Sunday, January 23, 2011

SALOMA BISTRO


Last weekend kami ke Saloma Bistro
another cousin's wedding to be attend
macam yang dah diperkatakan sebelum ni
memang awal tahun ni berderet jemputan kawin
cousins saya kawin..musim cousins saya kawin gamaknya ni
kali ni anak lelaki aunty saya kawin...
ZAKWAN & ALIA
majlis diadakan di Saloma Bistro pada sebelah malam Sabtu 15 Januari hari tu
dapat la jugak saya merasa jejakkan kaki ke sana kan..kalau saja-saja pegi
sure takde la punyakan level-level macam saya ni tak sampai ke situ punye
hihihi
kami gerak dari Seremban hari tu..mak saya dah pegi beberapa hari awal la
rumah adik dia kan..
sampai Saloma Bistro sebelum senja tu orang tak berapa nak ramai lagi
sempat la snap sekeping dua gambar..
memandangkan majlis resepsi ni di Saloma Bistro kan
so most of our family datang dengan gaya dan ala-ala Saloma,P.Ramlee dan seangkatan dengannya..
malas nak cerita panjang-panjang layan je la gambar-gambar yang ada ye..

 Ni kereta ni yang ada dalam filem MADU 3..
antik ni :D
 The main hall..
ada 3 parts semuanya
main, foyer & garden
  ^_^

 Yang cream kebaya tu adik pengantin
 Yang tengah tu cousin saya..left & right staff aunty saya..
Pekerja C*LC*M yang sungguh dedikasi :D
My mom with her sisters, in laws & nieces..
Here comes the bride & groom..
 Ni meja kami..
all the tables dinamakan dengan filem-filem P.Ramlee
 The special door gift
sebab tuan rumah hand drawing sendiri pada kad tu..
 The special menu..
Yummy
Sup daging ni sedap gilooos..

 We are cousins..sorang je lagi belum berpunya
My adorable little girl ^_^

"3 ABDUL" My cousins too
 
"LABU & LABI" the cameraman..cousins saya jugak hihi
 
The food presentation..untuk mereka yang berada di main hall..
sangat menarik 

 
Cake cutting..
 Another wedding cake..P.RAMLEE & SALOMA Cake..
Special performance..from the cousin too
The Tuan Rumah
 The Yusof Clan..
Our big family..
 TO ZAKWAN & ALIA..

May this marriage last this your last forever..

6 comments:

  1. wow sungguh grand buat di saloma bistro .. cam artis kan .. cantik pengantin..
    ermm tema p.ramlee best2 :)

    ReplyDelete
  2. ramai betul sepupu2 emy yer.. macam2 aksi dorang..jadi labu labi la, jadi tiga abdul la.. sporting abis..

    akak pun belom pernah jejak bistro lagi.. nampak menarik betul.

    ReplyDelete
  3. wah..sgt meriah....
    semuanya best...memang kenangan gitu..

    ReplyDelete
  4. Emy meriah ah majlis ni! Super grand! Suka tgk aksi family u. Selamat pengantin baru bt ke2 mempelai. Smg bhg bt slamanya. Amin.

    ReplyDelete
  5. amboi mak...glamer nyer.mcm artis memasing ngan baju ala 60an.

    ReplyDelete
  6. Kereta ni bukan model yg digunakan dalam filem Madu Tiga.Model ini ialah MGA sedangkan kereta dlm filem itu adalah MG Midget.Model MGA ni lebih tua dari MG Midget tu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, January 23, 2011

SALOMA BISTRO


Last weekend kami ke Saloma Bistro
another cousin's wedding to be attend
macam yang dah diperkatakan sebelum ni
memang awal tahun ni berderet jemputan kawin
cousins saya kawin..musim cousins saya kawin gamaknya ni
kali ni anak lelaki aunty saya kawin...
ZAKWAN & ALIA
majlis diadakan di Saloma Bistro pada sebelah malam Sabtu 15 Januari hari tu
dapat la jugak saya merasa jejakkan kaki ke sana kan..kalau saja-saja pegi
sure takde la punyakan level-level macam saya ni tak sampai ke situ punye
hihihi
kami gerak dari Seremban hari tu..mak saya dah pegi beberapa hari awal la
rumah adik dia kan..
sampai Saloma Bistro sebelum senja tu orang tak berapa nak ramai lagi
sempat la snap sekeping dua gambar..
memandangkan majlis resepsi ni di Saloma Bistro kan
so most of our family datang dengan gaya dan ala-ala Saloma,P.Ramlee dan seangkatan dengannya..
malas nak cerita panjang-panjang layan je la gambar-gambar yang ada ye..

 Ni kereta ni yang ada dalam filem MADU 3..
antik ni :D
 The main hall..
ada 3 parts semuanya
main, foyer & garden
  ^_^

 Yang cream kebaya tu adik pengantin
 Yang tengah tu cousin saya..left & right staff aunty saya..
Pekerja C*LC*M yang sungguh dedikasi :D
My mom with her sisters, in laws & nieces..
Here comes the bride & groom..
 Ni meja kami..
all the tables dinamakan dengan filem-filem P.Ramlee
 The special door gift
sebab tuan rumah hand drawing sendiri pada kad tu..
 The special menu..
Yummy
Sup daging ni sedap gilooos..

 We are cousins..sorang je lagi belum berpunya
My adorable little girl ^_^

"3 ABDUL" My cousins too
 
"LABU & LABI" the cameraman..cousins saya jugak hihi
 
The food presentation..untuk mereka yang berada di main hall..
sangat menarik 

 
Cake cutting..
 Another wedding cake..P.RAMLEE & SALOMA Cake..
Special performance..from the cousin too
The Tuan Rumah
 The Yusof Clan..
Our big family..
 TO ZAKWAN & ALIA..

May this marriage last this your last forever..

6 comments:

  1. wow sungguh grand buat di saloma bistro .. cam artis kan .. cantik pengantin..
    ermm tema p.ramlee best2 :)

    ReplyDelete
  2. ramai betul sepupu2 emy yer.. macam2 aksi dorang..jadi labu labi la, jadi tiga abdul la.. sporting abis..

    akak pun belom pernah jejak bistro lagi.. nampak menarik betul.

    ReplyDelete
  3. wah..sgt meriah....
    semuanya best...memang kenangan gitu..

    ReplyDelete
  4. Emy meriah ah majlis ni! Super grand! Suka tgk aksi family u. Selamat pengantin baru bt ke2 mempelai. Smg bhg bt slamanya. Amin.

    ReplyDelete
  5. amboi mak...glamer nyer.mcm artis memasing ngan baju ala 60an.

    ReplyDelete
  6. Kereta ni bukan model yg digunakan dalam filem Madu Tiga.Model ini ialah MGA sedangkan kereta dlm filem itu adalah MG Midget.Model MGA ni lebih tua dari MG Midget tu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015