Thursday, December 1, 2011

Demam Ombak Rindu -Aaronators


Sana sini orang dok bercerita pasal Movie OMBAK RINDU
Baik kat FB,twitter,blog ramai bercerita pasal cerita ni
yang mula ditayangkan hari ni 1 Disember 2011
Lama dah ada novel hasil karya FAUZIAH ANSHAARI ni
tak sangka pulak akan difilemkan..
Memang plan nak pegi tengok movie ni
sebelum pegi dah siap-siap korek cari novel tu semula
*ye la kena la korek2 sebab dah lama tersimpan*
nanti senang nak banding mana lagi best
novel atau filemnya..
Orang ramai kata yang sibuk-sibuk nak pegi tengok
OMBAK RINDU ni sebenarnya Aaronator
hahaha what ever!! Tapi memang minat dia pun
kalau orang tanya saya itu main factor
kenapa saya nak angkut hubby & anak-anak tengok
sama cerita ni hihii sebelum kita masuk panggung
jom review sikit sinopsis cerita ni ye kawan-kawan..
*************************************************
Sinopsis Filem Ombak Rindu
Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida.

2 comments:

  1. tu laa ramai betul orang dok cakap pasal citer nie.. nak tengok kena tunggu tayang kat Astro laa gamak nyaa.. nak tengok dkt wayang haru plak dgn bdk2 tu..

    ReplyDelete
  2. adehhh daku da lama tull puasa tgok movie.. kna dwnload ler ni hahahahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, December 1, 2011

Demam Ombak Rindu -Aaronators


Sana sini orang dok bercerita pasal Movie OMBAK RINDU
Baik kat FB,twitter,blog ramai bercerita pasal cerita ni
yang mula ditayangkan hari ni 1 Disember 2011
Lama dah ada novel hasil karya FAUZIAH ANSHAARI ni
tak sangka pulak akan difilemkan..
Memang plan nak pegi tengok movie ni
sebelum pegi dah siap-siap korek cari novel tu semula
*ye la kena la korek2 sebab dah lama tersimpan*
nanti senang nak banding mana lagi best
novel atau filemnya..
Orang ramai kata yang sibuk-sibuk nak pegi tengok
OMBAK RINDU ni sebenarnya Aaronator
hahaha what ever!! Tapi memang minat dia pun
kalau orang tanya saya itu main factor
kenapa saya nak angkut hubby & anak-anak tengok
sama cerita ni hihii sebelum kita masuk panggung
jom review sikit sinopsis cerita ni ye kawan-kawan..
*************************************************
Sinopsis Filem Ombak Rindu
Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida.

2 comments:

  1. tu laa ramai betul orang dok cakap pasal citer nie.. nak tengok kena tunggu tayang kat Astro laa gamak nyaa.. nak tengok dkt wayang haru plak dgn bdk2 tu..

    ReplyDelete
  2. adehhh daku da lama tull puasa tgok movie.. kna dwnload ler ni hahahahah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015