Tuesday, November 8, 2011

Kids Splashing Time Again...

Ni masa kami cerita masa bawak anak-anak ke Grand Lexis hari tu
(cerita semua sudah agak basi sebab semuanya back dated ye)
Sebaik saje selesai budak-budak UPSR & mummy selesai marking paper 
memang dah plan nak bawak budak-budak ni pegi splash..splash..
Kira macam reward la kan selama mummy dgn daddy diaorg sibuk 
Ngadap budak-budak sekolah nak peksa UPSR,
Tak pernah lekang dengan kelas tambahan so habis je UPSR
memang dah rancang nak bawak mereka ke sini
Dekat je tempat ni dengan kami..lebih kurang 1 jam perjalanan
Kami ambik bilik jenis sky pool villa
walaupun hajat dihati nak stay kat Pool Villa yang above the sea tu
tapi masa tu semuanya dah fully booked
tu pun kami booking awal tu(bukan walk in registration)
Budak-budak ni semestinya happy la..
Bila anak-anak happy kita pun happy juga kan
Overall apa yang boleh dikatakan 
kami memang puas hati dengan service sepanjang berada di sini
Bilik memang superb..
Food pun not bad..
Ada rezeki insyallah kami datang lagi ye
Ok jom layan gambar sikit-sikit ye
Formely known as The Legend International Water Homes
sekarang dah jadi Grand Lexis
Bilik yang sangat luas
Kolam dalam bilik kami
Ni apart of bathroom area
Pantry area..
Shower kat bahagian luar pool area
Mandi lama-lama..
Cuaca kat luar dah gelap tapi Ez dan daddy masih dalam pool
 Bila dah naik mula la laparkan
Yang bawah tu Garden pool villa
Pool Villa yang above the sea...
Esoknya lepas breakfast kat Coffee house kami round area chalet kejap
Ni pool kat bahagian luar
Anak-anak request nak mandi sini tapi malas la nak layan
hihi mandi kat bilik je ye
Mia sambung mandi..
Ez siap instruct adik dia tu 

Erfan :-)
Apples of my eyes,dua orang tu dah kesejukan..

3 comments:

  1. bestnya dikk
    kalau ke sini x yah turun ke kolam bawah hotel kan .. main sampai puas dlm bilik je :)

    ReplyDelete
  2. Teringin nak pi sini.. Ialah ramai dah kasi good review kan... Tp tu la cuti sekolah nanti mesti penuhkan... Kena booking awal la gamaknya

    ReplyDelete
  3. Kak Ieda : Tu la, kolam dalam bilik..anak-anak nak berendam lama-lama pun xpe sebab depan mata kan..

    Kak Mimi: Aah kak,kena booking awal. Kalau cuti sekolah weekend memang for sure penuh la kot.Pegi la kak..sure Farhan dgn Emily happy nanti

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, November 8, 2011

Kids Splashing Time Again...

Ni masa kami cerita masa bawak anak-anak ke Grand Lexis hari tu
(cerita semua sudah agak basi sebab semuanya back dated ye)
Sebaik saje selesai budak-budak UPSR & mummy selesai marking paper 
memang dah plan nak bawak budak-budak ni pegi splash..splash..
Kira macam reward la kan selama mummy dgn daddy diaorg sibuk 
Ngadap budak-budak sekolah nak peksa UPSR,
Tak pernah lekang dengan kelas tambahan so habis je UPSR
memang dah rancang nak bawak mereka ke sini
Dekat je tempat ni dengan kami..lebih kurang 1 jam perjalanan
Kami ambik bilik jenis sky pool villa
walaupun hajat dihati nak stay kat Pool Villa yang above the sea tu
tapi masa tu semuanya dah fully booked
tu pun kami booking awal tu(bukan walk in registration)
Budak-budak ni semestinya happy la..
Bila anak-anak happy kita pun happy juga kan
Overall apa yang boleh dikatakan 
kami memang puas hati dengan service sepanjang berada di sini
Bilik memang superb..
Food pun not bad..
Ada rezeki insyallah kami datang lagi ye
Ok jom layan gambar sikit-sikit ye
Formely known as The Legend International Water Homes
sekarang dah jadi Grand Lexis
Bilik yang sangat luas
Kolam dalam bilik kami
Ni apart of bathroom area
Pantry area..
Shower kat bahagian luar pool area
Mandi lama-lama..
Cuaca kat luar dah gelap tapi Ez dan daddy masih dalam pool
 Bila dah naik mula la laparkan
Yang bawah tu Garden pool villa
Pool Villa yang above the sea...
Esoknya lepas breakfast kat Coffee house kami round area chalet kejap
Ni pool kat bahagian luar
Anak-anak request nak mandi sini tapi malas la nak layan
hihi mandi kat bilik je ye
Mia sambung mandi..
Ez siap instruct adik dia tu 

Erfan :-)
Apples of my eyes,dua orang tu dah kesejukan..

3 comments:

  1. bestnya dikk
    kalau ke sini x yah turun ke kolam bawah hotel kan .. main sampai puas dlm bilik je :)

    ReplyDelete
  2. Teringin nak pi sini.. Ialah ramai dah kasi good review kan... Tp tu la cuti sekolah nanti mesti penuhkan... Kena booking awal la gamaknya

    ReplyDelete
  3. Kak Ieda : Tu la, kolam dalam bilik..anak-anak nak berendam lama-lama pun xpe sebab depan mata kan..

    Kak Mimi: Aah kak,kena booking awal. Kalau cuti sekolah weekend memang for sure penuh la kot.Pegi la kak..sure Farhan dgn Emily happy nanti

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015