Tuesday, August 9, 2011

Harga tak masuk akal..& ALAHAMDULILLAH

 *CREDIT TO GOOGLE*
Kali ni nak cerita sikit pasal kek batik
Korang mesti tau kan kek ni
yang diperbuat daripada biskut marrie & milo tu(bahan asas)
Minggu lepas masa kitaorg jalan-jalan kat Pasar Ramadhan Alor Gajah
sebab nak pegi carik murtabak sedap hihihi terjumpa la kuih ni
Ez yang memang sukakan kuih ni request untuk beli
so masa kat Alor Gajah tu penjaja tu jual 50sen sekeping(square shape)
weekend baru ni pulak Ez request lagi untuk kuih tu
tapi kali ni kami ke Pasar Ramadan Masjid Tanah saje
since daddy yang pegi..so daddy la yang belikan
Masa nak prepare meja untuk berbuka dok susun-susun kuih nampak la kuih tu
sizenya sama macam kat Alor Gajah hari tu (ketebalannya pun sama)
bila tanya daddy kata 1 keping RM2
Mak aiii!! SABAR je la..kemain cekik darah Masjid Tanah ni sekarang ni
certain perniaga memang ambik kesempatan betul..
sebabkan geramkan dengan harga kuih yang tak masuk akal tu 
mummy terus gi kedai+beli bahan-bahan nak buat kek batik sendiri(goggle resipi dah time ni)
Lepas je berbuka& solat Maghrib terus jalankan projek,alhamdulillah menjadi..
pssst SYUKUR dapat 1/2 bulan gaji sebagai Bonus Hari Raya kan
jadilah..dari takde.Rezeki Ramadan ni

Dan ingatlah tatkala ALLAH berjanji kepada HambaNYA
"SESUNGGUHNYA JIKA KAMU BERSYUKUR, PASTI AKAN KU TAMBAH NIKMATKU PADA MU"

4 comments:

  1. uishh biasalh peniaga sekarang tau nak untung jer......sebab dia tau mesti ada orang beli jugak.

    ReplyDelete
  2. ish..melampau harga tu kak..sampai 2 hengget.....mmg pun kak...kat sini pun kuih dah 50sen...nasib laa kene pandai cari yg harga okey...dahle rase pun ntah ape2....pakkan jek kit eni keje, kalo tak leh jek buat sendiri kan kak....

    ReplyDelete
  3. salam..melampau betul harganya..cekik darah betul ek..saya sejak dr 1 ramadahan tuu xjejak lagi kaki kt bazar..dgr2 dr kwn semua kata harga makanan skg xmasuk akal..kesian pembeli..

    ReplyDelete
  4. iyelah emy.. 7 biji kuih buah melaka dah RM2 di tloh.. nilah masa diaorang buat duit.. pulak tu x de pun diaorg letak inti gula merah dalam buah melaka tu.. siot jer.. sedap tu kek batik.. bt sendiri lagi puas hati.. ez cakap apa bila dia makan kek batik emy? bangga dia mummy dia sanggup buatkan utk dia.. makin sayang dia pada emy!
    rezeki tu utk org2 kerajaan.. rezeki di bulan Ramadan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, August 9, 2011

Harga tak masuk akal..& ALAHAMDULILLAH

 *CREDIT TO GOOGLE*
Kali ni nak cerita sikit pasal kek batik
Korang mesti tau kan kek ni
yang diperbuat daripada biskut marrie & milo tu(bahan asas)
Minggu lepas masa kitaorg jalan-jalan kat Pasar Ramadhan Alor Gajah
sebab nak pegi carik murtabak sedap hihihi terjumpa la kuih ni
Ez yang memang sukakan kuih ni request untuk beli
so masa kat Alor Gajah tu penjaja tu jual 50sen sekeping(square shape)
weekend baru ni pulak Ez request lagi untuk kuih tu
tapi kali ni kami ke Pasar Ramadan Masjid Tanah saje
since daddy yang pegi..so daddy la yang belikan
Masa nak prepare meja untuk berbuka dok susun-susun kuih nampak la kuih tu
sizenya sama macam kat Alor Gajah hari tu (ketebalannya pun sama)
bila tanya daddy kata 1 keping RM2
Mak aiii!! SABAR je la..kemain cekik darah Masjid Tanah ni sekarang ni
certain perniaga memang ambik kesempatan betul..
sebabkan geramkan dengan harga kuih yang tak masuk akal tu 
mummy terus gi kedai+beli bahan-bahan nak buat kek batik sendiri(goggle resipi dah time ni)
Lepas je berbuka& solat Maghrib terus jalankan projek,alhamdulillah menjadi..
pssst SYUKUR dapat 1/2 bulan gaji sebagai Bonus Hari Raya kan
jadilah..dari takde.Rezeki Ramadan ni

Dan ingatlah tatkala ALLAH berjanji kepada HambaNYA
"SESUNGGUHNYA JIKA KAMU BERSYUKUR, PASTI AKAN KU TAMBAH NIKMATKU PADA MU"

4 comments:

  1. uishh biasalh peniaga sekarang tau nak untung jer......sebab dia tau mesti ada orang beli jugak.

    ReplyDelete
  2. ish..melampau harga tu kak..sampai 2 hengget.....mmg pun kak...kat sini pun kuih dah 50sen...nasib laa kene pandai cari yg harga okey...dahle rase pun ntah ape2....pakkan jek kit eni keje, kalo tak leh jek buat sendiri kan kak....

    ReplyDelete
  3. salam..melampau betul harganya..cekik darah betul ek..saya sejak dr 1 ramadahan tuu xjejak lagi kaki kt bazar..dgr2 dr kwn semua kata harga makanan skg xmasuk akal..kesian pembeli..

    ReplyDelete
  4. iyelah emy.. 7 biji kuih buah melaka dah RM2 di tloh.. nilah masa diaorang buat duit.. pulak tu x de pun diaorg letak inti gula merah dalam buah melaka tu.. siot jer.. sedap tu kek batik.. bt sendiri lagi puas hati.. ez cakap apa bila dia makan kek batik emy? bangga dia mummy dia sanggup buatkan utk dia.. makin sayang dia pada emy!
    rezeki tu utk org2 kerajaan.. rezeki di bulan Ramadan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015