SEMOGA KITA SEMUA
AKAN TERUS MENDIDIK

ANAK BANGSA KITA
TANPA JEMU..

Wednesday, May 12, 2010

Our 8th Anniversary..

Syukur alhamdulillah.. 8 tahun melayari hidup bersama suka duka pahit manis 8 tahun bersama mematangkan lagi perhubungan kami semoga Allah merahmati hubungan suci ini dengan limpahan rahmat dariNya..mudah-mudahan.. semoga kasih sayang antara kami terus mekar hingga ke akhir hayat.. buat suami tersayang Encik MOHD SELAN BIN MD RANI terima kasih kerana sentiasa memahami.. teruskan menyayangi diriku & anak-anak semoga segala impian kita tercapai Sayang abang...

Sunday, May 9, 2010

CoNgRaTuLaTiOnS!!!!!

Congratulations buat cousin saya
Nor Azreen Alia
yang telah selamat melangsungkan
MAJLIS PERTUNANGAN nya
dengan pilihan hati..malam tadi..

sangat meriah ok..
kami ni rapat..
dia kira favourite aunty buat Erfan..
kalau pegi rumah aunty saya, Erfan sure cari mak ngah dia ni
Insyallah the big day akan berlangsung
31 Dec 2010 dan bersanding pada 1 Jan 2011..
congrats again..

***********************************************
HAPPY MOTHER's DAY
buat semua teman-teman blogger diluar sana..
semoga kita menjadi ibu yang terbaik buat anak2 kita
insyallah

Saturday, May 1, 2010

Outing with the Kids..


Cuti Hari Pekerja..
saya dengan jayanya
outing bersama 3 orang
anakanda kesayangan..
Mr.Hubby??
oo dia stay kat rumah..
ada orang tukang rumah kami..
so kena la ada orang tunggu kan..
lagi pun daddy demam+selsema+batuk
mula-mula dah plan tak nak kemana2
tapi tetiba lepas masak untuk lunch
saya macam
panas je punggung duduk rumah
time weekend ni..
yeahh..bila hubby bagi kebenaran untuk keluar
apa lagi..Yihaaa..cepat2 bersiap
hik..hik..
memandangkan dia pun kurang sihat.
so saya telah membawa bersama
anak-anak untuk turut serta..
kami ke Jusco Ayer Keroh je..

1st ride..Ez & Erfan je..Mia tunggu dulu ye

lepas tu baru Mia boleh naik ride yang abang2 dia naik..

target pegi tu memang nak bawak
budak2 ni masuk kids wonderland tu je
*hehehe boleh caya ke??*
tapi bila sampai sana
dah terrembat beberapa item la pulak
dengan tak sengaja ok..
maklumla LABOUR DAY SALE..
saya terbeli 2 helai cadar..
beg & drinking bottle DORA
untuk Cik Mia..
toy Diego & LEGO..ni Erfan la kan..
track bottom Cheetah Ez..
turun 1st floor nampak
Carlo Rino Sale..
wah..berkenan 1 kasut ni
tapi yang ni memang betul2
tak berani..
sebab apa??
sebab bulan lepas..
(minggu lepas ok)
saya telah pun membeli 2 pasang ka sut
sebelum tu dah beli sepasang dah..
:-( kang tak pasal2 kena bebel..
so saya bersabar je la..
insyallah ada rezeki pasti ku rembat juga..
wah..sangat mencabar
ber'shopping' dengan budak2 ni
tanpa daddy disisi..
especially cik Mia
yang tak mahu didukung langsung tu..
TENSIONnya la..
tang nak naik escalator pun sama..
yang Mia nak naik sendiri..
yang Erfan lak nak dukung..
(dia takut sejak tengok dalam News kes budak tersepit kaki tu)
waaaa..akhirnya kita naik lift je la ye..
sampai rumah..mandi segala..Mia minta susu
dan terus tumbang..Zzzzz...kepenatan la tu

Lihatla aksi anak daraku tido..
sejak 2menjak ni tido pun dia nak pakai kasut ok..
jangan la cuba2 bukak..sure melalak punye..
tunggu dia dah betul2 lena
baru mummy berani bukak itu kasut..

Friday, May 28, 2010

Turun Menjala..

Hidup seorang NELAYAN..
Menjala ikan setiap hari
bermandikan peluh & keringat
bagi mencari sesuap nasi...
membawa hasil tangkapan ke darat..
owh..betapa sukar hidupmu
NELAYAN
*
*
*
*
*
*

dan ini lah yang telah terjadi
padaku hari ini..
padah meronda blog
kawan-kawan pada hari cuti
*SELAMAT HARI WESAK*
akhirnya aku terpaksa turun
MENJALA..
di waktu petang
hik..hik..hik..
gara-gara terbaca entry roti jala
kat blog awak la Catlinafly
hasilnya...
ROTI JALA & KARI AYAM..

