Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012


Quick update ni..
Busy sikit sebab sekolah dah mula nak buka kan
BACK TO SCHOOL mood
nak ambik kesempatan ni 
nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 
buat kawan-kawan blogger.
Apa azam 2012??
Saya masih ada beberapa azam 2011 yang
akan di "carry forward" hehehe sebab
tak tercapai kan..+ beberapa azam baru untuk 2012
Semoga 2012 lebih baik buat kita semua ye
insyallah..

Tuesday, December 27, 2011

New Interest..nyata jelita???

Saya dah ada new interest
Kalau sebelum ni suka buat koleksi pinggan mangkuk
since hubby dah suruh stop sebab dah x muat almari
so terpaksa la saya cari hobby baru..
Hobby baru ni buat saya betul-betul menggila
sebabnya asyik nak membeli je kejenya
tapi takpe cuti sekolah bakal berakhirkan
so takde la kemaruk sangat saya nak membeli lagi
kadang-kadang je la kalau turun KL kan
tak pun kita beli online saje :p
sudah mula jatuh cinta dengan
TUDUNG FAREEDA..NYATA JELITA ni
*image credit to FB Fareeda Nyata Jelita
haha walaupun tak berapa nak jelita
tapi feeling perlu ada
gigih tau ke Butik Fareeda di Bangi tu
merembat beberapa helai
sehingga hampir habis Bonus haha 
x la acah je
tapi kalau ikut hati mau lagi banyak diborong
tapi bak kata orang tua-tua
IKUT HATI,MATI hihihii
tayang satu je la kat sini ye..
apa-apa pun saya tetap sayang dengan tudung-tudung bawal
& ARIANI  yang saya ada juga
ni sekadar menambah koleksi..

Sunday, December 25, 2011

Splashing time @ Sunway Lagoon Theme Park

Kami ke SUNWAY LAGOON THEME PARK minggu lepas
wah lama betul tak ke sini
orang memang ramai la (ye la cuti sekolah kan)
walaupun kami sampai awal,tapi tetap beratur panjang
Sebelum mandi kita round dulu kat wildlife park
dah puas pusing-pusing tengok haiwan baru tukar baju



  
 SPLASHING time..mula-mula tu spent time
kat kidies area dgn water of Africa tu




sebab kat Surf Beach tu ada private event
dalam pukul 12 baru kami ke Surf Beach area

Selesai mandi-manda bawak budak2 ni
ke Amusement park
kami just naik ride yang safe untuk budak-budak ni
memang masa beli tiket pun dah plan tak nak ke
extreme & scream park tu
Naik jambatan gantung..
Wagon wheels

Mummy terpaksa naik benda alah ni 2 kali
sebab Erfan nak naik dengan mummy juga
tak nak dengan daddy..mujur la ride ni
slow and steady hihihi
Horse carousel ni benda wajib naik
sebab safe kan hihihi
Daddy try Tom hawk dengan Ez
turun Ez pucat lesi..
teringin nak try
GRAND CANYON RIVER RAPIDS
tapi rasa x selamat pulak dengan
dua budak kecik ni ha..
last ride Mia ajak daddy naik
Butch Cassidy trail ni
Ez naik juga,duduk sorang
laju kemain..puas la daddy peluk
anak dara dia sorang tu takut terpelanting

 Ada rezeki lain kali kita datang lagi..
***************************************************

Friday, December 23, 2011

Langkawi Day 3 *Last day..

Ok ni kira entry last pasal Langkawi..
Hari ketiga..sebelum check out
Lepas breakfast tu bagi budak-budak kecik ni
mandi kat swimming pool puas-puas dulu


then dalam pukul 10 kami check out
sebelum ke jeti singgah kat Dataran Helang

saja nak bergambar..first time stop sini
sebelum-sebelum ni tak teragak pun nak singgah
malas la panas-panas nak stop kat situ
tapi kali ni terpaksa sebab anak-anak sibuk
nak tengok eagle palsu tu kan..
sampai Kuala Perlis kami round bandar Kangar
nak tunjuk kat suami dan anak-anak sekolah lama
mummy dia ni..rumah sewa masa kitaorg duduk Kangar
lepas lunch kami gerak ke Padang Besar

teruk kena paw dengan dua budak kecik ni kat sini
gerak balik dalam pukul 6
Pengsan...jauh lagi perjalanan tu..huhuhu

hijau saujana mata memandang
masa ni dalam perjalanan balik ikut highway baru
lalu ikut Ladang Tebu Cuping
kami selamat sampai Seremban pukul 4 pagi keesokkan hari ni
Alhamdulillah...

