Monday, January 31, 2011

BASAH DALAM HUJAN



Hujan marathon..
2 hari berturut-turut hujan turun tanpa henti
sejuknya..paling tak tahan time nak ambik wuduk time solat Subuh
dugaan sungguhla..nak mandi apatah lagikan..
pagi ni pegi sekolah pun mood lembab je
selembab cuaca pagi ni..hihihi
maklumla orang lain ada yang dah mula cuti
tapi kami masih la menjalankan amanah yang diberikan
takpe la kan..dan malam ni pun dah start kelas malam untuk Year 6
malam tadi lagi dah mula..dan menurut guru-guru yang datang malam tadi
sambutan memberansangkan walaupun semalam hujan turun tanpa henti
ALHAMDULILLAH...baru la bersemangat nak mengajarkan..
ni kalau kelas kosong je..tak syok la..
ni kat Masjid Tanah hujan dah pun mula berhenti
sejak tengahari tadi..
Pekan Lubok Cina as usual dah pun ditenggelami air..
kesiannya mangsa-mangsa banjir
semoga mereka semua sabar & tabah menghadapinya ye..
image credit to BERITA HARIAN

Friday, January 28, 2011

MENCABAR MINDA

Mencabar minda sungguh la
ni kira 1st task agak besar
untuk tahun 2011 ni tau..
nak tahu apa dia???
meh sini nak share...

Esok kat sekolah saya ada 
MAJLIS PERJUMPAAN IBUBAPA TAHUN 6
sekali dengan ceramah motivasi keibubapaan..


 Majlis Ilmu tu ok la kan..
memang memberi manfaat kepada parents punye..
yang buat minda saya sangat-sangat tercabar tu bila tengok pada jawatankuasa


kalau tak berapa nampak
meh nak close up sikit tang nama tu
nampak tak??
esok kena jadi PENGACARA MAJLIS tu
ala tu pun nak kecohkan..bukan jadi MC Anugerah Bintang Popular
setakat MC kat sekolah pun nak heboh
tapi ye la weii..saya kan tak berapa nak berani
lagi pun saya ni sangat tebal dengan sifat pemalu
chet!! Piraaaah
Tapi serius ni..debar kemain ni tau
masa kat sekolah tadi tak lak rasa apa-apa
tapi bila balik rumah 
ngadap lappy dok karang skrip
baru la rasa debar..macam nak luruh pun ada
adoi hai..part berhadapan dengan orang ramai
dalam dewan ni yang buat saya gementar
dalam ramai-ramai cikgu kat sekolah tu
saya pun la yang terpilih
saya ok je..think positive
walaupun hati gundah gulana
hehehe
harap-harap semuanya berjalan lancar..
skrip pengacaraan pun dah siap
gigih tu...

 WISH ME LUCK!!!

Wednesday, January 26, 2011

Pepahat

* gambar credit to google
Pernah tak makan pepahat?
sejenis siput.. 
ada jugak yang panggil lala buluh
tapi yang saya tahu
sejak mengenali hidupan laut ni
hubby saya kata namanya "PEPAHAT"
maybe ada yang pernah makan kan..
kalau area kg hubby tu nak beli @ makan pepahat
kena tengok waktunya jugak..kalau bukan musimnya
memang susah nak dapat
baru ni time kami gi makan seafood
area Kuala Pantai..jumpe pepahat
so apa lagi..siput pepahat itu masuk dalam list menu malam tu
pernah sekali hubby beli pepahat ni bawak balik
tapi saya tak pandai siang..sejak dari hari tu
kami memang kalau nak makan pepahat
gi makan kat kedai ikan bakar je la..
ni gambar siput pepahat yang telah siap dimasak
pepahat berlada..wallaaaa...
 siakap 3 rasa
 sotong goreng tepung,menu wajib Ez..
 licin sudah..
 Ez favourite dish kalau datang sini..
nasi lemak "power" dia kata :-)