Roti jala hari ni tak berapa nak menjadi..
tak dapat nak gulung so kita lipat la saja..
JEMPUT MAKAN....


dikesempatan ini
saya nak promote produk
INNERSHINE Pati Prun ni..
saya baru saja menggunakan
sejak 2 bulan lepas..
mari la cuba kawan-kawan
kecantikan tidak hanya
datang dari luaran..
tetapi datang dari dalaman..

Wednesday, May 26, 2010

Saya Minat...

AF8 dah pun melabuhkan tirainya..
walaupun apa pendapat yang diberikan
saya tetap setia
menonton & mengundi untuk AF8
ye la setiap orang ada minat & pendapat
yang tersendiri..
saya menghormati pendirian orang
yang tak minat & kutuk AF8
dan tolong la hormati juga orang
yang meminati program ini jugakan..
hidup kalau saling hormat menghormati
lebih sejahterakan..hahaha..
puashati..sebab saya undi SHAHIR
dan SHAHIR jadi JUARA..
yeah!!!berbaloi-baloi rasanya..
dan kini sedang jatuh cinta dengan lagu
KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN..

Tuesday, May 25, 2010

Melaka Wonderland



Dari dalam kereta dah excited budak-budak ni

Ahad lepas kami ke
MELAKA WONDERLAND THEME PARK
..
tempat ni baru je buka 15 Mei hari tu..
sehari lepas diaorang bukak tempat ni
kitaorang ada pegi usha dari luar je la..
since barner dia sangat menarik
time tu budak ni dah kecoh nak masuk
tapi dah petang sangat..so tak jadi la..
memang promise nak pegi weekend nanti
time sampai tu..orang belum ramai..
dapat parking dekat dengan entrance..
saya suka..sebab saya ni jenis suka parking dekat2
malas nak jalan ok hihihi
kat entrance dah ada dah 4 ekor dino tunggu..
Erfan mula-mula excited..
tapi bila dah dekat mula cuak nak nangis..
harga tiket standard la..
adult RM30 kanak-kanak above 3 feet RM25
Erfan & Mia free je..
masuk dalam tu..cari port untuk letak barang..
salin baju budak2 ni segala..
dah bermula la aktiviti merendamkan diri dalam air..
Erfan mula-mula takut
sebab kat kiddies area tu ada macam bucket
yang bila air penuh dia akan melimpah..
bunyi dia kuat dan menakutkan untuk
yang berhati kecik macam Erfan..
tapi lama-lama lepas tu dia ok la..
Ez memang enjoy la..naik slide segala..
dah besar la kata kan..
Cik Mia memang over..
duduk dalam air tak nak keluar-keluar,..
kalau ajak keluar siap jerit2..
end up badan dia yang paling teruk kena sun burn
huhuhu walaupun dah lumurkan dengan sun block.
ok..layan je la beberapa keping gambar ni ye..
selebihnya tengok kat FB je la..


Mia dah tak sabar2 lagi


There she goes...





2 orang budak kecik..isi minyak selepas kepenatan





Erfan mula-mula takut ni dah susah nak ajak naik pulak :p



I Love this 2 last pics..

The bonding between them..


She is daddy's girl.. :-)

Friday, May 21, 2010

Sambutan Hari Guru




Ini la barisan PENDIDIK di SK Sri Laksamana


Tahun ni sambutan hari guru sangat la MERIAHnya.. maklumla 1st time sambut kat sekolah baru Majlis bermula dengan perhimpunan rasmi Bacaan perutusan Menteri & Pengarah Pelajaran Nyanyian lagu Tema Hari Guru dan Kami Guru Malaysia(lagu keramat nie) pastu bacaan ikrar.. selesai perhimpunan semua guru-guru bergerak ke padang pulak ada sukaneka.. ada acara isi air dalam botol guna straw..uuh sangat la mencabarnya pastu boling padang & akhir sekali terompah gergasi... sukaneka kumpulan kami tak menang huhuhu.. tapi lepas tu ada permainan bola baling untuk guru-guru perempuan dan sepak takraw untuk guru lelaki kumpulan kami JUARA yeah..hehehe..at least kan.. selesai kat padang gerak ke dewan pulak ada persembahan guru-guru sangat happening time ni sebab semua guru sangat sporting ok akhirnya sekali sebelum jamuan makan kami adakan majlis tukar-tukar hadiah.. Alhamdulillah.. selesai sudah sambutan HARI GURU untuk GURU-GURU SK SRI LAKSAMANA.. tahun depan kita plan bagi happening lagi,insyallah
ok jom layan gambar ye










Tuesday, May 18, 2010

Happy Birthday Abang..

