Monday, January 31, 2011

BASAH DALAM HUJAN



Hujan marathon..
2 hari berturut-turut hujan turun tanpa henti
sejuknya..paling tak tahan time nak ambik wuduk time solat Subuh
dugaan sungguhla..nak mandi apatah lagikan..
pagi ni pegi sekolah pun mood lembab je
selembab cuaca pagi ni..hihihi
maklumla orang lain ada yang dah mula cuti
tapi kami masih la menjalankan amanah yang diberikan
takpe la kan..dan malam ni pun dah start kelas malam untuk Year 6
malam tadi lagi dah mula..dan menurut guru-guru yang datang malam tadi
sambutan memberansangkan walaupun semalam hujan turun tanpa henti
ALHAMDULILLAH...baru la bersemangat nak mengajarkan..
ni kalau kelas kosong je..tak syok la..
ni kat Masjid Tanah hujan dah pun mula berhenti
sejak tengahari tadi..
Pekan Lubok Cina as usual dah pun ditenggelami air..
kesiannya mangsa-mangsa banjir
semoga mereka semua sabar & tabah menghadapinya ye..
image credit to BERITA HARIAN

3 comments:

  1. haa skrg memang tetiba jer ujan kan .. sana sini sampai naik banjir huhu

    ReplyDelete
  2. kat s alam ni baru malam ni reda. kalau tak renyai je.

    ReplyDelete
  3. Itulah. Patotla hari tu cuaca panas terik amat! Spi x sanggup nk kluar rumah amik budak2 kat skolah. Rupanya dh tba msm ujan. So mcmmn jd mc ari tu? Lauk pauk dinner tu sgtla sedap! Emy mkn @ mn tu?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, January 31, 2011

BASAH DALAM HUJAN



Hujan marathon..
2 hari berturut-turut hujan turun tanpa henti
sejuknya..paling tak tahan time nak ambik wuduk time solat Subuh
dugaan sungguhla..nak mandi apatah lagikan..
pagi ni pegi sekolah pun mood lembab je
selembab cuaca pagi ni..hihihi
maklumla orang lain ada yang dah mula cuti
tapi kami masih la menjalankan amanah yang diberikan
takpe la kan..dan malam ni pun dah start kelas malam untuk Year 6
malam tadi lagi dah mula..dan menurut guru-guru yang datang malam tadi
sambutan memberansangkan walaupun semalam hujan turun tanpa henti
ALHAMDULILLAH...baru la bersemangat nak mengajarkan..
ni kalau kelas kosong je..tak syok la..
ni kat Masjid Tanah hujan dah pun mula berhenti
sejak tengahari tadi..
Pekan Lubok Cina as usual dah pun ditenggelami air..
kesiannya mangsa-mangsa banjir
semoga mereka semua sabar & tabah menghadapinya ye..
image credit to BERITA HARIAN

3 comments:

  1. haa skrg memang tetiba jer ujan kan .. sana sini sampai naik banjir huhu

    ReplyDelete
  2. kat s alam ni baru malam ni reda. kalau tak renyai je.

    ReplyDelete
  3. Itulah. Patotla hari tu cuaca panas terik amat! Spi x sanggup nk kluar rumah amik budak2 kat skolah. Rupanya dh tba msm ujan. So mcmmn jd mc ari tu? Lauk pauk dinner tu sgtla sedap! Emy mkn @ mn tu?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015