Monday, January 24, 2011

Hati berbunga riang



Hati saya berbunga riang
sebabnya dapat beli purse yang comel ni
ALICE DESIGN
murah je ni..tapi saya suka
sebab ada colour pink pada ribbon tu
mujur la sekarang ni HARRODS tengah sales kan
beli kat Harrods sini je
mana la ada duit nak terbang jauh-jauh kan..
huhuhu
hari tu dalam dok round tengok purse tu
ada gak berkenan 1 handbag tu
ada rezeki sebelum sales ni berakhir 
teringin jugak nak rembat 1
saya rembat tote bag ni jugak
saja nak guna bawak buku ke sekolah
hihi 1st day nak guna dah berebut dengan cik Mia 
sebab dia suka cartoon-cartoon yang ada pada bag tu 
tunggu la Harrods sales lagi mummy beli untuk Mia pulak ye



Sunday, January 23, 2011

SALOMA BISTRO


Last weekend kami ke Saloma Bistro
another cousin's wedding to be attend
macam yang dah diperkatakan sebelum ni
memang awal tahun ni berderet jemputan kawin
cousins saya kawin..musim cousins saya kawin gamaknya ni
kali ni anak lelaki aunty saya kawin...
ZAKWAN & ALIA
majlis diadakan di Saloma Bistro pada sebelah malam Sabtu 15 Januari hari tu
dapat la jugak saya merasa jejakkan kaki ke sana kan..kalau saja-saja pegi
sure takde la punyakan level-level macam saya ni tak sampai ke situ punye
hihihi
kami gerak dari Seremban hari tu..mak saya dah pegi beberapa hari awal la
rumah adik dia kan..
sampai Saloma Bistro sebelum senja tu orang tak berapa nak ramai lagi
sempat la snap sekeping dua gambar..
memandangkan majlis resepsi ni di Saloma Bistro kan
so most of our family datang dengan gaya dan ala-ala Saloma,P.Ramlee dan seangkatan dengannya..
malas nak cerita panjang-panjang layan je la gambar-gambar yang ada ye..

 Ni kereta ni yang ada dalam filem MADU 3..
antik ni :D
 The main hall..
ada 3 parts semuanya
main, foyer & garden
  ^_^

 Yang cream kebaya tu adik pengantin
 Yang tengah tu cousin saya..left & right staff aunty saya..
Pekerja C*LC*M yang sungguh dedikasi :D
My mom with her sisters, in laws & nieces..
Here comes the bride & groom..
 Ni meja kami..
all the tables dinamakan dengan filem-filem P.Ramlee
 The special door gift
sebab tuan rumah hand drawing sendiri pada kad tu..
 The special menu..
Yummy
Sup daging ni sedap gilooos..

 We are cousins..sorang je lagi belum berpunya
My adorable little girl ^_^

"3 ABDUL" My cousins too
 
"LABU & LABI" the cameraman..cousins saya jugak hihi
 
The food presentation..untuk mereka yang berada di main hall..
sangat menarik 

 
Cake cutting..
 Another wedding cake..P.RAMLEE & SALOMA Cake..
Special performance..from the cousin too
The Tuan Rumah
 The Yusof Clan..
Our big family..
 TO ZAKWAN & ALIA..

May this marriage last this your last forever..

Saturday, January 22, 2011

Menghilang


Lama saya menghilang
hilang dalam timbunan kerja-kerja yang tak berkesudahan
huhuhu biasala kan semua orang pun sibuk
tapi sejak kebelakangan ini
saya memang betul-betul sibuk
bukan setakat BUSY AS A BEE lagi dah ni
BUSY TAHAP GABAN dah
tengok pc pun main jeling-jeling je
kalau on notebook pun memang betul-betul untuk buat keje
tak boleh nak cilok even nak jenguk fb
walaupun hati meronta-ronta hahaha
kesian saya kan
ni semua penangan KSSR huh!!
takpe la saya yang menurut perintah lagi pun
alhamdulillah walaupun masih belum selesai
tapi insyallah saya dah boleh uruskan masa 24 jam yang ada tu
dengan sebaik mungkin..
pssst banyak sungguh cerita tertangguh ni..TUNGGU ye

