Wednesday, January 26, 2011

Pepahat

* gambar credit to google
Pernah tak makan pepahat?
sejenis siput.. 
ada jugak yang panggil lala buluh
tapi yang saya tahu
sejak mengenali hidupan laut ni
hubby saya kata namanya "PEPAHAT"
maybe ada yang pernah makan kan..
kalau area kg hubby tu nak beli @ makan pepahat
kena tengok waktunya jugak..kalau bukan musimnya
memang susah nak dapat
baru ni time kami gi makan seafood
area Kuala Pantai..jumpe pepahat
so apa lagi..siput pepahat itu masuk dalam list menu malam tu
pernah sekali hubby beli pepahat ni bawak balik
tapi saya tak pandai siang..sejak dari hari tu
kami memang kalau nak makan pepahat
gi makan kat kedai ikan bakar je la..
ni gambar siput pepahat yang telah siap dimasak
pepahat berlada..wallaaaa...
 siakap 3 rasa
 sotong goreng tepung,menu wajib Ez..
 licin sudah..
 Ez favourite dish kalau datang sini..
nasi lemak "power" dia kata :-)

4 comments:

  1. ell pun suke...tp kat sini susah nak ada...seumur hidup sekali je penah mkn...tp tringat2 rasanya...

    ReplyDelete
  2. lieya penah mkn pepahat ni...tupun pegi bagan lalang kak emy....sodap tapi hubby tak suke katenye ade pasir2 heheheeheh....betul la tu, buat masak belada mmg sedap......

    halamak terliur lak tgk menu seafood nieh....

    ReplyDelete
  3. saya penah mkn kt bagan lalang.sedap kan kak..eiii,terliur lak ni..hahaa

    ReplyDelete
  4. sedap gak emy. akak pernah makan dengan hirda kat bagan lalang.. tu pun tengok entry si lieya.. tp mmg berpasir sikit la.. dan pepahat masak berlada mmg sedap

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, January 26, 2011

Pepahat

* gambar credit to google
Pernah tak makan pepahat?
sejenis siput.. 
ada jugak yang panggil lala buluh
tapi yang saya tahu
sejak mengenali hidupan laut ni
hubby saya kata namanya "PEPAHAT"
maybe ada yang pernah makan kan..
kalau area kg hubby tu nak beli @ makan pepahat
kena tengok waktunya jugak..kalau bukan musimnya
memang susah nak dapat
baru ni time kami gi makan seafood
area Kuala Pantai..jumpe pepahat
so apa lagi..siput pepahat itu masuk dalam list menu malam tu
pernah sekali hubby beli pepahat ni bawak balik
tapi saya tak pandai siang..sejak dari hari tu
kami memang kalau nak makan pepahat
gi makan kat kedai ikan bakar je la..
ni gambar siput pepahat yang telah siap dimasak
pepahat berlada..wallaaaa...
 siakap 3 rasa
 sotong goreng tepung,menu wajib Ez..
 licin sudah..
 Ez favourite dish kalau datang sini..
nasi lemak "power" dia kata :-)

4 comments:

  1. ell pun suke...tp kat sini susah nak ada...seumur hidup sekali je penah mkn...tp tringat2 rasanya...

    ReplyDelete
  2. lieya penah mkn pepahat ni...tupun pegi bagan lalang kak emy....sodap tapi hubby tak suke katenye ade pasir2 heheheeheh....betul la tu, buat masak belada mmg sedap......

    halamak terliur lak tgk menu seafood nieh....

    ReplyDelete
  3. saya penah mkn kt bagan lalang.sedap kan kak..eiii,terliur lak ni..hahaa

    ReplyDelete
  4. sedap gak emy. akak pernah makan dengan hirda kat bagan lalang.. tu pun tengok entry si lieya.. tp mmg berpasir sikit la.. dan pepahat masak berlada mmg sedap

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015