Sunday, January 9, 2011

Saya cuba...



Saya cuba..
untuk tidak menjamah nasi
bukan la tak makan langsung
tapi gantikan nasi dengan benda lain..
alhamdulillah,perut saya memang boleh tahan
even tak makan nasi 2-3 hari pun ok lagi
as long as makan benda lain contohnya roti..sup dll
for the time being saya ambik wholemeal bread untuk breakfast

tengahari makan biskut atau white bread gardenia sapu jam& butter atau makan macam tu saje
 kalau yang butterscotch with raisin tu
tapi saya berhadapan dengan satu masalah besar kecik la hehehe
masalah saya sekarang bila saya masak untuk dinner
ye..hari bersekolah saya hanya masak untuk dinner
lunch tapau..hihii tak sempat la
ok back to the issue bila saya masak untuk dinner
saya selalu kena paksa makan oleh Encik Suami
siap gaduh-gaduh lagi..adoi la..
kadang-kadang bila dah kena marah
saya makan jugak sikit..1/2 senduk..
huhuhu tapi yang pasti saya akan pastikan
semua orang dalam rumah ni dinner sebelum Maghrib
no more rice after 8
kalau anak-anak lapar after 8 saya bagi la mereka roti @ hot milo
tapi alhamdulillah so far takde siapa pun kata lapar selepas dinner..
mudah-mudahan akan nampakla hasilnya nanti ye..
akan tetapi saya akan terpaksa jamah juga sedikit nasi bila ke rumah kenduri
owh sebulan dua awal 2011 ni memang musim cousins saya kawin..
berderet-deret tu..nak buat macam mana kan dah sampai jodoh mereka
hihihi..

5 comments:

  1. amy nk lose weight ke? ayu pon laaa...baby fat ade lagi ni haa... hadoi..ayu breast feed baby full, so slalu lapa..mkn nasik bru boleh tahan..camaner nk diet ye..huhuhuhu... anyway,good luck for u k..:)

    ReplyDelete
  2. wah kak...
    nak turunkan kg yerkkk

    harap2 berjaya kak
    zana nie rasanya cam dah malas nak pikir pasal diet2...penat dah...kg tak turun2 gark..makin naik adaler

    gud luck k

    ReplyDelete
  3. wah kak emy...maoo diet kah...caiyok2 kak...mmg boleh kak...lagi2 kalo puase.....kuat kan semangat kak...kalo free tu pi laa work out...alah joging2 n jalan kaki pun dah okey dah....kdg2 diet kawal mkn pun susah nak turun die kene sertakan ngan workout sikit......good luck kak!~

    ReplyDelete
  4. start diet ke emy? tu la sy pon susah hati nih ngan berat bdn sy yg melampau2 nih. tgh cuba gak utk kurangkan sket.

    gud luck yer emy

    ReplyDelete
  5. emy... bagusnya... sanggup berlapar.. ruzi pun try tak makan nasi byk2... mkn nasi sekali sehari.. amek roti gandum.. biskut.. aduh.. badan makin berat ni!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, January 9, 2011

Saya cuba...



Saya cuba..
untuk tidak menjamah nasi
bukan la tak makan langsung
tapi gantikan nasi dengan benda lain..
alhamdulillah,perut saya memang boleh tahan
even tak makan nasi 2-3 hari pun ok lagi
as long as makan benda lain contohnya roti..sup dll
for the time being saya ambik wholemeal bread untuk breakfast

tengahari makan biskut atau white bread gardenia sapu jam& butter atau makan macam tu saje
 kalau yang butterscotch with raisin tu
tapi saya berhadapan dengan satu masalah besar kecik la hehehe
masalah saya sekarang bila saya masak untuk dinner
ye..hari bersekolah saya hanya masak untuk dinner
lunch tapau..hihii tak sempat la
ok back to the issue bila saya masak untuk dinner
saya selalu kena paksa makan oleh Encik Suami
siap gaduh-gaduh lagi..adoi la..
kadang-kadang bila dah kena marah
saya makan jugak sikit..1/2 senduk..
huhuhu tapi yang pasti saya akan pastikan
semua orang dalam rumah ni dinner sebelum Maghrib
no more rice after 8
kalau anak-anak lapar after 8 saya bagi la mereka roti @ hot milo
tapi alhamdulillah so far takde siapa pun kata lapar selepas dinner..
mudah-mudahan akan nampakla hasilnya nanti ye..
akan tetapi saya akan terpaksa jamah juga sedikit nasi bila ke rumah kenduri
owh sebulan dua awal 2011 ni memang musim cousins saya kawin..
berderet-deret tu..nak buat macam mana kan dah sampai jodoh mereka
hihihi..

5 comments:

  1. amy nk lose weight ke? ayu pon laaa...baby fat ade lagi ni haa... hadoi..ayu breast feed baby full, so slalu lapa..mkn nasik bru boleh tahan..camaner nk diet ye..huhuhuhu... anyway,good luck for u k..:)

    ReplyDelete
  2. wah kak...
    nak turunkan kg yerkkk

    harap2 berjaya kak
    zana nie rasanya cam dah malas nak pikir pasal diet2...penat dah...kg tak turun2 gark..makin naik adaler

    gud luck k

    ReplyDelete
  3. wah kak emy...maoo diet kah...caiyok2 kak...mmg boleh kak...lagi2 kalo puase.....kuat kan semangat kak...kalo free tu pi laa work out...alah joging2 n jalan kaki pun dah okey dah....kdg2 diet kawal mkn pun susah nak turun die kene sertakan ngan workout sikit......good luck kak!~

    ReplyDelete
  4. start diet ke emy? tu la sy pon susah hati nih ngan berat bdn sy yg melampau2 nih. tgh cuba gak utk kurangkan sket.

    gud luck yer emy

    ReplyDelete
  5. emy... bagusnya... sanggup berlapar.. ruzi pun try tak makan nasi byk2... mkn nasi sekali sehari.. amek roti gandum.. biskut.. aduh.. badan makin berat ni!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015