Wednesday, March 9, 2011

S.A.M.A.N

Kami kena saman

sebab memandu melebihi had laju
tapi bukan atas nama saya
atas nama husband saya kui..kui..kui
paling POYO saman tu dikeluarkan
pada tahun 2005 kat TUMPAT,Kelantan
diulangi TUMPAT, KELANTAN!!!

Entah bila zaman kitaorang pegi Kelantan agaknya
aish..seingat kami la sejak kawin ni
memang belum ada lagi ke Kelantan 
kot Kelantan tu sempadan ngan Melaka & Negeri Sembilan
masuk akal la jugak kan..
adoi aiii tension je..
baru  tau ni sebab check kat myeg
sebelum-sebelum ni renew roadtax & driving license ok je pulak
gatal betul la..malas nak argue
nak cari bukti pun benda dah lama nak tak nak kita bayar je la
tak nak timbul masalah dikemudian hari
bertambah tension bila asyik offline je time kita nak bayar tu
S.E.N.G.A.L sungguh!!

5 comments:

  1. alhamdullilah jarang benar kena saman.. so far after 17 years driving baru 3 kali saman..

    ReplyDelete
  2. akak pun dah cek saman kat pejabat pos haritu.. sib baik kena bayar RM30 jer.. husband kena gak. tp dapat less 50%, so dapat la kurang banyak

    tp mmg pelik sebab saman husband tu untuk 2005 jugak tau. tp bleh jer renew lesen dan roadtax tiap2 tahun.. sekarang ni tak kira tempat la kan emy, mana2 jer dorang tembak saman ekor..

    ReplyDelete
  3. ishhh polis nie satu hal , x pernah bagi salinan surat saman pada pemandu ker ?? pelik lah . x paham satu lagi .. mana tak berjaman2 punya saman , baru skrg kita tahu .. aduhhh mcm mana tuuu

    ReplyDelete
  4. emy,
    kerajaan dah xde duit sgt kot...hubby pon dah kene saman, tahun 2006 di jempol! hahahaha... kelakar sangat... member kat sini pon ramai yang dapat surat saman kat msia...terok..terok... kalu tak bayar kene blacklist...ape nak jd ngan malaysia ni??

    ReplyDelete
  5. ishh ye ke mcm tu. ni yg x suker ni tau. kalo saman ekor nih. kalo betul xpe la. kalo x betul, x pasal2 je kena bayar kan. tu yg malas nk check ada saman ke tak. kekekeke

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, March 9, 2011

S.A.M.A.N

Kami kena saman

sebab memandu melebihi had laju
tapi bukan atas nama saya
atas nama husband saya kui..kui..kui
paling POYO saman tu dikeluarkan
pada tahun 2005 kat TUMPAT,Kelantan
diulangi TUMPAT, KELANTAN!!!

Entah bila zaman kitaorang pegi Kelantan agaknya
aish..seingat kami la sejak kawin ni
memang belum ada lagi ke Kelantan 
kot Kelantan tu sempadan ngan Melaka & Negeri Sembilan
masuk akal la jugak kan..
adoi aiii tension je..
baru  tau ni sebab check kat myeg
sebelum-sebelum ni renew roadtax & driving license ok je pulak
gatal betul la..malas nak argue
nak cari bukti pun benda dah lama nak tak nak kita bayar je la
tak nak timbul masalah dikemudian hari
bertambah tension bila asyik offline je time kita nak bayar tu
S.E.N.G.A.L sungguh!!

5 comments:

  1. alhamdullilah jarang benar kena saman.. so far after 17 years driving baru 3 kali saman..

    ReplyDelete
  2. akak pun dah cek saman kat pejabat pos haritu.. sib baik kena bayar RM30 jer.. husband kena gak. tp dapat less 50%, so dapat la kurang banyak

    tp mmg pelik sebab saman husband tu untuk 2005 jugak tau. tp bleh jer renew lesen dan roadtax tiap2 tahun.. sekarang ni tak kira tempat la kan emy, mana2 jer dorang tembak saman ekor..

    ReplyDelete
  3. ishhh polis nie satu hal , x pernah bagi salinan surat saman pada pemandu ker ?? pelik lah . x paham satu lagi .. mana tak berjaman2 punya saman , baru skrg kita tahu .. aduhhh mcm mana tuuu

    ReplyDelete
  4. emy,
    kerajaan dah xde duit sgt kot...hubby pon dah kene saman, tahun 2006 di jempol! hahahaha... kelakar sangat... member kat sini pon ramai yang dapat surat saman kat msia...terok..terok... kalu tak bayar kene blacklist...ape nak jd ngan malaysia ni??

    ReplyDelete
  5. ishh ye ke mcm tu. ni yg x suker ni tau. kalo saman ekor nih. kalo betul xpe la. kalo x betul, x pasal2 je kena bayar kan. tu yg malas nk check ada saman ke tak. kekekeke

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015