Wednesday, February 23, 2011

Tau fu fa


 *IMAGE CREDIT TO GOOGLE
Sejak sakit gigi+gusi ni
Tau fu fa dah jadi makanan kegemaran pulak
kalau sebelum ni pegi pasar malam
sebelah mata pun tak pandang
sebab heboh carik benda lain 
tapi sekarang itu la yang jadi pujaan hati
hehehe ye la kang makan yang keras-keras
sure mendodoi sakitkan..
tak nak tangguh risiko dan kini
saya adalah pengemar setia tau fu fa..
makan sejuk-sejuk simpan dalam fridge 
memang ngam hooo betul la

Monday, February 21, 2011

Not again.. :-(


Not again
tapi itu la hakikatnya
saya sakit gigi lagi
cuma kali ini ceritanya agak berbeza
hari tu gigi graham yang sakit
tapi kali ni gigi bawah depan
bukan sebab lubang tapi goyang
takkan nak pegi dentist cabut
adoi aiii macam mana ni
tapi kesakitan itu amat menganggu
especially during weekend..
buat masa ni memang makan pain killer je
harap-harap sakit tu cepat surut
"PAIN..PAIN GO AWAY COME AGAIN ANOTHER YEAR"

Friday, February 18, 2011

Mia & tudung


Pagi ni Tadika MANJA BONDA tempat Mia belajar tu
buat sambutan MAJLIS MAULIDUR RASUL
ada berarak segala la..
Awal minggu hari tu cikgu Mia dah keluarkan surat
pemberitahuan & minta sumbangan berupaya kuih muih
since mummy Mia ni sangat rajin
maka pagi ni tadi Mia bawak 3 bijik chocolate cake
yang telah dibeli di kedai oleh mummy nya
untuk dikongsi bersama kawan-kawan
hehehe mana nak sempat buat-buat kuih ni
semalam baru teringat nak tempah kuih
dah tak sempat dah sure takde orang nak layan
jalan penyelesainya beli kek aje la..
Ni gambar Mia pagi ni
masa mummy tengah iron baju Mia untuk dipakai esoknya tu
dia dah demand nak tudung yang boleh match dengan baju
memandangkan Mia cuma ada 2 helai je tudung
pink & coklat so mummy dengan gigih telah berusaha
mencari tudung colour peach yang boleh match dengan baju dia
adoi aii baru 3 tahun dah demand segala 
sok kot makin besar parah la mummy mia macam ni..

 sampai sekolah tak tahu la
berapa lama dia bertahan dengan tudung diatas kepala tu
sekali sekala Mia bertudung nampak cute la pulak

Sunday, February 13, 2011

Tanah sekangkang kera

 Entry kali ni nak tayang sikit
sentuhan kreatif mr.hubby
laman kat rumah yang sekangkang  monyet kera tu
di manfaatkan sepenuhnya..
kalau minat semuanya menjadi kan..
kalau malas asyik bagi alasan tak tahu
*saya la tu hi..hi..hi..
yela..hubby saya ni tiap-tiap bulan
dok beli majalah Laman & Impiana
so kalau tak praktikkan rugi la kan
hahaha
ni sikit je dia kata
nanti kalau kat rumah kami kat Seremban tu
lagi macam-macam idea dia ada
menurut kata dia la..
saya ikut aje..tak kisah asalkan saya tak dikerah
hahaha memang dasar PEMALAS :P

 Kolam yang belum ada ikan..
nanti nak pelihara ikan koi dalam ni..


Dah besar dah pokok kemboja tu..
suka kalau time dia berbunga..
cantik je bunganya..pink colour..