Happy 42th Birthday Abang..
Sayang doakan abang
dikurniakan kesihatan yang sempurna..
sentiasa dilimpahi rahmat dariNya..
semoga abang terus kekal & setia
menjadi seorang suami yang penyabar
serta daddy yang penyayang
buat Ezhan, Erfan & Mia..
Kami semua SAYANG abang..



Saturday, May 15, 2010

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA



Puisi Guru Oh Guru – Usman Awang

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat “cikgu” kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG

1979


SELAMAT HARI G
URU
buat bekas guru-guru saya
serta
buat semua warga PENDIDIK..
SEMOGA KITA SEMUA
AKAN TERUS MENDIDIK

ANAK BANGSA KITA
TANPA JEMU..

Wednesday, May 12, 2010

Our 8th Anniversary..

Syukur alhamdulillah.. 8 tahun melayari hidup bersama suka duka pahit manis 8 tahun bersama mematangkan lagi perhubungan kami semoga Allah merahmati hubungan suci ini dengan limpahan rahmat dariNya..mudah-mudahan.. semoga kasih sayang antara kami terus mekar hingga ke akhir hayat.. buat suami tersayang Encik MOHD SELAN BIN MD RANI terima kasih kerana sentiasa memahami.. teruskan menyayangi diriku & anak-anak semoga segala impian kita tercapai Sayang abang...

Sunday, May 9, 2010

CoNgRaTuLaTiOnS!!!!!

Congratulations buat cousin saya
Nor Azreen Alia
yang telah selamat melangsungkan
MAJLIS PERTUNANGAN nya
dengan pilihan hati..malam tadi..

sangat meriah ok..
kami ni rapat..
dia kira favourite aunty buat Erfan..
kalau pegi rumah aunty saya, Erfan sure cari mak ngah dia ni
Insyallah the big day akan berlangsung
31 Dec 2010 dan bersanding pada 1 Jan 2011..
congrats again..

***********************************************
HAPPY MOTHER's DAY
buat semua teman-teman blogger diluar sana..
semoga kita menjadi ibu yang terbaik buat anak2 kita
insyallah

Saturday, May 1, 2010

Outing with the Kids..


Cuti Hari Pekerja..
saya dengan jayanya
outing bersama 3 orang
anakanda kesayangan..
Mr.Hubby??
oo dia stay kat rumah..
ada orang tukang rumah kami..
so kena la ada orang tunggu kan..
lagi pun daddy demam+selsema+batuk
mula-mula dah plan tak nak kemana2
tapi tetiba lepas masak untuk lunch
saya macam
panas je punggung duduk rumah
time weekend ni..
yeahh..bila hubby bagi kebenaran untuk keluar
apa lagi..Yihaaa..cepat2 bersiap
hik..hik..
memandangkan dia pun kurang sihat.
so saya telah membawa bersama
anak-anak untuk turut serta..
kami ke Jusco Ayer Keroh je..

1st ride..Ez & Erfan je..Mia tunggu dulu ye

lepas tu baru Mia boleh naik ride yang abang2 dia naik..

target pegi tu memang nak bawak
budak2 ni masuk kids wonderland tu je
*hehehe boleh caya ke??*
tapi bila sampai sana
dah terrembat beberapa item la pulak
dengan tak sengaja ok..
maklumla LABOUR DAY SALE..
saya terbeli 2 helai cadar..
beg & drinking bottle DORA
untuk Cik Mia..
toy Diego & LEGO..ni Erfan la kan..
track bottom Cheetah Ez..
turun 1st floor nampak
Carlo Rino Sale..
wah..berkenan 1 kasut ni
tapi yang ni memang betul2
tak berani..
sebab apa??
sebab bulan lepas..
(minggu lepas ok)
saya telah pun membeli 2 pasang ka sut
sebelum tu dah beli sepasang dah..
:-( kang tak pasal2 kena bebel..
so saya bersabar je la..
insyallah ada rezeki pasti ku rembat juga..
wah..sangat mencabar
ber'shopping' dengan budak2 ni
tanpa daddy disisi..
especially cik Mia
yang tak mahu didukung langsung tu..
TENSIONnya la..
tang nak naik escalator pun sama..
yang Mia nak naik sendiri..
yang Erfan lak nak dukung..
(dia takut sejak tengok dalam News kes budak tersepit kaki tu)
waaaa..akhirnya kita naik lift je la ye..
sampai rumah..mandi segala..Mia minta susu
dan terus tumbang..Zzzzz...kepenatan la tu

Lihatla aksi anak daraku tido..
sejak 2menjak ni tido pun dia nak pakai kasut ok..
jangan la cuba2 bukak..sure melalak punye..
tunggu dia dah betul2 lena
baru mummy berani bukak itu kasut..

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015