Wednesday, March 16, 2011

Melaka Wonderland lagi...

Memandangkan cuti sekolah kali ni
kami tak dapat nak kemana..
jadi kami ambik kesempatan bawak budak-budak kecik ni
mandi manda di Melaka Wonderland
sebenarnya takde dalam perancangan pun..
mulanya ingat nak bawak mereka jalan-jalan di Zoo Melaka 
saje..tapi sehari sebelum tu dok bermesej la 
dengan sorang member FB yang nak datang mandi manda di Wonderland
kami plan nak jumpe selepas itu..
Malam tu tiba-tiba saje ubah plan
tak jadi la bawak anak-anak ke Zoo
kami ke Melaka Wonderland..
orang takde la ramai sangat masa kami tiba tu
kami sampai dalam pukul 10.00 pagi..
parking pun masih kosong lagi..maybe sebab weekdays kan 
walaupun sekarang ni musim cuti sekolah
daddy beli tiket..macam biasa Ezhan sorang je yang bayar..


Erfan & Mia belum cukup ketinggiannya
tapi Erfan tu dah jejak 3 kaki dah..lain kali sure kena bayar punye
kat pintu masuk tu dah ada pulak sesi bergambar
pandai je dia nak cari duit tambahan..tapi takde paksaan
kalau nak beli la time nak balik nanti..kalau tak nak pun takpe..
tapi kami beli je la buat kenang-kenangan
kat dalam tu saya jumpe CIKLINN..
yeah..dapat jugak jumpekan Ciklinn..
 *gambar ni ada cameraman Wonderland yang snap
tak beli pun tapi dia bagi 1 copy..hehehe
terasa glamour pulak kita ye Linn..
Geram sama itu budak tembam putih gebuss..
tapi tu la masing-masing ada handbag kecik(meminjam kata2 ciklinn)
tak dapat sembang lama-lama..
tengah dok bersembang Ez panggil jaga barang..
sebab dia nak naik slide yang tinggi tu dengan daddy..
pergi la mummy ni ke pool side dekat meja kami tu..
ish..ish..dah nasib kan..
tapi sebelum balik sempat la jumpe sekali lagi
sambil bergambar-gambar..owh since camera NIKON saya dah jammed lens nye
saya menumpang gambar dari ciklinn je untuk gambar-gambar kami..
gambar-gambar lain dalam tu saya gunakan khidmat cik NOKIAh tersayang..
harap-harap lepas ni dapat jumpe ciklinn lagi ye..
ok layan je la gambar-gambar budak-budak ni dengan daddy diaorang ye..
mummy tak larat nak snap banyak-banyak sebab cuaca dah mula panas..
 Erfan..pose macam HERO REMAJA hihihi
 Budak kecik yang kecoh ni..
 APPLES OF MY EYES
 Ezhan on the slide
 Ez sorang je yang nak bergambar..Erfan dah lari belakang mummy..
Mia pulak dah tertido time ni
 Nampak tak cik Mia tu
punye la tak keras hati suruh naik tak nak naik..
 walaupun badan dah menggeletar kesejukan
akhirnya dalam dok mandi pun boleh tertido
penatla tu
mummy bawak naik..mandikan + salin baju
bagi susu akhirnya terlena dia disitu..
time ni dah beralih duduk kat bawak pohon kelapa..
redup la kat situ sementara menunggu
the boys mandi kat area Wave tu

6 comments:

  1. lps ni nak try gi melaka wonderland lak:)

    ReplyDelete
  2. Bestnye dpt jpa lin & mandi @ sini! Mia & siput sedut. Hehe -ruzi-

    ReplyDelete
  3. sonoknye kak emy..dpt lak jumpe kak linn...main2 air ...sure sonok borak2 ni kan...dpt gak akak jumpe kak linn ngan tentera2 die yeak...lagi2 si umar dobot tu heheehehe......

    ReplyDelete
  4. Semakin bersemangat lak nak p melaka. Tgk semua org g melaka.

    ReplyDelete
  5. Macam syook jer kt situ yer...Saya pun lom jejak lagi kaki kt citu ..wpun xsampai setengah jam pun dr rumah..hahaha....

    ReplyDelete
  6. phewwwitttt
    kak emy jumpa ciklinn ler..
    jeles-jeles....

    hari balik dari bandung
    zana singgah gark ke wonderland nie kak
    seronok gark..beh kurang mcm gambang water park..
    untuk bebudak mmg puas hati sangat2...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, March 16, 2011

Melaka Wonderland lagi...

