Saturday, March 19, 2011

Botol susu polikarbonat atau BPA-free

Minggu lepas dalam news ada keluar tentang bahaya penggunaan botol susu bayi polikarbonat
walaupun sebenarnya berita tentang bahaya penggunaan botol susu polikarbonat ni dah lama
kalau tak silap since Ezhan kecik lagi saya pernah baca artikel tentangnya
tapi tak tahu la kenapa lama sangat jangka masa untuk disebarkan tentang bahayanya
dah dalam news baru ni pun dok kata pengharamannya akan bermula pada 1 Mac 2012
satu jangka masa yang agak panjang pada saya..kenapa tak dikuatkasakan serta merta??
Entahla kan..tapi yang pasti saya memang menggunakan feeding bottle yang BPA free sejak zaman Ezhan baby lagi
sebab masa tu ada terbaca artikel tentang botol susu polikarbonat dalam majalah pengguna..
tapi sebelum tu saya pernah juga beli botol susu AVENT tapi bukan BPA free tau
sekarang kat Malaysia pun dah ada AVENT yang BPA free lagi mahal dari yang sedia ada tu
sebelum beli baca betul-betul kandungan pada kotaknya
Kalau bagi mereka yang ingin tahu lebih lanjut tentangnya botol susu polikarbonat
boleh baca kat SINI
bagi ibu-ibu yang berkemampuan sekarang pun dah ramai yang menggunakan botol susu 
yang diperbuat daripada stainless steel jenama Organickidz 
tapi memang pricey la sikit botol tu
ini salah satu design yang ada dari jenama organickidz
Ada jugak glass bottle
tapi ada silicone cover on the body untuk protect the glass..
macam-macam design menarik yang ada.. tapi yang ini jenama SILIKIDS


yang ni brand sweet pea

yang Weego

kalau rasa-rasa berkenan dan nak rembat satu boleh tengok kat

*all images credit to BABYPINKCRAFT*

1 comment:

  1. mak oiiii..kalau ade baby lagik nih mesti rambang mata..hehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, March 19, 2011

Botol susu polikarbonat atau BPA-free

Minggu lepas dalam news ada keluar tentang bahaya penggunaan botol susu bayi polikarbonat
walaupun sebenarnya berita tentang bahaya penggunaan botol susu polikarbonat ni dah lama
kalau tak silap since Ezhan kecik lagi saya pernah baca artikel tentangnya
tapi tak tahu la kenapa lama sangat jangka masa untuk disebarkan tentang bahayanya
dah dalam news baru ni pun dok kata pengharamannya akan bermula pada 1 Mac 2012
satu jangka masa yang agak panjang pada saya..kenapa tak dikuatkasakan serta merta??
Entahla kan..tapi yang pasti saya memang menggunakan feeding bottle yang BPA free sejak zaman Ezhan baby lagi
sebab masa tu ada terbaca artikel tentang botol susu polikarbonat dalam majalah pengguna..
tapi sebelum tu saya pernah juga beli botol susu AVENT tapi bukan BPA free tau
sekarang kat Malaysia pun dah ada AVENT yang BPA free lagi mahal dari yang sedia ada tu
sebelum beli baca betul-betul kandungan pada kotaknya
Kalau bagi mereka yang ingin tahu lebih lanjut tentangnya botol susu polikarbonat
boleh baca kat SINI
bagi ibu-ibu yang berkemampuan sekarang pun dah ramai yang menggunakan botol susu 
yang diperbuat daripada stainless steel jenama Organickidz 
tapi memang pricey la sikit botol tu
ini salah satu design yang ada dari jenama organickidz
Ada jugak glass bottle
tapi ada silicone cover on the body untuk protect the glass..
macam-macam design menarik yang ada.. tapi yang ini jenama SILIKIDS


yang ni brand sweet pea

yang Weego

kalau rasa-rasa berkenan dan nak rembat satu boleh tengok kat

*all images credit to BABYPINKCRAFT*

1 comment:

  1. mak oiiii..kalau ade baby lagik nih mesti rambang mata..hehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015