Sunday, December 18, 2011

Langkawi ~DAY 2~

Ok kita sambung cerita Langkawi lagi ye.Mungkin ada yang boring baca tapi takpe la saya saje jot down catatan perjalanan ni sebagai kenangan.Ok pagi tu kami breakfast dulu kat coffee house resort, menarik betul konsepnya.Kita boleh pilih either nak  makan kat dalam coffee house yang berhawa dingin atau kat pondok-pondok kecil di luar sambil ditiup angin laut.Kami pilih duduk di luar sebab lebih santai
dengan budak-budak kecik ni. Lagi pun tak jauh nak ulang alik ambik food.


~BREAKFAST TIME~
Lepas breakfast kami ambik barang2 utk dibawa pegi ISLAND HOPPING.Kami tunggu kat lobi je ada shuttle datang ambik bawak ke jetty perlancongan.

Daddy's little girl

~ERFAN KETAKUTAN MASA NI..KESIAN DIA~
First destination ke PULAU BERAS BASAH.Otw tu masa membelah ombak boat yang kami naik tu pecah tang depan..air membuak-buak masuk dalam boat,mujur la boatman tu tak panic.Dia cepat2 bawak boat ke tepian dan kami tunggu lebih kurang 10 minit boat baru datang
*TAKUT sangat masa tu*

 ~PULAU BERAS BASAH~
~Tak jauh dari tempat kami duduk tu ada aunty ni datang dengan family dia
dia pelawa Mia main so makcik kecik ni apalagi kan~

                     Sampai beras basah, anak-anak mandi-manda + main pasir segala sebab boat datang balik dalam 1 jam kemudian. Ramai juga orang kat situ..Mummy takde mood nak mandi dah lepas kejadian boat tadi tu so duduk saja tengok anak-anak..daddy yang tour island tu tengok keadaan pulau..
Dari situ kami gerak untuk tengok EAGLE FEEDING


seronok tengok Helang-helang terbang tinggi kemudian singgah diatas air mencari makanan...
Last destinasi kami ke PULAU TASIK DAYANG BUNTING..mula-mula nak pegi memang excited gile

 nak ke tempat ni.Sebab dari cerita kawan-kawan cantik kawasannya..unik kan ada tasik ditengah-tengah lautan.Dari dalam boat dah nampak banyaknya monyet bersidai kat tepi tangga tempat boat nak berlabuh

huwaaaa macam mana nak turun ni!!! Gagahkan juga kaki masa tu.Giler ngeri kat sini sebab monyet-monyet tu sangat la "peramah" sampai kalau ada makanan dalam poket kita pun mereka berani seluk tau!! Sama naik mummy menjerit dengan Mia yang menangis sepanjang jalan hahaha.Nak ke tasik tu jauh juga..kena naik bukit, turun bukit segala dan akhirnya sampai la ke kawasan TASIK DAYANG BUNTING



Erfan request nak mandi tapi daddy tak bagi sebab takut la..dalam tasik ni. Even ada kawasan yang diaorang letak pelantar untuk cetekkan sikit area tu pun daddy tak bagi Erfan mandi..so daddy & abang Ez je yang terjun*bersama life jacket tau* sini pun spend dalam 1 jam

Balik tu boat terus hantar kami kat bahagian belakang De Baron Resort kat area pool tu bestnya hihihi
takde la jalan jauh2 kan..anak-anak terjun masuk pool dulu. Mummy balik bilik mandi dan solat.
Tengahari tu kami ke rumah kawan mummy sama belajar dulu kat area Kedawang~lunch disini~ dari situ kami gerak ke Beras terbakar*dah tak best tempat ni macam dulu-dulu* kemudian ke Cable Car saja nak bawak cik Mia yang tak pernah naik cable car tu.Gigih juga beratur panjang sesangat tau!!Sabar je la..
Lepas tu sambung shopping lagi kat pekan kuah yela esok dah nak balik kan..