Wednesday, January 12, 2011

Saya kena MARAH

 Saya sangat sedih
saya kena marah
dah la dekat luar tu hujan lebat
dan air mata saya pun turun sama lebat dengan hujan kat luar
kenapa saya kena marah
 yang pertama saya tak sengaja telah membuat sepah 
kat dalam rumah
masa ni abang Erfan tido..mummy pulak baru balik dari meeting 
kat sekolah (sure la tengah penat kan)
mummy dah bising suruh saya kemas
tapi saya buat dek aje sambil tengok tv
lepas mummy solat Zuhur+Asar
(sebab mummy sampai rumah dekat nak pukul 4)
mummy panggil saya dan ajak mandi
lepas pakai baju mummy ikat rambut saya
saya tak suka
jadi saya pun berusaha nak buka ikatan pada rambut saya yang cinonet tu
mummy marah..tapi saya tak takut pun
saya cuba lagi..kali ni berjaya
tiba-tiba mummy datang dan pukul tepuk tangan saya
dengan sedikit kuat sambil ikat semula rambut saya
lepas tu mummy siap warning saya kata
"NO..JANGAN BUKAK..KALAU BUKAK MUMMY BABAB NANTI"
(bayangkan la mummy cakap macam tu sambil membengiskan mukanya)
saya sedih lalu saya pun melalak
sampai abang Erfan saya bangun
 saya merajuk 5 minit dengan mummy..
tak nak kawan mummy untuk 5 minit
 dalam saya bersedih pun mummy saya masih sempat snap gambar saya
malu la saya huhuhu
tapi lepas 5 minit saya jadi geng semula dengan mummy
sebab mummy pujuk saya & bagi saya biskut oreo
***Luahan hati MIA**
muahaaaahaa

Tuesday, January 11, 2011

Macaroons


Macaroons
kalau kat sini memang susah nak cari la
ke memang takde kat Melaka ni??
atau aku yang tak jumpe kan..
sebabkan tekak ni dah teringin bebenar nak makan
1st time makan masa di Pavillion last year
adoiyai..terasa-rasa kat tekak ni ha..
hari tu ingat nak order kat my old buddy ni
dia memang part time baker
since dia sangat sibuk so saya masih lagi menunggu
dan akan menuntut janji darinya hihihi
memandangkan tekak ni dah tak tertahan sangat nak makan 
puas dok google cari dan
mujur la jumpe kat FB ada sorang tu yang accept order
untuk macaroons..dah sampai dah tadi
and alhamdulillah Selamat semuanya hahaha
risau la jugak takut hancus ke bila tiba kat tangan kan
mujur la..rasanya pun no bad..
boleh order lagi lepas ni
tapi saya masih merindui macaroon kat pavi tu
MACAROONS adalah sangat tidak sesuai untuk 
orang yang ada diabetic sebab rasanya yang manis..
dan part yang paling best 
masa pegi collect pos laju kat post office..
sampai je kat kereta saya kena saman
sebab lupa letak kupon parking nghee hehehe..
tak pasal-pasal kena sedekah RM10 kat MPAG
itu pun kalau bayar within 24hours kalau lewat charge akan bertambah
huh..cedik darah betul la :p

Monday, January 10, 2011

Baru 2 minggu

Baru minggu ke2 mula bersekolah
cik Mia saya sudah pun dijangkiti virus selsema
begitu la kebiasaannya 
bila cuti panjang duduk dirumah
Mia sihat aje..jauh dari selsema segala
balik saje ke Kindy & nursery semua virus-virus nakal pun mula datang
since Mia selsema adalah harus anak dara kecik tu meragam
malam tadi sepanjang malam merengek
tadi ambik dia cepat dari nursery
harap-harap Mia cepat recover dari selsema tu
Mia ni antibodi dia memang lemah sikit
kalau ada je kanak2 lain kat nursery tu yang selsema
mudah je nak berjangkit
walaupun mummy dah bagi Mia makan scott emulsion setiap hari
dan Mia juga peminat fruitties especially oranges...
tapi virus sang selsema tetap berkenan dengan Mia..
MIA SAYANG..cepat sembuh ye,
mummy rindu nak tengok Mia senyum & gelak mcm selalu









Sunday, January 9, 2011

Saya cuba...



