Friday, December 16, 2011

Perjalanan ke Utara 10 Disember 2011

Kami memang plan gerak malam
supaya sejuk sikit dalam perjalanan tu
dan anak-anak tido so takde la
kejadian bergaduh@ bertekak dalam kereta
(tapi tak jugak..tetap ada kejadian tersebut)
Sebab Mia dok conquer nak tengok DVD Aaron Aziz memanjang
Abang-abang naik boring kalau 5-6 kali tayangkan
Jangan sesiapa berani tukar DVD lain ok
Dia dah jadi Aaronator sekarang ni
hahaha mummy sukeee
  
Alhamdulillah..perjalanan kami dari Seremban
*gerak dari my parents' house
lepas Isyak berjalan lancar..
cuaca baik x hujan malam tu
dan merasa la kami tengok
Kejadian Gerhana Bulan
masa sampai area Rawang masa tu..
stop kat R&R beberapa kali la juga
sebab driver nak take a rest
& handle anak-anak buang air
bersih kan diri kat R&R Gurun
toilet baru dan sangat bersih
then kami terus ikut highway Kodiang..Changlun
terus ke Kuala Perlis
tak masuk Alor Star la kali ni
kami solat subuh kat
Masjid terapung di Kuala Perlis
*cantik masjid baru ni*
*gambar credit to google*
beli tiket ferry ke Langkawi untuk pukul 8.15pagi
turun barang + daddy pegi park kereta
RM10 sehari affordable rasanya sebab kereta terjaga
Erfan excited naik ferry ke Langkawi
Sampai jetty point kat Langkawi
tunggu member hantar kereta
*kami sewa kereta member je sebab cuti sekolah kan*
kalau sewa kereta harus berkali ganda dari harga semasa
sebelum check in kami pusing-pusing pulau jap..
so entry to be continue nanti ye...

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, December 16, 2011

Perjalanan ke Utara 10 Disember 2011

Kami memang plan gerak malam
supaya sejuk sikit dalam perjalanan tu
dan anak-anak tido so takde la
kejadian bergaduh@ bertekak dalam kereta
(tapi tak jugak..tetap ada kejadian tersebut)
Sebab Mia dok conquer nak tengok DVD Aaron Aziz memanjang
Abang-abang naik boring kalau 5-6 kali tayangkan
Jangan sesiapa berani tukar DVD lain ok
Dia dah jadi Aaronator sekarang ni
hahaha mummy sukeee
  
Alhamdulillah..perjalanan kami dari Seremban
*gerak dari my parents' house
lepas Isyak berjalan lancar..
cuaca baik x hujan malam tu
dan merasa la kami tengok
Kejadian Gerhana Bulan
masa sampai area Rawang masa tu..
stop kat R&R beberapa kali la juga
sebab driver nak take a rest
& handle anak-anak buang air
bersih kan diri kat R&R Gurun
toilet baru dan sangat bersih
then kami terus ikut highway Kodiang..Changlun
terus ke Kuala Perlis
tak masuk Alor Star la kali ni
kami solat subuh kat
Masjid terapung di Kuala Perlis
*cantik masjid baru ni*
*gambar credit to google*
beli tiket ferry ke Langkawi untuk pukul 8.15pagi
turun barang + daddy pegi park kereta
RM10 sehari affordable rasanya sebab kereta terjaga
Erfan excited naik ferry ke Langkawi
Sampai jetty point kat Langkawi
tunggu member hantar kereta
*kami sewa kereta member je sebab cuti sekolah kan*
kalau sewa kereta harus berkali ganda dari harga semasa
sebelum check in kami pusing-pusing pulau jap..
so entry to be continue nanti ye...

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015