Saturday, December 17, 2011

Langkawi Day 1

Dalam dok pusing-pusing pulau
ingat nak stop la kat certain tempat dulu kan
tetiba pusing belakang
rakyat jelata dah terlelap..
penat bebenar..kalah driver hihii
so tak jadi la...kesian pulak nak kejutkan
kami just pusing-pusing then stop
Pantai Cenang daddy dok round tengok sekeliling
pegi Kuah semula stop Idaman Suri

nak survey dulu barang yang kawan mummy kirim
aish..time ni tiga-tiga dah bangkit segar bugar
wah harus la angkut turun semuanya
Lepas survey..snap gambar(illegally..sebab camera not allowed)
hahaha BBM gambar pinggan ke member yang kirim tu
kami terjah ke chocs area..beli untuk anak-anak nak makan dulu
tu pun dah almost 100/=
Keluar idaman suri kami terus ke hotel
kali ni kami stay kat De Baron Resort
area pekan kuah..
cantik hotel ni..dalam pun ok.
bilik selesa with affordable price juga

 Ni bilik kami..
Family room
 Kasut memang bawak extra
untuk aktiviti air & jalan-jalan
Tengahari tu
kami lunch dalam bilik je..
dah tapau food siap-siap
selesai solat ingat nak landing kejap
anak-anak dah berzikir nak terjun pool
so layan kan aje la...
bagi chance mandi manda
~ Kolam yang best~
 Area tepi pool tu..dah laut
ada jetty kecik kat bawah tu..
 Tuan rumah yang makin put on weight
cuti-cuti sekolah ni
huwaaaa
~ Erfan dan Mia~
~ Ezhan~
petang tu juga booked dgn pihak hotel untuk aktiviti
ISLAND HOPPING esoknya
malam lunch kat EE Burger
kami jumpa retis time tu
tapi takde la pi bergambar
comel je orangnya..
maybe dia honeymoon kat Langkawi kot
Sedap western food kat EE Burger ni
kalau datang Langkawi lagi sure kena singgah
EE Burger lagi..best..
~Ni T-bone black pepper~
 Soup ni buat saya rindu sampai ke hari ini
wallla
~Ni fish and chip Ez..~

Balik bilik,anak-anak layan channel Disney
mummy dah takleh nak buka mata
so Zzzzz dulu la
simpan tenaga untuk aktiviti esok

*pssst nanti sambung lagi cerita JALAN-JALAN LANGKAWI*
Tuan Rumah nak masak untuk lunch jap eh

Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012


Quick update ni..
Busy sikit sebab sekolah dah mula nak buka kan
BACK TO SCHOOL mood
nak ambik kesempatan ni 
nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 
buat kawan-kawan blogger.
Apa azam 2012??
Saya masih ada beberapa azam 2011 yang
akan di "carry forward" hehehe sebab
tak tercapai kan..+ beberapa azam baru untuk 2012
Semoga 2012 lebih baik buat kita semua ye
insyallah..

Tuesday, December 27, 2011

New Interest..nyata jelita???

Saya dah ada new interest
Kalau sebelum ni suka buat koleksi pinggan mangkuk
since hubby dah suruh stop sebab dah x muat almari
so terpaksa la saya cari hobby baru..
Hobby baru ni buat saya betul-betul menggila
sebabnya asyik nak membeli je kejenya
tapi takpe cuti sekolah bakal berakhirkan
so takde la kemaruk sangat saya nak membeli lagi
kadang-kadang je la kalau turun KL kan
tak pun kita beli online saje :p
sudah mula jatuh cinta dengan
TUDUNG FAREEDA..NYATA JELITA ni
*image credit to FB Fareeda Nyata Jelita
haha walaupun tak berapa nak jelita
tapi feeling perlu ada
gigih tau ke Butik Fareeda di Bangi tu
merembat beberapa helai
sehingga hampir habis Bonus haha 
x la acah je
tapi kalau ikut hati mau lagi banyak diborong
tapi bak kata orang tua-tua
IKUT HATI,MATI hihihii
tayang satu je la kat sini ye..
apa-apa pun saya tetap sayang dengan tudung-tudung bawal
& ARIANI  yang saya ada juga
ni sekadar menambah koleksi..

