Saturday, March 17, 2012

Tragedi Pulau K

Anak dara Daddy
Petang Khamis hari tu saja jalan-jalan petang
kalau kat sini jalan-jalan petang sure tuju ke pantai
Hari tu daddy bawak kitaorg pegi round kat kawasan pantai ni
ada pulau kecik kat area Teluk Gong
biasa lalu je,tak pernah singgah tapi petang tu kami singgah
Pulau ni unik sikit sebab kalau nak pegi kena time air surut
baru ada laluan beting terus ke pulau
kalau air pasang x boleh sampai ke pulau tu
nama dia pun pelik sikit
Orang tempatan mengenali pulau itu dengan nama
*PULAU KONET* (sebut betul-betul tau :p)
Masa kat situ daddy turun dengan Mia je
sebabnya Erfan dah tertido kat seat belakang
mummy tunggu Erfan dalam kereta..
Cantik la juga kawasan kat situ cuma yang tak bestnya
dekat dengan jerat Cina..
Daddy Mia kata rupanya kat area hujung tu pun
ada Kubur orang India..maka jadinya 
Pada saya kawasan tu kurang strategik kot untuk picnic
Nampak x laluan ke area Pulau tu??
Cik Mia berlatar belakangkan Pulau Konet
Makin tembam anak dara ni
 *Malam tu..sampai pukul 2 pagi kami mengalunkan cik Mia..dia tak boleh tido,asyik dok cakap nak pegi sana,kat air tu...(ngeri mummy masa ni).Alhamdulillah berkat air zamzam & daddy bagi air Yassin..Mia tido lena sampai ke pagi*
 

2 comments:

  1. cantik lah dik ..
    sure bila air pasang x leh ke pulau tuu kan ..

    ReplyDelete
  2. salam emy...
    agaknya tempat tu keras sikit kot ye.. almaklumlah kan dekat dgn kubur/jerat.. akak ni kalau nak ke tempat yg keras2 ke, nak masuk kebun atau nak balik kg sebelah malam selalu selet ngan air liur kita pada dahi anak2 especially anak2 yg masih kecik atau baby ler... bukan apa.. org tua2 kata bila kita dah selet air liur kita tu... benda2 halus takmau kacau sebab dah bertanda... hehe.. alhamdulillah.. setakat ni anak2 akak semua tak pernah la org tua kata keteguran walaupun anak2 di bawak ke ceruk mana.. semua tu atas izin Allah S.W.T juga kan.. kita hanya berusaha...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, March 17, 2012

Tragedi Pulau K

Anak dara Daddy
Petang Khamis hari tu saja jalan-jalan petang
kalau kat sini jalan-jalan petang sure tuju ke pantai
Hari tu daddy bawak kitaorg pegi round kat kawasan pantai ni
ada pulau kecik kat area Teluk Gong
biasa lalu je,tak pernah singgah tapi petang tu kami singgah
Pulau ni unik sikit sebab kalau nak pegi kena time air surut
baru ada laluan beting terus ke pulau
kalau air pasang x boleh sampai ke pulau tu
nama dia pun pelik sikit
Orang tempatan mengenali pulau itu dengan nama
*PULAU KONET* (sebut betul-betul tau :p)
Masa kat situ daddy turun dengan Mia je
sebabnya Erfan dah tertido kat seat belakang
mummy tunggu Erfan dalam kereta..
Cantik la juga kawasan kat situ cuma yang tak bestnya
dekat dengan jerat Cina..
Daddy Mia kata rupanya kat area hujung tu pun
ada Kubur orang India..maka jadinya 
Pada saya kawasan tu kurang strategik kot untuk picnic
Nampak x laluan ke area Pulau tu??
Cik Mia berlatar belakangkan Pulau Konet
Makin tembam anak dara ni
 *Malam tu..sampai pukul 2 pagi kami mengalunkan cik Mia..dia tak boleh tido,asyik dok cakap nak pegi sana,kat air tu...(ngeri mummy masa ni).Alhamdulillah berkat air zamzam & daddy bagi air Yassin..Mia tido lena sampai ke pagi*
 

2 comments:

  1. cantik lah dik ..
    sure bila air pasang x leh ke pulau tuu kan ..

    ReplyDelete
  2. salam emy...
    agaknya tempat tu keras sikit kot ye.. almaklumlah kan dekat dgn kubur/jerat.. akak ni kalau nak ke tempat yg keras2 ke, nak masuk kebun atau nak balik kg sebelah malam selalu selet ngan air liur kita pada dahi anak2 especially anak2 yg masih kecik atau baby ler... bukan apa.. org tua2 kata bila kita dah selet air liur kita tu... benda2 halus takmau kacau sebab dah bertanda... hehe.. alhamdulillah.. setakat ni anak2 akak semua tak pernah la org tua kata keteguran walaupun anak2 di bawak ke ceruk mana.. semua tu atas izin Allah S.W.T juga kan.. kita hanya berusaha...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015