Sunday, December 18, 2011

Langkawi ~DAY 2~

Ok kita sambung cerita Langkawi lagi ye.Mungkin ada yang boring baca tapi takpe la saya saje jot down catatan perjalanan ni sebagai kenangan.Ok pagi tu kami breakfast dulu kat coffee house resort, menarik betul konsepnya.Kita boleh pilih either nak  makan kat dalam coffee house yang berhawa dingin atau kat pondok-pondok kecil di luar sambil ditiup angin laut.Kami pilih duduk di luar sebab lebih santai
dengan budak-budak kecik ni. Lagi pun tak jauh nak ulang alik ambik food.


~BREAKFAST TIME~
Lepas breakfast kami ambik barang2 utk dibawa pegi ISLAND HOPPING.Kami tunggu kat lobi je ada shuttle datang ambik bawak ke jetty perlancongan.

Daddy's little girl

~ERFAN KETAKUTAN MASA NI..KESIAN DIA~
First destination ke PULAU BERAS BASAH.Otw tu masa membelah ombak boat yang kami naik tu pecah tang depan..air membuak-buak masuk dalam boat,mujur la boatman tu tak panic.Dia cepat2 bawak boat ke tepian dan kami tunggu lebih kurang 10 minit boat baru datang
*TAKUT sangat masa tu*

 ~PULAU BERAS BASAH~
~Tak jauh dari tempat kami duduk tu ada aunty ni datang dengan family dia
dia pelawa Mia main so makcik kecik ni apalagi kan~

                     Sampai beras basah, anak-anak mandi-manda + main pasir segala sebab boat datang balik dalam 1 jam kemudian. Ramai juga orang kat situ..Mummy takde mood nak mandi dah lepas kejadian boat tadi tu so duduk saja tengok anak-anak..daddy yang tour island tu tengok keadaan pulau..
Dari situ kami gerak untuk tengok EAGLE FEEDING


seronok tengok Helang-helang terbang tinggi kemudian singgah diatas air mencari makanan...
Last destinasi kami ke PULAU TASIK DAYANG BUNTING..mula-mula nak pegi memang excited gile

 nak ke tempat ni.Sebab dari cerita kawan-kawan cantik kawasannya..unik kan ada tasik ditengah-tengah lautan.Dari dalam boat dah nampak banyaknya monyet bersidai kat tepi tangga tempat boat nak berlabuh

huwaaaa macam mana nak turun ni!!! Gagahkan juga kaki masa tu.Giler ngeri kat sini sebab monyet-monyet tu sangat la "peramah" sampai kalau ada makanan dalam poket kita pun mereka berani seluk tau!! Sama naik mummy menjerit dengan Mia yang menangis sepanjang jalan hahaha.Nak ke tasik tu jauh juga..kena naik bukit, turun bukit segala dan akhirnya sampai la ke kawasan TASIK DAYANG BUNTING



Erfan request nak mandi tapi daddy tak bagi sebab takut la..dalam tasik ni. Even ada kawasan yang diaorang letak pelantar untuk cetekkan sikit area tu pun daddy tak bagi Erfan mandi..so daddy & abang Ez je yang terjun*bersama life jacket tau* sini pun spend dalam 1 jam

Balik tu boat terus hantar kami kat bahagian belakang De Baron Resort kat area pool tu bestnya hihihi
takde la jalan jauh2 kan..anak-anak terjun masuk pool dulu. Mummy balik bilik mandi dan solat.
Tengahari tu kami ke rumah kawan mummy sama belajar dulu kat area Kedawang~lunch disini~ dari situ kami gerak ke Beras terbakar*dah tak best tempat ni macam dulu-dulu* kemudian ke Cable Car saja nak bawak cik Mia yang tak pernah naik cable car tu.Gigih juga beratur panjang sesangat tau!!Sabar je la..
Lepas tu sambung shopping lagi kat pekan kuah yela esok dah nak balik kan..



4 comments:

  1. rmai betul yg jalan2 langkawi cuti sekolah... dela pun lama x ke sana

    ReplyDelete
  2. lama x singgah umah emy .. ke langkawi yee .. hurmm dah lama juga akak x kesana .. banyak dah berubah .. dulu masa pergi akak baru habis SPM :))

    ReplyDelete
  3. bot pecah??? wah scarynyaaa. sonok tak island hopping tu? or mmbuang masa je? tq.

