Thursday, June 16, 2011

Zoo & Buggy ride

 Cuti sekolah dua minggu tapi tak rasa macam cuti pun
Mana taknye,mula aje cuti dah mula aktiviti camping UNIT BERUNIFORM
selesai camping, minggu pertama cuti tu dah sibuk dengan kelas tambahan untuk murid-murid Thn6
dok la berulang ke sekolah jugak kan, masuk minggu kedua daddy pulak sibuk dengan kelas tambahan kat sekolah dia
adoi!!Memang tak rasa macam cuti betul la kali ni
hujung-hujung cuti tu kami ambik kesempatan bawak anak-anak pegi ZOO Melaka
Pegi awal pagi sebab nak elakkan cuaca panas & tak mahu bersesak-sesak dengan orang ramai(ye for sure ramai nama pun cuti sekolah kan)

  
Mujur ada spare mosquito repellent ni
Anak-anak dok tergaru-garu gigit dek nyamuk kat dalam tu

 Tengok la muka MIA yang frust tu..most of her favourite animals are hiding

 Muka sedih je..takpe next time kita pegi lagi ye sayang..
**************************~****************************** 
NEXT ENTRY..nak cerita experience buggy ride kat Taman Botani pulak

4 comments:

  1. sy suka pi zoo melaka ni. x panas sgt mcm zoo kl sbb byk2 pokok. lg pon dia xde la bsr sgt. xde la letih sgt nk brjalan.

    seronok bdk2 ni dpt brjalan tp apsal cik mia tu moncong je.. merajuk yehh

    ReplyDelete
  2. best gi zoo melaka nie..
    dah 2 kali bawa batrice gi sana
    and tetap tak jemu2 gark...

    sian cik mia
    animal sumer menyorok dari mia erkk
    takpe...ada alasan ajak mummy gi lagi yerk..

    ReplyDelete
  3. Sham: Aah,Zoo Melaka ni redup je kan..tp Zoo Negara best byk haiwan cuma x larat nak jelajah la kan.Cik Mia merajuk haiwan semua menyorok hahaha.
    Zana: Hihihi pantang lalu depan Zoo manjang ajak singgah,haru anak dara tu

    ReplyDelete
  4. yehaaa welkem back akak ku.... hehehe.... akak lin mmg suka gi zoo melaka.... tiap2 kali gi melaka mmg singgah sana... sbb haiwan2 dekat sikit.. hihi..kalo zoo negara haiwan2 jauh kelaut... hahah.. alahai ciannyer mia... nanti ciklinn pergi sana.. kita pergi sama2 yer..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, June 16, 2011

Zoo & Buggy ride

 Cuti sekolah dua minggu tapi tak rasa macam cuti pun
Mana taknye,mula aje cuti dah mula aktiviti camping UNIT BERUNIFORM
selesai camping, minggu pertama cuti tu dah sibuk dengan kelas tambahan untuk murid-murid Thn6
dok la berulang ke sekolah jugak kan, masuk minggu kedua daddy pulak sibuk dengan kelas tambahan kat sekolah dia
adoi!!Memang tak rasa macam cuti betul la kali ni
hujung-hujung cuti tu kami ambik kesempatan bawak anak-anak pegi ZOO Melaka
Pegi awal pagi sebab nak elakkan cuaca panas & tak mahu bersesak-sesak dengan orang ramai(ye for sure ramai nama pun cuti sekolah kan)

  
Mujur ada spare mosquito repellent ni
Anak-anak dok tergaru-garu gigit dek nyamuk kat dalam tu

 Tengok la muka MIA yang frust tu..most of her favourite animals are hiding

 Muka sedih je..takpe next time kita pegi lagi ye sayang..
**************************~****************************** 
NEXT ENTRY..nak cerita experience buggy ride kat Taman Botani pulak

4 comments:

  1. sy suka pi zoo melaka ni. x panas sgt mcm zoo kl sbb byk2 pokok. lg pon dia xde la bsr sgt. xde la letih sgt nk brjalan.

    seronok bdk2 ni dpt brjalan tp apsal cik mia tu moncong je.. merajuk yehh

    ReplyDelete
  2. best gi zoo melaka nie..
    dah 2 kali bawa batrice gi sana
    and tetap tak jemu2 gark...

    sian cik mia
    animal sumer menyorok dari mia erkk
    takpe...ada alasan ajak mummy gi lagi yerk..

    ReplyDelete
  3. Sham: Aah,Zoo Melaka ni redup je kan..tp Zoo Negara best byk haiwan cuma x larat nak jelajah la kan.Cik Mia merajuk haiwan semua menyorok hahaha.
    Zana: Hihihi pantang lalu depan Zoo manjang ajak singgah,haru anak dara tu

    ReplyDelete
  4. yehaaa welkem back akak ku.... hehehe.... akak lin mmg suka gi zoo melaka.... tiap2 kali gi melaka mmg singgah sana... sbb haiwan2 dekat sikit.. hihi..kalo zoo negara haiwan2 jauh kelaut... hahah.. alahai ciannyer mia... nanti ciklinn pergi sana.. kita pergi sama2 yer..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015