Wednesday, April 4, 2012

Lawatan ke Rumah Sri Kenangan

Back dated entry lagi
Kerja berlambak..mana yang perlu diutamakan,diutamakan dulu kan
Ok ni nak cerita masa kami pergi lawatan ke
RUMAH SRI KENANGAN,CHENG,MELAKA
 (Rumah orang tua-tua)
 Pergi ramai-ramai..semua guru wajib hadirkan diri 
sebab ni program sekolah
 Kitaorang pegi naik bas yang disediakan
Sampai-sampai je kita pose dulu ye
Sebilangan besar yang hadir
Bila ramai-ramai susah betul nak setting...
Ok masuk dalam tu kami ditaklimatkan
serba ringkas tentang keadaan penghuni
dan suasana disitu
Opppsss kantoi..tp masa ni belum start taklimat ye


Sedih dengar kisah hidup mereka yang ada antaranya
mempunyai 12 orang anak & kesemuanya berjaya
tapi sisa hidupnya dihabiskan disitu
macam-macam kisah ada..
Lepas taklimat baru boleh masuk ke dalam
TETAPI
sepanjang berada di dalam blok penginapan
kami tak dibenarkan merakamkan sebarang gambar
atas sebab-sebab tertentu..
Simpat...Sedih..semua ada bila dengar kisah hidup mereka
Balik dari situ kami ramai-ramai pegi lunch dulu
Then sempat pulak naik Menara Taming Sari
*dah berapa kali dah naik ni*
Menunggu giliran
Riuh rendah masa dalam tu..
Dalam pukul 2 lebih sampai rumah semula..
Banyak pengajaran diperolehi sepanjang berada 
di Rumah Sri Kenangan tu
semoga kita sama-sama menjadikannya sebagai ikhtibar


3 comments:

  1. pengalaman yg sgt2 berharga nie ;)

    ReplyDelete
  2. Kehadiran kalian mesti telah membahagiakn mrk. Baguslah bt prog gini. At least kita rs bersyukur dgn kehidupan sekarang

    ReplyDelete
  3. salam ukhuwah :)
    jenguk sini ,insyaallah kami nk buat prog kt tmpat ni jgk pd bulan dpan ..tengah survey2 lah ni :D thanks sharing !

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, April 4, 2012

Lawatan ke Rumah Sri Kenangan

Back dated entry lagi
Kerja berlambak..mana yang perlu diutamakan,diutamakan dulu kan
Ok ni nak cerita masa kami pergi lawatan ke
RUMAH SRI KENANGAN,CHENG,MELAKA
 (Rumah orang tua-tua)
 Pergi ramai-ramai..semua guru wajib hadirkan diri 
sebab ni program sekolah
 Kitaorang pegi naik bas yang disediakan
Sampai-sampai je kita pose dulu ye
Sebilangan besar yang hadir
Bila ramai-ramai susah betul nak setting...
Ok masuk dalam tu kami ditaklimatkan
serba ringkas tentang keadaan penghuni
dan suasana disitu
Opppsss kantoi..tp masa ni belum start taklimat ye


Sedih dengar kisah hidup mereka yang ada antaranya
mempunyai 12 orang anak & kesemuanya berjaya
tapi sisa hidupnya dihabiskan disitu
macam-macam kisah ada..
Lepas taklimat baru boleh masuk ke dalam
TETAPI
sepanjang berada di dalam blok penginapan
kami tak dibenarkan merakamkan sebarang gambar
atas sebab-sebab tertentu..
Simpat...Sedih..semua ada bila dengar kisah hidup mereka
Balik dari situ kami ramai-ramai pegi lunch dulu
Then sempat pulak naik Menara Taming Sari
*dah berapa kali dah naik ni*
Menunggu giliran
Riuh rendah masa dalam tu..
Dalam pukul 2 lebih sampai rumah semula..
Banyak pengajaran diperolehi sepanjang berada 
di Rumah Sri Kenangan tu
semoga kita sama-sama menjadikannya sebagai ikhtibar


3 comments:

  1. pengalaman yg sgt2 berharga nie ;)

    ReplyDelete
  2. Kehadiran kalian mesti telah membahagiakn mrk. Baguslah bt prog gini. At least kita rs bersyukur dgn kehidupan sekarang

    ReplyDelete
  3. salam ukhuwah :)
    jenguk sini ,insyaallah kami nk buat prog kt tmpat ni jgk pd bulan dpan ..tengah survey2 lah ni :D thanks sharing !

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015