Saya cuba..
untuk tidak menjamah nasi
bukan la tak makan langsung
tapi gantikan nasi dengan benda lain..
alhamdulillah,perut saya memang boleh tahan
even tak makan nasi 2-3 hari pun ok lagi
as long as makan benda lain contohnya roti..sup dll
for the time being saya ambik wholemeal bread untuk breakfast

tengahari makan biskut atau white bread gardenia sapu jam& butter atau makan macam tu saje
 kalau yang butterscotch with raisin tu
tapi saya berhadapan dengan satu masalah besar kecik la hehehe
masalah saya sekarang bila saya masak untuk dinner
ye..hari bersekolah saya hanya masak untuk dinner
lunch tapau..hihii tak sempat la
ok back to the issue bila saya masak untuk dinner
saya selalu kena paksa makan oleh Encik Suami
siap gaduh-gaduh lagi..adoi la..
kadang-kadang bila dah kena marah
saya makan jugak sikit..1/2 senduk..
huhuhu tapi yang pasti saya akan pastikan
semua orang dalam rumah ni dinner sebelum Maghrib
no more rice after 8
kalau anak-anak lapar after 8 saya bagi la mereka roti @ hot milo
tapi alhamdulillah so far takde siapa pun kata lapar selepas dinner..
mudah-mudahan akan nampakla hasilnya nanti ye..
akan tetapi saya akan terpaksa jamah juga sedikit nasi bila ke rumah kenduri
owh sebulan dua awal 2011 ni memang musim cousins saya kawin..
berderet-deret tu..nak buat macam mana kan dah sampai jodoh mereka
hihihi..

Monday, January 31, 2011

BASAH DALAM HUJAN



Hujan marathon..
2 hari berturut-turut hujan turun tanpa henti
sejuknya..paling tak tahan time nak ambik wuduk time solat Subuh
dugaan sungguhla..nak mandi apatah lagikan..
pagi ni pegi sekolah pun mood lembab je
selembab cuaca pagi ni..hihihi
maklumla orang lain ada yang dah mula cuti
tapi kami masih la menjalankan amanah yang diberikan
takpe la kan..dan malam ni pun dah start kelas malam untuk Year 6
malam tadi lagi dah mula..dan menurut guru-guru yang datang malam tadi
sambutan memberansangkan walaupun semalam hujan turun tanpa henti
ALHAMDULILLAH...baru la bersemangat nak mengajarkan..
ni kalau kelas kosong je..tak syok la..
ni kat Masjid Tanah hujan dah pun mula berhenti
sejak tengahari tadi..
Pekan Lubok Cina as usual dah pun ditenggelami air..
kesiannya mangsa-mangsa banjir
semoga mereka semua sabar & tabah menghadapinya ye..
image credit to BERITA HARIAN

Friday, January 28, 2011

MENCABAR MINDA

Mencabar minda sungguh la
ni kira 1st task agak besar
untuk tahun 2011 ni tau..
nak tahu apa dia???
meh sini nak share...

Esok kat sekolah saya ada 
MAJLIS PERJUMPAAN IBUBAPA TAHUN 6
sekali dengan ceramah motivasi keibubapaan..