Wednesday, February 9, 2011

Happy Birthday Sayang

  
Hari ni 10 February 2011
genap usia Ezhan 9 tahun
owh cepatnya masa berlalu
rasa macam baru semalam masuk labor room
tak sedar pun pantasnya masa berlari
dah besar dah anak mummy sorang ni
banyak betul perubahan pada diri Ezhan sekarang ni
yang paling ketara Ezhan ni seorang yang
sangat pemalu pendiam..
cikgu2 dia kata susah nak dengar dia bercakap masa dalam kelas
bercakap bila perlu saja..
ada positif & negatifnya benda-benda begini
risau pulak bila memikirkannya..
apa-apa pun buat
MUHAMMAD EZHAN SHAFRI
ingatlah..
Daddy & Mummy sayang Ez,
semoga Ez akan terus membesar sebagai seorang anak yang soleh
berjaya dalam hidup,dunia & akhirat
berguna kepada bangsa & negara
adik-adik sayang Ez juga,
mudah-mudahan Ez akan dapat terus menjadi seorang abang yang bertanggungjawab
kepada Erfan & Mia
Teruskan berusaha agar lebih cemerlang and make the whole family proud of you..
HUGS & KISSES FROM US...
HAPPY BIRTHDAY
9 tahun lalu..
 Our 1st family potrait..
(owh I missed that shape :p)

 Semua untuk mu..
 
 
~You'll never walk alone~

Sunday, February 6, 2011

Kawan baru daddy


Cuti CNY baru ni kami takde kemana-mana pun
duduk rumah je, kemas rumah, selesaikan kerja-kerja tertunggak..
tak macam korang ada yang pegi cuti-cuti M'sia
dan ada yang balik kampung jugak kan??
saya tak balik kampung Seremban sebab
takde orang semua pun sibuk jalan-jalan
dalam cuti tu kami menyambut kedatangan orang baru dalam family kami
mr mini hp
semua pun berebut-rebut nak guna
welcome to the family mr mini hp

ALHAMDULILLAH...


Alhamdulillah..syukur sangat
Selasa baru ni dapat surat dari JPN Melaka
ingat tak cerita masa bulan 12 thn lepas tu
kalau tak ingat boleh recall kat SINI
saya dah dapat surat untuk gred 32
(cis dapat 32 pun nak kecoh macam la dapat gred 52)
hahaha kira ni langkah pertama sebelum saya melangkah ke 41 nanti
tak sangka kejap je urusan ni..
terima kasih banyak-banyak pada HM kat sekolah baru ni
yang beri full support untuk urusan kenaikan gred ni
juga buat PT yang melunaskan segala urusan dokumentasi
hihi yang paling best kenaikan gred tu bermula 1 JULAI 2010
kira backdated la kan...hahaha mula la berangan-berangan dengan itu tunggakan 
apa-apa pun memang syukur sangat la
ni kira rezeki pembukaan 2011
 

Saturday, February 5, 2011

Smocking Dress-in progress


Waaa..baca tajuk kemain lagi ye
tapi memang betul smocking dress untuk cik Mia saya
dalam proses untuk disiapkan..
mummy Mia rasa sungguh tak sabar
nak mengayakan Mia dengan smocking dress polka dot itu
tapi jangan la salah sangka ye
bukan mummy Mia yang jahit
tapi nanny Mia yang sedang gigih bertungkus lumus
menjahit smocking dress untuk satu-satunya 
cucu perempuan dia ni hahahaha
serious..mummy saya memang pandai jahit
smocking dress tapi saya malas belum ada keinginan
untuk belajar hehehe 
bila terasa nak pakaikan Mia dengan smocking dress
beli je kat kedai,macam-macam pattern ada
hahahaha (memang dasar pemalas banyak la pulak alasanya kan..)
target nak pakaikan Mia time wedding cousin saya
hujung February ni
kalau sempat nanny dia siapkan insyallah
nanti mummy Mia tayang kat sini ye

Friday, February 4, 2011

Belanja Makan

Sabtu malam minggu lepas baru ni
kami penuhi jemputan aunty saya
berkumpul ramai-ramai
family side mak saya tapi tu pun tak semua yang dapat datang
ye la..weekend kan pasti nya masing-masing ada hal dengan family
yang mana free tu dapat la hadirkan
malam tadi 6 orang adik beradik mak saya berkumpul
+ anak,menantu & cucu masing-masing
meriah la bahagian atas City park oriental tu
yang memang dah reserved untuk kami
sempat snap few piccas je
sebab bila food sampai dah sibuk layan tekak hahaha
 This is the place
 Mia..yang baru bangun tido so layan susu dulu
 shark fin soup
 butter prawn
 yam & squid..
 crab
 sizzling soft taufu..yummy
Mia & her atuk tumpang hihi

