Friday, June 15, 2012

Cuti-cuti Singapore ~ The Day we arrived

Cuti sekolah hari tu kami ke Singapore.Dekat je seberang tambak Johor.
2 little rascals

Kami naik flight dari LCCT dalam pukul 10.20 pukul 11.00 dah sampai Changi Airport.
Dalam flight pegi & balik duduk sebelah menyebelah...sangatla kamcing time ni

Settle urusan dengan imigresen segala,kami terus ambik cab ke hotel.Sepanjang 3 hari 2 malam tu kami menginap di Hotel 81 Tristar,Onan Road.Berdekatan dengan Pasar Geylang Serai.
Sampai hotel dalam pukul 12 lebih tu tunggu lebih kurang 15 minit untuk dapatkan bilik sebab masa tu bilik kami belum ready lagi.
Our room..bersih + comfortable to me
 Alhamdulillah,tak lama lepas tu dapat kunci,rest sekejap.Mandi dan solat jamak kami turun makan.Area bawah hotel ni banyak kedai makan melayu,sedap-sedap pulak tu.Dah kenyang kami terus ke area Pasar Geylang Serai.Saja jalan-jalan,tengok tempat.Cantik dan bersih pasarnya.Yela,Singapore kan memang menjaga kebersihan negara dia,buang sampah merata-rata sure kena fine punye.Lepas tu kami ambik cab kat area depan pasar tu untuk ke destinasi pertama kami di Orchard Road.Kemana lagi,ke Lucky Plaza la.Selesai memborong souvenirs kami gerak ke Marina Bay Sands pulak.

 Tempat wajib pegi ni sebabnya view kat sini sangat cantik.Nampak jelas bangunan-bangunan pencakar langit kat Singapore tu.Depan Marina Bay Sands ni Merlion Park & Singapore Esplanade.
Us..without abang Ez..
Ada butik LV juga tapi tak masuk pun.TAKUT.I know my level hehehe
 Antara mercu tanda Singapura.Kalau jalan kaki pun boleh nak ke sana tapi memandangkan Mia dah tertido atas bahu daddy,so kami decide untuk ambik water taxi saja ke sana.SGD4 untuk sorang..mahal gak tu wei.

Dekat je perjalanannya..tapi takpe la.Erfan seronok naik water taxi tu,siap ajak repeat lagi.Atas water taxi anak dara pun bangun.Alhamdulillah..tak perlu la lagi nak menggendong dia kan hihihi.
Dia dah bangun
Complete us..suruh tourist dari China tolong snap masa ni
On our way to Merlion Park

One Fullerton. Ez dah penat masa ni tak nak join posing dah
 Lepas bergambar sakan kat kedua-dua tempat tu kami balik hotel untuk berehat.
Malamnya just turun makan kat area bawah hotel je.Mr Teh Tarik.Banyak pilihan makanan yang ada..pilih saja ikut citarasa sendiri.Esoknya kami ke Universal Studio..to be continue ye cerita di USS
.**More pictures kat FB**

2 comments:

  1. wahhhh akak dah sampai ke singapore....best2....sekali cuti hah jauh2 terus pegi...sonok mia n abang2 dpt jengjalan seberang tambak...

    mmg tingin nak pergi ni kak....nak jalan2 uss...tgu le dayyan besar sikit...syok sikit....

    kak, cantik fareeda akak..nak cari kaler mcm tu tak dpt2 lagi hah...

    ReplyDelete
  2. alorr seronoknyaa dikk
    ke singapore yeee ..
    akk dah bertahun tinggalkan geylang , orchid road , jurung west east , wordlands hhuhu
    winduuu ;)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, June 15, 2012

Cuti-cuti Singapore ~ The Day we arrived

Cuti sekolah hari tu kami ke Singapore.Dekat je seberang tambak Johor.
2 little rascals

Kami naik flight dari LCCT dalam pukul 10.20 pukul 11.00 dah sampai Changi Airport.
Dalam flight pegi & balik duduk sebelah menyebelah...sangatla kamcing time ni

Settle urusan dengan imigresen segala,kami terus ambik cab ke hotel.Sepanjang 3 hari 2 malam tu kami menginap di Hotel 81 Tristar,Onan Road.Berdekatan dengan Pasar Geylang Serai.
Sampai hotel dalam pukul 12 lebih tu tunggu lebih kurang 15 minit untuk dapatkan bilik sebab masa tu bilik kami belum ready lagi.
Our room..bersih + comfortable to me
 Alhamdulillah,tak lama lepas tu dapat kunci,rest sekejap.Mandi dan solat jamak kami turun makan.Area bawah hotel ni banyak kedai makan melayu,sedap-sedap pulak tu.Dah kenyang kami terus ke area Pasar Geylang Serai.Saja jalan-jalan,tengok tempat.Cantik dan bersih pasarnya.Yela,Singapore kan memang menjaga kebersihan negara dia,buang sampah merata-rata sure kena fine punye.Lepas tu kami ambik cab kat area depan pasar tu untuk ke destinasi pertama kami di Orchard Road.Kemana lagi,ke Lucky Plaza la.Selesai memborong souvenirs kami gerak ke Marina Bay Sands pulak.

 Tempat wajib pegi ni sebabnya view kat sini sangat cantik.Nampak jelas bangunan-bangunan pencakar langit kat Singapore tu.Depan Marina Bay Sands ni Merlion Park & Singapore Esplanade.
Us..without abang Ez..
Ada butik LV juga tapi tak masuk pun.TAKUT.I know my level hehehe
 Antara mercu tanda Singapura.Kalau jalan kaki pun boleh nak ke sana tapi memandangkan Mia dah tertido atas bahu daddy,so kami decide untuk ambik water taxi saja ke sana.SGD4 untuk sorang..mahal gak tu wei.

Dekat je perjalanannya..tapi takpe la.Erfan seronok naik water taxi tu,siap ajak repeat lagi.Atas water taxi anak dara pun bangun.Alhamdulillah..tak perlu la lagi nak menggendong dia kan hihihi.
Dia dah bangun
Complete us..suruh tourist dari China tolong snap masa ni
On our way to Merlion Park

One Fullerton. Ez dah penat masa ni tak nak join posing dah
 Lepas bergambar sakan kat kedua-dua tempat tu kami balik hotel untuk berehat.
Malamnya just turun makan kat area bawah hotel je.Mr Teh Tarik.Banyak pilihan makanan yang ada..pilih saja ikut citarasa sendiri.Esoknya kami ke Universal Studio..to be continue ye cerita di USS
.**More pictures kat FB**

2 comments:

  1. wahhhh akak dah sampai ke singapore....best2....sekali cuti hah jauh2 terus pegi...sonok mia n abang2 dpt jengjalan seberang tambak...

    mmg tingin nak pergi ni kak....nak jalan2 uss...tgu le dayyan besar sikit...syok sikit....

    kak, cantik fareeda akak..nak cari kaler mcm tu tak dpt2 lagi hah...

    ReplyDelete
  2. alorr seronoknyaa dikk
    ke singapore yeee ..
    akk dah bertahun tinggalkan geylang , orchid road , jurung west east , wordlands hhuhu
    winduuu ;)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015