Sunday, December 25, 2011

Splashing time @ Sunway Lagoon Theme Park

Kami ke SUNWAY LAGOON THEME PARK minggu lepas
wah lama betul tak ke sini
orang memang ramai la (ye la cuti sekolah kan)
walaupun kami sampai awal,tapi tetap beratur panjang
Sebelum mandi kita round dulu kat wildlife park
dah puas pusing-pusing tengok haiwan baru tukar baju



  
 SPLASHING time..mula-mula tu spent time
kat kidies area dgn water of Africa tu




sebab kat Surf Beach tu ada private event
dalam pukul 12 baru kami ke Surf Beach area

Selesai mandi-manda bawak budak2 ni
ke Amusement park
kami just naik ride yang safe untuk budak-budak ni
memang masa beli tiket pun dah plan tak nak ke
extreme & scream park tu
Naik jambatan gantung..
Wagon wheels

Mummy terpaksa naik benda alah ni 2 kali
sebab Erfan nak naik dengan mummy juga
tak nak dengan daddy..mujur la ride ni
slow and steady hihihi
Horse carousel ni benda wajib naik
sebab safe kan hihihi
Daddy try Tom hawk dengan Ez
turun Ez pucat lesi..
teringin nak try
GRAND CANYON RIVER RAPIDS
tapi rasa x selamat pulak dengan
dua budak kecik ni ha..
last ride Mia ajak daddy naik
Butch Cassidy trail ni
Ez naik juga,duduk sorang
laju kemain..puas la daddy peluk
anak dara dia sorang tu takut terpelanting

 Ada rezeki lain kali kita datang lagi..
***************************************************

Friday, December 23, 2011

Langkawi Day 3 *Last day..

Ok ni kira entry last pasal Langkawi..
Hari ketiga..sebelum check out
Lepas breakfast tu bagi budak-budak kecik ni
mandi kat swimming pool puas-puas dulu


then dalam pukul 10 kami check out
sebelum ke jeti singgah kat Dataran Helang

saja nak bergambar..first time stop sini
sebelum-sebelum ni tak teragak pun nak singgah
malas la panas-panas nak stop kat situ
tapi kali ni terpaksa sebab anak-anak sibuk
nak tengok eagle palsu tu kan..
sampai Kuala Perlis kami round bandar Kangar
nak tunjuk kat suami dan anak-anak sekolah lama
mummy dia ni..rumah sewa masa kitaorg duduk Kangar
lepas lunch kami gerak ke Padang Besar

teruk kena paw dengan dua budak kecik ni kat sini
gerak balik dalam pukul 6
Pengsan...jauh lagi perjalanan tu..huhuhu

hijau saujana mata memandang
masa ni dalam perjalanan balik ikut highway baru
lalu ikut Ladang Tebu Cuping
kami selamat sampai Seremban pukul 4 pagi keesokkan hari ni
Alhamdulillah...

Sunday, December 18, 2011

Langkawi ~DAY 2~

Ok kita sambung cerita Langkawi lagi ye.Mungkin ada yang boring baca tapi takpe la saya saje jot down catatan perjalanan ni sebagai kenangan.Ok pagi tu kami breakfast dulu kat coffee house resort, menarik betul konsepnya.Kita boleh pilih either nak  makan kat dalam coffee house yang berhawa dingin atau kat pondok-pondok kecil di luar sambil ditiup angin laut.Kami pilih duduk di luar sebab lebih santai
dengan budak-budak kecik ni. Lagi pun tak jauh nak ulang alik ambik food.


~BREAKFAST TIME~
Lepas breakfast kami ambik barang2 utk dibawa pegi ISLAND HOPPING.Kami tunggu kat lobi je ada shuttle datang ambik bawak ke jetty perlancongan.

Daddy's little girl

~ERFAN KETAKUTAN MASA NI..KESIAN DIA~
First destination ke PULAU BERAS BASAH.Otw tu masa membelah ombak boat yang kami naik tu pecah tang depan..air membuak-buak masuk dalam boat,mujur la boatman tu tak panic.Dia cepat2 bawak boat ke tepian dan kami tunggu lebih kurang 10 minit boat baru datang
*TAKUT sangat masa tu*

 ~PULAU BERAS BASAH~
~Tak jauh dari tempat kami duduk tu ada aunty ni datang dengan family dia
dia pelawa Mia main so makcik kecik ni apalagi kan~