Memandangkan cuti sekolah kali ni
kami tak dapat nak kemana..
jadi kami ambik kesempatan bawak budak-budak kecik ni
mandi manda di Melaka Wonderland
sebenarnya takde dalam perancangan pun..
mulanya ingat nak bawak mereka jalan-jalan di Zoo Melaka 
saje..tapi sehari sebelum tu dok bermesej la 
dengan sorang member FB yang nak datang mandi manda di Wonderland
kami plan nak jumpe selepas itu..
Malam tu tiba-tiba saje ubah plan
tak jadi la bawak anak-anak ke Zoo
kami ke Melaka Wonderland..
orang takde la ramai sangat masa kami tiba tu
kami sampai dalam pukul 10.00 pagi..
parking pun masih kosong lagi..maybe sebab weekdays kan 
walaupun sekarang ni musim cuti sekolah
daddy beli tiket..macam biasa Ezhan sorang je yang bayar..


Erfan & Mia belum cukup ketinggiannya
tapi Erfan tu dah jejak 3 kaki dah..lain kali sure kena bayar punye
kat pintu masuk tu dah ada pulak sesi bergambar
pandai je dia nak cari duit tambahan..tapi takde paksaan
kalau nak beli la time nak balik nanti..kalau tak nak pun takpe..
tapi kami beli je la buat kenang-kenangan
kat dalam tu saya jumpe CIKLINN..
yeah..dapat jugak jumpekan Ciklinn..
 *gambar ni ada cameraman Wonderland yang snap
tak beli pun tapi dia bagi 1 copy..hehehe
terasa glamour pulak kita ye Linn..
Geram sama itu budak tembam putih gebuss..
tapi tu la masing-masing ada handbag kecik(meminjam kata2 ciklinn)
tak dapat sembang lama-lama..
tengah dok bersembang Ez panggil jaga barang..
sebab dia nak naik slide yang tinggi tu dengan daddy..
pergi la mummy ni ke pool side dekat meja kami tu..
ish..ish..dah nasib kan..
tapi sebelum balik sempat la jumpe sekali lagi
sambil bergambar-gambar..owh since camera NIKON saya dah jammed lens nye
saya menumpang gambar dari ciklinn je untuk gambar-gambar kami..
gambar-gambar lain dalam tu saya gunakan khidmat cik NOKIAh tersayang..
harap-harap lepas ni dapat jumpe ciklinn lagi ye..
ok layan je la gambar-gambar budak-budak ni dengan daddy diaorang ye..
mummy tak larat nak snap banyak-banyak sebab cuaca dah mula panas..
 Erfan..pose macam HERO REMAJA hihihi
 Budak kecik yang kecoh ni..
 APPLES OF MY EYES
 Ezhan on the slide
 Ez sorang je yang nak bergambar..Erfan dah lari belakang mummy..
Mia pulak dah tertido time ni
 Nampak tak cik Mia tu
punye la tak keras hati suruh naik tak nak naik..
 walaupun badan dah menggeletar kesejukan
akhirnya dalam dok mandi pun boleh tertido
penatla tu
mummy bawak naik..mandikan + salin baju
bagi susu akhirnya terlena dia disitu..
time ni dah beralih duduk kat bawak pohon kelapa..
redup la kat situ sementara menunggu
the boys mandi kat area Wave tu

6 comments:

  1. lps ni nak try gi melaka wonderland lak:)

    ReplyDelete
  2. Bestnye dpt jpa lin & mandi @ sini! Mia & siput sedut. Hehe -ruzi-

    ReplyDelete
  3. sonoknye kak emy..dpt lak jumpe kak linn...main2 air ...sure sonok borak2 ni kan...dpt gak akak jumpe kak linn ngan tentera2 die yeak...lagi2 si umar dobot tu heheehehe......

    ReplyDelete
  4. Semakin bersemangat lak nak p melaka. Tgk semua org g melaka.

    ReplyDelete
  5. Macam syook jer kt situ yer...Saya pun lom jejak lagi kaki kt citu ..wpun xsampai setengah jam pun dr rumah..hahaha....

    ReplyDelete
  6. phewwwitttt
    kak emy jumpa ciklinn ler..
    jeles-jeles....

    hari balik dari bandung
    zana singgah gark ke wonderland nie kak
    seronok gark..beh kurang mcm gambang water park..
    untuk bebudak mmg puas hati sangat2...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015