Monday, February 13, 2012

Masak-masak di hari Ahad

Hujung minggu dalam bulan Februari memang penuh jadualnya
tak dapat nak bergerak kemana sangat.
Minggu ni Ez ada kursus kepimpinan pengawas masa hari Sabtu
sampai tengahari saje..lepas tu kami terus gerak ke 1 tempat ni
(cerita tu next entry)
Ahad dah busy nak siapkan kelengkapan sekolah kan
Ahad juga hari untuk masak-memasak untuk keluarga
sebab biasanya weekdays masak yang simple-simple saje
Menu untuk lunch & dinner semalam
Nasi Ayam..simple je menunya..
Nasi ayam yang kehilangan tomato..awal-awal Mia dah belasah dulu

Minum petang..popiah goreng + teh o
Ada keropok dari Losong jugak..ayah saya bawak,fresh dari KT.
************************************************************* 
A good teacher is like a candle - it consumes itself to light the way for others.  

2 comments:

  1. masak sendiri mmg puas hati makan kan. sdp je tgok ns ayam tu...dah lama x buat

    ReplyDelete
  2. amboiii... dah bleh bukak kedai nasi ayam dah tu...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, February 13, 2012

Masak-masak di hari Ahad

Hujung minggu dalam bulan Februari memang penuh jadualnya
tak dapat nak bergerak kemana sangat.
Minggu ni Ez ada kursus kepimpinan pengawas masa hari Sabtu
sampai tengahari saje..lepas tu kami terus gerak ke 1 tempat ni
(cerita tu next entry)
Ahad dah busy nak siapkan kelengkapan sekolah kan
Ahad juga hari untuk masak-memasak untuk keluarga
sebab biasanya weekdays masak yang simple-simple saje
Menu untuk lunch & dinner semalam
Nasi Ayam..simple je menunya..
Nasi ayam yang kehilangan tomato..awal-awal Mia dah belasah dulu

Minum petang..popiah goreng + teh o
Ada keropok dari Losong jugak..ayah saya bawak,fresh dari KT.
************************************************************* 
A good teacher is like a candle - it consumes itself to light the way for others.  

2 comments:

  1. masak sendiri mmg puas hati makan kan. sdp je tgok ns ayam tu...dah lama x buat

    ReplyDelete
  2. amboiii... dah bleh bukak kedai nasi ayam dah tu...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015