Tuesday, January 11, 2011

Macaroons


Macaroons
kalau kat sini memang susah nak cari la
ke memang takde kat Melaka ni??
atau aku yang tak jumpe kan..
sebabkan tekak ni dah teringin bebenar nak makan
1st time makan masa di Pavillion last year
adoiyai..terasa-rasa kat tekak ni ha..
hari tu ingat nak order kat my old buddy ni
dia memang part time baker
since dia sangat sibuk so saya masih lagi menunggu
dan akan menuntut janji darinya hihihi
memandangkan tekak ni dah tak tertahan sangat nak makan 
puas dok google cari dan
mujur la jumpe kat FB ada sorang tu yang accept order
untuk macaroons..dah sampai dah tadi
and alhamdulillah Selamat semuanya hahaha
risau la jugak takut hancus ke bila tiba kat tangan kan
mujur la..rasanya pun no bad..
boleh order lagi lepas ni
tapi saya masih merindui macaroon kat pavi tu
MACAROONS adalah sangat tidak sesuai untuk 
orang yang ada diabetic sebab rasanya yang manis..
dan part yang paling best 
masa pegi collect pos laju kat post office..
sampai je kat kereta saya kena saman
sebab lupa letak kupon parking nghee hehehe..
tak pasal-pasal kena sedekah RM10 kat MPAG
itu pun kalau bayar within 24hours kalau lewat charge akan bertambah
huh..cedik darah betul la :p

8 comments:

  1. order kat sapa tu? nampak cun jer...

    ReplyDelete
  2. sdpnyerrrr. leh bg link awak order kat mana?

    ReplyDelete
  3. aku x penah lg merasa minatang ni emy. sedap sgt ye? ayoyo..mana nk carik ni..

    ReplyDelete
  4. wahhh...sana sini org dok citer pasal macaroon...apa benda lah agak2nya benda ni erkk..yg tau boleh dimakan jer..cam mana lah rasanya kan..pos sikit kat sini..

    ReplyDelete
  5. emy,sedap kan macaroons? ayu suke! kt sini bnyk jual..haritu bli kat dean & deluca..yummy!

    ReplyDelete
  6. saya pernah makan.. ehsan member opisss.. sangattt chedaaappp..

    ReplyDelete
  7. mmg sedap kan kak...lieya penah gak rase...member opis bawak kan...fuh mmg manis, tapi lieya ni kaki manis so sedap jek melantak heeheheheh

    ReplyDelete
  8. kt mne beli macaroon tu kak?
    sy berminat

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, January 11, 2011

Macaroons


Macaroons
kalau kat sini memang susah nak cari la
ke memang takde kat Melaka ni??
atau aku yang tak jumpe kan..
sebabkan tekak ni dah teringin bebenar nak makan
1st time makan masa di Pavillion last year
adoiyai..terasa-rasa kat tekak ni ha..
hari tu ingat nak order kat my old buddy ni
dia memang part time baker
since dia sangat sibuk so saya masih lagi menunggu
dan akan menuntut janji darinya hihihi
memandangkan tekak ni dah tak tertahan sangat nak makan 
puas dok google cari dan
mujur la jumpe kat FB ada sorang tu yang accept order
untuk macaroons..dah sampai dah tadi
and alhamdulillah Selamat semuanya hahaha
risau la jugak takut hancus ke bila tiba kat tangan kan
mujur la..rasanya pun no bad..
boleh order lagi lepas ni
tapi saya masih merindui macaroon kat pavi tu
MACAROONS adalah sangat tidak sesuai untuk 
orang yang ada diabetic sebab rasanya yang manis..
dan part yang paling best 
masa pegi collect pos laju kat post office..
sampai je kat kereta saya kena saman
sebab lupa letak kupon parking nghee hehehe..
tak pasal-pasal kena sedekah RM10 kat MPAG
itu pun kalau bayar within 24hours kalau lewat charge akan bertambah
huh..cedik darah betul la :p

8 comments:

  1. order kat sapa tu? nampak cun jer...

    ReplyDelete
  2. sdpnyerrrr. leh bg link awak order kat mana?

    ReplyDelete
  3. aku x penah lg merasa minatang ni emy. sedap sgt ye? ayoyo..mana nk carik ni..

    ReplyDelete
  4. wahhh...sana sini org dok citer pasal macaroon...apa benda lah agak2nya benda ni erkk..yg tau boleh dimakan jer..cam mana lah rasanya kan..pos sikit kat sini..

    ReplyDelete
  5. emy,sedap kan macaroons? ayu suke! kt sini bnyk jual..haritu bli kat dean & deluca..yummy!

    ReplyDelete
  6. saya pernah makan.. ehsan member opisss.. sangattt chedaaappp..

    ReplyDelete
  7. mmg sedap kan kak...lieya penah gak rase...member opis bawak kan...fuh mmg manis, tapi lieya ni kaki manis so sedap jek melantak heeheheheh

    ReplyDelete
  8. kt mne beli macaroon tu kak?
    sy berminat

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015