                     Sampai beras basah, anak-anak mandi-manda + main pasir segala sebab boat datang balik dalam 1 jam kemudian. Ramai juga orang kat situ..Mummy takde mood nak mandi dah lepas kejadian boat tadi tu so duduk saja tengok anak-anak..daddy yang tour island tu tengok keadaan pulau..
Dari situ kami gerak untuk tengok EAGLE FEEDING


seronok tengok Helang-helang terbang tinggi kemudian singgah diatas air mencari makanan...
Last destinasi kami ke PULAU TASIK DAYANG BUNTING..mula-mula nak pegi memang excited gile

 nak ke tempat ni.Sebab dari cerita kawan-kawan cantik kawasannya..unik kan ada tasik ditengah-tengah lautan.Dari dalam boat dah nampak banyaknya monyet bersidai kat tepi tangga tempat boat nak berlabuh

huwaaaa macam mana nak turun ni!!! Gagahkan juga kaki masa tu.Giler ngeri kat sini sebab monyet-monyet tu sangat la "peramah" sampai kalau ada makanan dalam poket kita pun mereka berani seluk tau!! Sama naik mummy menjerit dengan Mia yang menangis sepanjang jalan hahaha.Nak ke tasik tu jauh juga..kena naik bukit, turun bukit segala dan akhirnya sampai la ke kawasan TASIK DAYANG BUNTING



Erfan request nak mandi tapi daddy tak bagi sebab takut la..dalam tasik ni. Even ada kawasan yang diaorang letak pelantar untuk cetekkan sikit area tu pun daddy tak bagi Erfan mandi..so daddy & abang Ez je yang terjun*bersama life jacket tau* sini pun spend dalam 1 jam

Balik tu boat terus hantar kami kat bahagian belakang De Baron Resort kat area pool tu bestnya hihihi
takde la jalan jauh2 kan..anak-anak terjun masuk pool dulu. Mummy balik bilik mandi dan solat.
Tengahari tu kami ke rumah kawan mummy sama belajar dulu kat area Kedawang~lunch disini~ dari situ kami gerak ke Beras terbakar*dah tak best tempat ni macam dulu-dulu* kemudian ke Cable Car saja nak bawak cik Mia yang tak pernah naik cable car tu.Gigih juga beratur panjang sesangat tau!!Sabar je la..
Lepas tu sambung shopping lagi kat pekan kuah yela esok dah nak balik kan..



Saturday, December 17, 2011

Langkawi Day 1

Dalam dok pusing-pusing pulau
ingat nak stop la kat certain tempat dulu kan
tetiba pusing belakang
rakyat jelata dah terlelap..
penat bebenar..kalah driver hihii
so tak jadi la...kesian pulak nak kejutkan
kami just pusing-pusing then stop
Pantai Cenang daddy dok round tengok sekeliling
pegi Kuah semula stop Idaman Suri

nak survey dulu barang yang kawan mummy kirim
aish..time ni tiga-tiga dah bangkit segar bugar
wah harus la angkut turun semuanya
Lepas survey..snap gambar(illegally..sebab camera not allowed)
hahaha BBM gambar pinggan ke member yang kirim tu
kami terjah ke chocs area..beli untuk anak-anak nak makan dulu
tu pun dah almost 100/=
Keluar idaman suri kami terus ke hotel
kali ni kami stay kat De Baron Resort
area pekan kuah..
cantik hotel ni..dalam pun ok.
bilik selesa with affordable price juga

 Ni bilik kami..
Family room
 Kasut memang bawak extra
untuk aktiviti air & jalan-jalan
Tengahari tu
kami lunch dalam bilik je..
dah tapau food siap-siap
selesai solat ingat nak landing kejap
anak-anak dah berzikir nak terjun pool
so layan kan aje la...
bagi chance mandi manda
~ Kolam yang best~
 Area tepi pool tu..dah laut
ada jetty kecik kat bawah tu..
 Tuan rumah yang makin put on weight
cuti-cuti sekolah ni
huwaaaa
~ Erfan dan Mia~
~ Ezhan~
petang tu juga booked dgn pihak hotel untuk aktiviti
ISLAND HOPPING esoknya
malam lunch kat EE Burger
kami jumpa retis time tu
tapi takde la pi bergambar
comel je orangnya..
maybe dia honeymoon kat Langkawi kot
Sedap western food kat EE Burger ni
kalau datang Langkawi lagi sure kena singgah
EE Burger lagi..best..
~Ni T-bone black pepper~
 Soup ni buat saya rindu sampai ke hari ini
wallla
~Ni fish and chip Ez..~

Balik bilik,anak-anak layan channel Disney
mummy dah takleh nak buka mata
so Zzzzz dulu la
simpan tenaga untuk aktiviti esok

*pssst nanti sambung lagi cerita JALAN-JALAN LANGKAWI*
Tuan Rumah nak masak untuk lunch jap eh
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015