 Majlis Ilmu tu ok la kan..
memang memberi manfaat kepada parents punye..
yang buat minda saya sangat-sangat tercabar tu bila tengok pada jawatankuasa


kalau tak berapa nampak
meh nak close up sikit tang nama tu
nampak tak??
esok kena jadi PENGACARA MAJLIS tu
ala tu pun nak kecohkan..bukan jadi MC Anugerah Bintang Popular
setakat MC kat sekolah pun nak heboh
tapi ye la weii..saya kan tak berapa nak berani
lagi pun saya ni sangat tebal dengan sifat pemalu
chet!! Piraaaah
Tapi serius ni..debar kemain ni tau
masa kat sekolah tadi tak lak rasa apa-apa
tapi bila balik rumah 
ngadap lappy dok karang skrip
baru la rasa debar..macam nak luruh pun ada
adoi hai..part berhadapan dengan orang ramai
dalam dewan ni yang buat saya gementar
dalam ramai-ramai cikgu kat sekolah tu
saya pun la yang terpilih
saya ok je..think positive
walaupun hati gundah gulana
hehehe
harap-harap semuanya berjalan lancar..
skrip pengacaraan pun dah siap
gigih tu...

 WISH ME LUCK!!!

Wednesday, January 26, 2011

Pepahat

* gambar credit to google
Pernah tak makan pepahat?
sejenis siput.. 
ada jugak yang panggil lala buluh
tapi yang saya tahu
sejak mengenali hidupan laut ni
hubby saya kata namanya "PEPAHAT"
maybe ada yang pernah makan kan..
kalau area kg hubby tu nak beli @ makan pepahat
kena tengok waktunya jugak..kalau bukan musimnya
memang susah nak dapat
baru ni time kami gi makan seafood
area Kuala Pantai..jumpe pepahat
so apa lagi..siput pepahat itu masuk dalam list menu malam tu
pernah sekali hubby beli pepahat ni bawak balik
tapi saya tak pandai siang..sejak dari hari tu
kami memang kalau nak makan pepahat
gi makan kat kedai ikan bakar je la..
ni gambar siput pepahat yang telah siap dimasak
pepahat berlada..wallaaaa...
 siakap 3 rasa
 sotong goreng tepung,menu wajib Ez..
 licin sudah..
 Ez favourite dish kalau datang sini..
nasi lemak "power" dia kata :-)

Monday, January 24, 2011

Hati berbunga riang



Hati saya berbunga riang
sebabnya dapat beli purse yang comel ni
ALICE DESIGN
murah je ni..tapi saya suka
sebab ada colour pink pada ribbon tu
mujur la sekarang ni HARRODS tengah sales kan
beli kat Harrods sini je
mana la ada duit nak terbang jauh-jauh kan..
huhuhu
hari tu dalam dok round tengok purse tu
ada gak berkenan 1 handbag tu
ada rezeki sebelum sales ni berakhir 
teringin jugak nak rembat 1
saya rembat tote bag ni jugak
saja nak guna bawak buku ke sekolah
hihi 1st day nak guna dah berebut dengan cik Mia 
sebab dia suka cartoon-cartoon yang ada pada bag tu 
tunggu la Harrods sales lagi mummy beli untuk Mia pulak ye



Sunday, January 23, 2011

SALOMA BISTRO


Last weekend kami ke Saloma Bistro
another cousin's wedding to be attend
macam yang dah diperkatakan sebelum ni
memang awal tahun ni berderet jemputan kawin
cousins saya kawin..musim cousins saya kawin gamaknya ni
kali ni anak lelaki aunty saya kawin...
ZAKWAN & ALIA
majlis diadakan di Saloma Bistro pada sebelah malam Sabtu 15 Januari hari tu
dapat la jugak saya merasa jejakkan kaki ke sana kan..kalau saja-saja pegi
sure takde la punyakan level-level macam saya ni tak sampai ke situ punye
hihihi
kami gerak dari Seremban hari tu..mak saya dah pegi beberapa hari awal la
rumah adik dia kan..
sampai Saloma Bistro sebelum senja tu orang tak berapa nak ramai lagi
sempat la snap sekeping dua gambar..
memandangkan majlis resepsi ni di Saloma Bistro kan
so most of our family datang dengan gaya dan ala-ala Saloma,P.Ramlee dan seangkatan dengannya..
malas nak cerita panjang-panjang layan je la gambar-gambar yang ada ye..