Wednesday, February 23, 2011

Tau fu fa


 *IMAGE CREDIT TO GOOGLE
Sejak sakit gigi+gusi ni
Tau fu fa dah jadi makanan kegemaran pulak
kalau sebelum ni pegi pasar malam
sebelah mata pun tak pandang
sebab heboh carik benda lain 
tapi sekarang itu la yang jadi pujaan hati
hehehe ye la kang makan yang keras-keras
sure mendodoi sakitkan..
tak nak tangguh risiko dan kini
saya adalah pengemar setia tau fu fa..
makan sejuk-sejuk simpan dalam fridge 
memang ngam hooo betul la

Monday, February 21, 2011

Not again.. :-(


Not again
tapi itu la hakikatnya
saya sakit gigi lagi
cuma kali ini ceritanya agak berbeza
hari tu gigi graham yang sakit
tapi kali ni gigi bawah depan
bukan sebab lubang tapi goyang
takkan nak pegi dentist cabut
adoi aiii macam mana ni
tapi kesakitan itu amat menganggu
especially during weekend..
buat masa ni memang makan pain killer je
harap-harap sakit tu cepat surut
"PAIN..PAIN GO AWAY COME AGAIN ANOTHER YEAR"

Friday, February 18, 2011

Mia & tudung


Pagi ni Tadika MANJA BONDA tempat Mia belajar tu
buat sambutan MAJLIS MAULIDUR RASUL
ada berarak segala la..
Awal minggu hari tu cikgu Mia dah keluarkan surat
pemberitahuan & minta sumbangan berupaya kuih muih
since mummy Mia ni sangat rajin
maka pagi ni tadi Mia bawak 3 bijik chocolate cake
yang telah dibeli di kedai oleh mummy nya
untuk dikongsi bersama kawan-kawan
hehehe mana nak sempat buat-buat kuih ni
semalam baru teringat nak tempah kuih
dah tak sempat dah sure takde orang nak layan
jalan penyelesainya beli kek aje la..
Ni gambar Mia pagi ni
masa mummy tengah iron baju Mia untuk dipakai esoknya tu
dia dah demand nak tudung yang boleh match dengan baju
memandangkan Mia cuma ada 2 helai je tudung
pink & coklat so mummy dengan gigih telah berusaha
mencari tudung colour peach yang boleh match dengan baju dia
adoi aii baru 3 tahun dah demand segala 
sok kot makin besar parah la mummy mia macam ni..

 sampai sekolah tak tahu la
berapa lama dia bertahan dengan tudung diatas kepala tu
sekali sekala Mia bertudung nampak cute la pulak

Sunday, February 13, 2011

Tanah sekangkang kera

 Entry kali ni nak tayang sikit
sentuhan kreatif mr.hubby
laman kat rumah yang sekangkang  monyet kera tu
di manfaatkan sepenuhnya..
kalau minat semuanya menjadi kan..
kalau malas asyik bagi alasan tak tahu
*saya la tu hi..hi..hi..
yela..hubby saya ni tiap-tiap bulan
dok beli majalah Laman & Impiana
so kalau tak praktikkan rugi la kan
hahaha
ni sikit je dia kata
nanti kalau kat rumah kami kat Seremban tu
lagi macam-macam idea dia ada
menurut kata dia la..
saya ikut aje..tak kisah asalkan saya tak dikerah
hahaha memang dasar PEMALAS :P

 Kolam yang belum ada ikan..
nanti nak pelihara ikan koi dalam ni..


Dah besar dah pokok kemboja tu..
suka kalau time dia berbunga..
cantik je bunganya..pink colour..