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, December 18, 2011

Langkawi ~DAY 2~

Ok kita sambung cerita Langkawi lagi ye.Mungkin ada yang boring baca tapi takpe la saya saje jot down catatan perjalanan ni sebagai kenangan.Ok pagi tu kami breakfast dulu kat coffee house resort, menarik betul konsepnya.Kita boleh pilih either nak  makan kat dalam coffee house yang berhawa dingin atau kat pondok-pondok kecil di luar sambil ditiup angin laut.Kami pilih duduk di luar sebab lebih santai
dengan budak-budak kecik ni. Lagi pun tak jauh nak ulang alik ambik food.


~BREAKFAST TIME~
Lepas breakfast kami ambik barang2 utk dibawa pegi ISLAND HOPPING.Kami tunggu kat lobi je ada shuttle datang ambik bawak ke jetty perlancongan.

Daddy's little girl

~ERFAN KETAKUTAN MASA NI..KESIAN DIA~
First destination ke PULAU BERAS BASAH.Otw tu masa membelah ombak boat yang kami naik tu pecah tang depan..air membuak-buak masuk dalam boat,mujur la boatman tu tak panic.Dia cepat2 bawak boat ke tepian dan kami tunggu lebih kurang 10 minit boat baru datang
*TAKUT sangat masa tu*

 ~PULAU BERAS BASAH~
~Tak jauh dari tempat kami duduk tu ada aunty ni datang dengan family dia
dia pelawa Mia main so makcik kecik ni apalagi kan~

                     Sampai beras basah, anak-anak mandi-manda + main pasir segala sebab boat datang balik dalam 1 jam kemudian. Ramai juga orang kat situ..Mummy takde mood nak mandi dah lepas kejadian boat tadi tu so duduk saja tengok anak-anak..daddy yang tour island tu tengok keadaan pulau..
Dari situ kami gerak untuk tengok EAGLE FEEDING


seronok tengok Helang-helang terbang tinggi kemudian singgah diatas air mencari makanan...
Last destinasi kami ke PULAU TASIK DAYANG BUNTING..mula-mula nak pegi memang excited gile

 nak ke tempat ni.Sebab dari cerita kawan-kawan cantik kawasannya..unik kan ada tasik ditengah-tengah lautan.Dari dalam boat dah nampak banyaknya monyet bersidai kat tepi tangga tempat boat nak berlabuh

huwaaaa macam mana nak turun ni!!! Gagahkan juga kaki masa tu.Giler ngeri kat sini sebab monyet-monyet tu sangat la "peramah" sampai kalau ada makanan dalam poket kita pun mereka berani seluk tau!! Sama naik mummy menjerit dengan Mia yang menangis sepanjang jalan hahaha.Nak ke tasik tu jauh juga..kena naik bukit, turun bukit segala dan akhirnya sampai la ke kawasan TASIK DAYANG BUNTING



Erfan request nak mandi tapi daddy tak bagi sebab takut la..dalam tasik ni. Even ada kawasan yang diaorang letak pelantar untuk cetekkan sikit area tu pun daddy tak bagi Erfan mandi..so daddy & abang Ez je yang terjun*bersama life jacket tau* sini pun spend dalam 1 jam

Balik tu boat terus hantar kami kat bahagian belakang De Baron Resort kat area pool tu bestnya hihihi
takde la jalan jauh2 kan..anak-anak terjun masuk pool dulu. Mummy balik bilik mandi dan solat.
Tengahari tu kami ke rumah kawan mummy sama belajar dulu kat area Kedawang~lunch disini~ dari situ kami gerak ke Beras terbakar*dah tak best tempat ni macam dulu-dulu* kemudian ke Cable Car saja nak bawak cik Mia yang tak pernah naik cable car tu.Gigih juga beratur panjang sesangat tau!!Sabar je la..
Lepas tu sambung shopping lagi kat pekan kuah yela esok dah nak balik kan..



4 comments:

  1. rmai betul yg jalan2 langkawi cuti sekolah... dela pun lama x ke sana

    ReplyDelete
  2. lama x singgah umah emy .. ke langkawi yee .. hurmm dah lama juga akak x kesana .. banyak dah berubah .. dulu masa pergi akak baru habis SPM :))

    ReplyDelete
  3. bot pecah??? wah scarynyaaa. sonok tak island hopping tu? or mmbuang masa je? tq.

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015