 Ni kereta ni yang ada dalam filem MADU 3..
antik ni :D
 The main hall..
ada 3 parts semuanya
main, foyer & garden
  ^_^

 Yang cream kebaya tu adik pengantin
 Yang tengah tu cousin saya..left & right staff aunty saya..
Pekerja C*LC*M yang sungguh dedikasi :D
My mom with her sisters, in laws & nieces..
Here comes the bride & groom..
 Ni meja kami..
all the tables dinamakan dengan filem-filem P.Ramlee
 The special door gift
sebab tuan rumah hand drawing sendiri pada kad tu..
 The special menu..
Yummy
Sup daging ni sedap gilooos..

 We are cousins..sorang je lagi belum berpunya
My adorable little girl ^_^

"3 ABDUL" My cousins too
 
"LABU & LABI" the cameraman..cousins saya jugak hihi
 
The food presentation..untuk mereka yang berada di main hall..
sangat menarik 

 
Cake cutting..
 Another wedding cake..P.RAMLEE & SALOMA Cake..
Special performance..from the cousin too
The Tuan Rumah
 The Yusof Clan..
Our big family..
 TO ZAKWAN & ALIA..

May this marriage last this your last forever..

Saturday, January 22, 2011

Menghilang


Lama saya menghilang
hilang dalam timbunan kerja-kerja yang tak berkesudahan
huhuhu biasala kan semua orang pun sibuk
tapi sejak kebelakangan ini
saya memang betul-betul sibuk
bukan setakat BUSY AS A BEE lagi dah ni
BUSY TAHAP GABAN dah
tengok pc pun main jeling-jeling je
kalau on notebook pun memang betul-betul untuk buat keje
tak boleh nak cilok even nak jenguk fb
walaupun hati meronta-ronta hahaha
kesian saya kan
ni semua penangan KSSR huh!!
takpe la saya yang menurut perintah lagi pun
alhamdulillah walaupun masih belum selesai
tapi insyallah saya dah boleh uruskan masa 24 jam yang ada tu
dengan sebaik mungkin..
pssst banyak sungguh cerita tertangguh ni..TUNGGU ye

Wednesday, January 12, 2011

Saya kena MARAH

 Saya sangat sedih
saya kena marah
dah la dekat luar tu hujan lebat
dan air mata saya pun turun sama lebat dengan hujan kat luar
kenapa saya kena marah
 yang pertama saya tak sengaja telah membuat sepah 
kat dalam rumah
masa ni abang Erfan tido..mummy pulak baru balik dari meeting 
kat sekolah (sure la tengah penat kan)
mummy dah bising suruh saya kemas
tapi saya buat dek aje sambil tengok tv
lepas mummy solat Zuhur+Asar
(sebab mummy sampai rumah dekat nak pukul 4)
mummy panggil saya dan ajak mandi
lepas pakai baju mummy ikat rambut saya
saya tak suka
jadi saya pun berusaha nak buka ikatan pada rambut saya yang cinonet tu
mummy marah..tapi saya tak takut pun
saya cuba lagi..kali ni berjaya
tiba-tiba mummy datang dan pukul tepuk tangan saya
dengan sedikit kuat sambil ikat semula rambut saya
lepas tu mummy siap warning saya kata
"NO..JANGAN BUKAK..KALAU BUKAK MUMMY BABAB NANTI"
(bayangkan la mummy cakap macam tu sambil membengiskan mukanya)
saya sedih lalu saya pun melalak
sampai abang Erfan saya bangun
 saya merajuk 5 minit dengan mummy..
tak nak kawan mummy untuk 5 minit
 dalam saya bersedih pun mummy saya masih sempat snap gambar saya
malu la saya huhuhu
tapi lepas 5 minit saya jadi geng semula dengan mummy
sebab mummy pujuk saya & bagi saya biskut oreo
***Luahan hati MIA**
muahaaaahaa