Wednesday, February 9, 2011

Happy Birthday Sayang

  
Hari ni 10 February 2011
genap usia Ezhan 9 tahun
owh cepatnya masa berlalu
rasa macam baru semalam masuk labor room
tak sedar pun pantasnya masa berlari
dah besar dah anak mummy sorang ni
banyak betul perubahan pada diri Ezhan sekarang ni
yang paling ketara Ezhan ni seorang yang
sangat pemalu pendiam..
cikgu2 dia kata susah nak dengar dia bercakap masa dalam kelas
bercakap bila perlu saja..
ada positif & negatifnya benda-benda begini
risau pulak bila memikirkannya..
apa-apa pun buat
MUHAMMAD EZHAN SHAFRI
ingatlah..
Daddy & Mummy sayang Ez,
semoga Ez akan terus membesar sebagai seorang anak yang soleh
berjaya dalam hidup,dunia & akhirat
berguna kepada bangsa & negara
adik-adik sayang Ez juga,
mudah-mudahan Ez akan dapat terus menjadi seorang abang yang bertanggungjawab
kepada Erfan & Mia
Teruskan berusaha agar lebih cemerlang and make the whole family proud of you..
HUGS & KISSES FROM US...
HAPPY BIRTHDAY
9 tahun lalu..
 Our 1st family potrait..
(owh I missed that shape :p)

 Semua untuk mu..
 
 
~You'll never walk alone~

Sunday, February 6, 2011

Kawan baru daddy


Cuti CNY baru ni kami takde kemana-mana pun
duduk rumah je, kemas rumah, selesaikan kerja-kerja tertunggak..
tak macam korang ada yang pegi cuti-cuti M'sia
dan ada yang balik kampung jugak kan??
saya tak balik kampung Seremban sebab
takde orang semua pun sibuk jalan-jalan
dalam cuti tu kami menyambut kedatangan orang baru dalam family kami
mr mini hp
semua pun berebut-rebut nak guna
welcome to the family mr mini hp

ALHAMDULILLAH...


Alhamdulillah..syukur sangat
Selasa baru ni dapat surat dari JPN Melaka
ingat tak cerita masa bulan 12 thn lepas tu
kalau tak ingat boleh recall kat SINI
saya dah dapat surat untuk gred 32
(cis dapat 32 pun nak kecoh macam la dapat gred 52)
hahaha kira ni langkah pertama sebelum saya melangkah ke 41 nanti
tak sangka kejap je urusan ni..
terima kasih banyak-banyak pada HM kat sekolah baru ni
yang beri full support untuk urusan kenaikan gred ni
juga buat PT yang melunaskan segala urusan dokumentasi
hihi yang paling best kenaikan gred tu bermula 1 JULAI 2010
kira backdated la kan...hahaha mula la berangan-berangan dengan itu tunggakan 
apa-apa pun memang syukur sangat la
ni kira rezeki pembukaan 2011
 

Saturday, February 5, 2011

Smocking Dress-in progress


Waaa..baca tajuk kemain lagi ye
tapi memang betul smocking dress untuk cik Mia saya
dalam proses untuk disiapkan..
mummy Mia rasa sungguh tak sabar
nak mengayakan Mia dengan smocking dress polka dot itu
tapi jangan la salah sangka ye
bukan mummy Mia yang jahit
tapi nanny Mia yang sedang gigih bertungkus lumus
menjahit smocking dress untuk satu-satunya 
cucu perempuan dia ni hahahaha
serious..mummy saya memang pandai jahit
smocking dress tapi saya malas belum ada keinginan
untuk belajar hehehe 
bila terasa nak pakaikan Mia dengan smocking dress
beli je kat kedai,macam-macam pattern ada
hahahaha (memang dasar pemalas banyak la pulak alasanya kan..)
target nak pakaikan Mia time wedding cousin saya
hujung February ni
kalau sempat nanny dia siapkan insyallah
nanti mummy Mia tayang kat sini ye

Friday, February 4, 2011

Belanja Makan

Sabtu malam minggu lepas baru ni
kami penuhi jemputan aunty saya
berkumpul ramai-ramai
family side mak saya tapi tu pun tak semua yang dapat datang
ye la..weekend kan pasti nya masing-masing ada hal dengan family
yang mana free tu dapat la hadirkan
malam tadi 6 orang adik beradik mak saya berkumpul
+ anak,menantu & cucu masing-masing
meriah la bahagian atas City park oriental tu
yang memang dah reserved untuk kami
sempat snap few piccas je
sebab bila food sampai dah sibuk layan tekak hahaha
 This is the place
 Mia..yang baru bangun tido so layan susu dulu
 shark fin soup
 butter prawn
 yam & squid..
 crab
 sizzling soft taufu..yummy
Mia & her atuk tumpang hihi
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015