Saturday, December 17, 2011

Langkawi Day 1

Dalam dok pusing-pusing pulau
ingat nak stop la kat certain tempat dulu kan
tetiba pusing belakang
rakyat jelata dah terlelap..
penat bebenar..kalah driver hihii
so tak jadi la...kesian pulak nak kejutkan
kami just pusing-pusing then stop
Pantai Cenang daddy dok round tengok sekeliling
pegi Kuah semula stop Idaman Suri

nak survey dulu barang yang kawan mummy kirim
aish..time ni tiga-tiga dah bangkit segar bugar
wah harus la angkut turun semuanya
Lepas survey..snap gambar(illegally..sebab camera not allowed)
hahaha BBM gambar pinggan ke member yang kirim tu
kami terjah ke chocs area..beli untuk anak-anak nak makan dulu
tu pun dah almost 100/=
Keluar idaman suri kami terus ke hotel
kali ni kami stay kat De Baron Resort
area pekan kuah..
cantik hotel ni..dalam pun ok.
bilik selesa with affordable price juga

 Ni bilik kami..
Family room
 Kasut memang bawak extra
untuk aktiviti air & jalan-jalan
Tengahari tu
kami lunch dalam bilik je..
dah tapau food siap-siap
selesai solat ingat nak landing kejap
anak-anak dah berzikir nak terjun pool
so layan kan aje la...
bagi chance mandi manda
~ Kolam yang best~
 Area tepi pool tu..dah laut
ada jetty kecik kat bawah tu..
 Tuan rumah yang makin put on weight
cuti-cuti sekolah ni
huwaaaa
~ Erfan dan Mia~
~ Ezhan~
petang tu juga booked dgn pihak hotel untuk aktiviti
ISLAND HOPPING esoknya
malam lunch kat EE Burger
kami jumpa retis time tu
tapi takde la pi bergambar
comel je orangnya..
maybe dia honeymoon kat Langkawi kot
Sedap western food kat EE Burger ni
kalau datang Langkawi lagi sure kena singgah
EE Burger lagi..best..
~Ni T-bone black pepper~
 Soup ni buat saya rindu sampai ke hari ini
wallla
~Ni fish and chip Ez..~

Balik bilik,anak-anak layan channel Disney
mummy dah takleh nak buka mata
so Zzzzz dulu la
simpan tenaga untuk aktiviti esok

*pssst nanti sambung lagi cerita JALAN-JALAN LANGKAWI*
Tuan Rumah nak masak untuk lunch jap eh

3 comments:

  1. bestnya gie holiday..soup tu..pernah makan kat delifrance.memang cedap..

    ReplyDelete
  2. hi emy, cuti2 ke langkawi rupanya. emy EE burger tu kat area mana. nmpk mcm sedap je. lg satu, awak ada contact no. kereta sewa kt langkawi tak. tq.

    ReplyDelete
  3. salam~~nak tanya overall makan di de baron resort ni sedap tak? byk pilihan? sebab saya baru nak rancang ke sana~~ trauma makanan hotel yang tak berapa bagus walaupun view terbaek

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, December 17, 2011

Langkawi Day 1

Dalam dok pusing-pusing pulau
ingat nak stop la kat certain tempat dulu kan
tetiba pusing belakang
rakyat jelata dah terlelap..
penat bebenar..kalah driver hihii
so tak jadi la...kesian pulak nak kejutkan
kami just pusing-pusing then stop
Pantai Cenang daddy dok round tengok sekeliling
pegi Kuah semula stop Idaman Suri

nak survey dulu barang yang kawan mummy kirim
aish..time ni tiga-tiga dah bangkit segar bugar
wah harus la angkut turun semuanya
Lepas survey..snap gambar(illegally..sebab camera not allowed)
hahaha BBM gambar pinggan ke member yang kirim tu
kami terjah ke chocs area..beli untuk anak-anak nak makan dulu
tu pun dah almost 100/=
Keluar idaman suri kami terus ke hotel
kali ni kami stay kat De Baron Resort
area pekan kuah..
cantik hotel ni..dalam pun ok.
bilik selesa with affordable price juga

 Ni bilik kami..
Family room
 Kasut memang bawak extra
untuk aktiviti air & jalan-jalan
Tengahari tu
kami lunch dalam bilik je..
dah tapau food siap-siap
selesai solat ingat nak landing kejap
anak-anak dah berzikir nak terjun pool
so layan kan aje la...
bagi chance mandi manda
~ Kolam yang best~
 Area tepi pool tu..dah laut
ada jetty kecik kat bawah tu..
 Tuan rumah yang makin put on weight
cuti-cuti sekolah ni
huwaaaa
~ Erfan dan Mia~
~ Ezhan~
petang tu juga booked dgn pihak hotel untuk aktiviti
ISLAND HOPPING esoknya
malam lunch kat EE Burger
kami jumpa retis time tu
tapi takde la pi bergambar
comel je orangnya..
maybe dia honeymoon kat Langkawi kot
Sedap western food kat EE Burger ni
kalau datang Langkawi lagi sure kena singgah
EE Burger lagi..best..
~Ni T-bone black pepper~
 Soup ni buat saya rindu sampai ke hari ini
wallla
~Ni fish and chip Ez..~

Balik bilik,anak-anak layan channel Disney
mummy dah takleh nak buka mata
so Zzzzz dulu la
simpan tenaga untuk aktiviti esok

*pssst nanti sambung lagi cerita JALAN-JALAN LANGKAWI*
Tuan Rumah nak masak untuk lunch jap eh

3 comments:

  1. bestnya gie holiday..soup tu..pernah makan kat delifrance.memang cedap..

    ReplyDelete
  2. hi emy, cuti2 ke langkawi rupanya. emy EE burger tu kat area mana. nmpk mcm sedap je. lg satu, awak ada contact no. kereta sewa kt langkawi tak. tq.

    ReplyDelete
  3. salam~~nak tanya overall makan di de baron resort ni sedap tak? byk pilihan? sebab saya baru nak rancang ke sana~~ trauma makanan hotel yang tak berapa bagus walaupun view terbaek

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015