Tuesday, January 11, 2011

Macaroons


Macaroons
kalau kat sini memang susah nak cari la
ke memang takde kat Melaka ni??
atau aku yang tak jumpe kan..
sebabkan tekak ni dah teringin bebenar nak makan
1st time makan masa di Pavillion last year
adoiyai..terasa-rasa kat tekak ni ha..
hari tu ingat nak order kat my old buddy ni
dia memang part time baker
since dia sangat sibuk so saya masih lagi menunggu
dan akan menuntut janji darinya hihihi
memandangkan tekak ni dah tak tertahan sangat nak makan 
puas dok google cari dan
mujur la jumpe kat FB ada sorang tu yang accept order
untuk macaroons..dah sampai dah tadi
and alhamdulillah Selamat semuanya hahaha
risau la jugak takut hancus ke bila tiba kat tangan kan
mujur la..rasanya pun no bad..
boleh order lagi lepas ni
tapi saya masih merindui macaroon kat pavi tu
MACAROONS adalah sangat tidak sesuai untuk 
orang yang ada diabetic sebab rasanya yang manis..
dan part yang paling best 
masa pegi collect pos laju kat post office..
sampai je kat kereta saya kena saman
sebab lupa letak kupon parking nghee hehehe..
tak pasal-pasal kena sedekah RM10 kat MPAG
itu pun kalau bayar within 24hours kalau lewat charge akan bertambah
huh..cedik darah betul la :p

Monday, January 10, 2011

Baru 2 minggu

Baru minggu ke2 mula bersekolah
cik Mia saya sudah pun dijangkiti virus selsema
begitu la kebiasaannya 
bila cuti panjang duduk dirumah
Mia sihat aje..jauh dari selsema segala
balik saje ke Kindy & nursery semua virus-virus nakal pun mula datang
since Mia selsema adalah harus anak dara kecik tu meragam
malam tadi sepanjang malam merengek
tadi ambik dia cepat dari nursery
harap-harap Mia cepat recover dari selsema tu
Mia ni antibodi dia memang lemah sikit
kalau ada je kanak2 lain kat nursery tu yang selsema
mudah je nak berjangkit
walaupun mummy dah bagi Mia makan scott emulsion setiap hari
dan Mia juga peminat fruitties especially oranges...
tapi virus sang selsema tetap berkenan dengan Mia..
MIA SAYANG..cepat sembuh ye,
mummy rindu nak tengok Mia senyum & gelak mcm selalu









Sunday, January 9, 2011

Saya cuba...



Saya cuba..
untuk tidak menjamah nasi
bukan la tak makan langsung
tapi gantikan nasi dengan benda lain..
alhamdulillah,perut saya memang boleh tahan
even tak makan nasi 2-3 hari pun ok lagi
as long as makan benda lain contohnya roti..sup dll
for the time being saya ambik wholemeal bread untuk breakfast

tengahari makan biskut atau white bread gardenia sapu jam& butter atau makan macam tu saje
 kalau yang butterscotch with raisin tu
tapi saya berhadapan dengan satu masalah besar kecik la hehehe
masalah saya sekarang bila saya masak untuk dinner
ye..hari bersekolah saya hanya masak untuk dinner
lunch tapau..hihii tak sempat la
ok back to the issue bila saya masak untuk dinner
saya selalu kena paksa makan oleh Encik Suami
siap gaduh-gaduh lagi..adoi la..
kadang-kadang bila dah kena marah
saya makan jugak sikit..1/2 senduk..
huhuhu tapi yang pasti saya akan pastikan
semua orang dalam rumah ni dinner sebelum Maghrib
no more rice after 8
kalau anak-anak lapar after 8 saya bagi la mereka roti @ hot milo
tapi alhamdulillah so far takde siapa pun kata lapar selepas dinner..
mudah-mudahan akan nampakla hasilnya nanti ye..
akan tetapi saya akan terpaksa jamah juga sedikit nasi bila ke rumah kenduri
owh sebulan dua awal 2011 ni memang musim cousins saya kawin..
berderet-deret tu..nak buat macam mana kan dah sampai jodoh mereka
hihihi..
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015