Saturday, November 24, 2012

Rise of the Guardians

Kita tumpang bergambar je la Mia hihihi
Ni sementara tunggu daddy beli popcorn & air..Finding Nemo 3D ni yang lama ke yang baru ye??



Adult RM11,kids RM6

Ni kira early birthday treat untuk Erfan.
Kami bawak dia pegi tengok movie a day sebelum birthday dia tu.
Unplanned program sebenarnya..pagi tu teragak petang tu terus terjah GSC Aeon Bandaraya.
Ingatkan nak bawak dia tengok movie Life of PI tapi belum release la pulak kat Melaka.
Orang agak ramai juga petang 22hb tu...ramai yang Q sama dengan kami tu nak menonton movie The twilight Saga breaking dawn tapi kami saya tak minat movie macam tu so kami decide untuk bawak kanak-kanak ribena tu menonton RISE OF THE GUARDIANS..Best movie ni. Budak-budak ni enjoy dengan characters macam Santa, Tooth Fairy, Easter Bunny, Jack Frost, Sandman dan Boogeyman tu, Cuma to me,as a parent kita kena pandai explain balik tentang characters tu semua..sebab macam Erfan ni,dia keep on asking ada ke life kat atas awan sana?Ada rain deer eh kat atas tu hidup dengan Santa?Sebab sebelum ni pun time gigi dia patah,dia nak simpan bawah bantal supaya bilik malam Tooth Fairy datang ambik dan replace dengan duit keesokkannya..Tak mahu dia keliru,mummy cepat je explain kat dia itu semua cartoon characters je..tak wujud pun. Mujur la dia boleh accept dan dia siap cakap balik Allah yang cipta kita semua kan mummy?Allah yang cipta sun & moon juga kan??Owh..syukur Alhamdulillah dia konsep movie dan realiti..
Kita tengok movie ni
 Opsss berbalik pada movie ni memang interesting sebab the animation sangat menarik terutamanya untuk kanak-kanak at their age...On the way back,masing-masing dah list out the next movie yang diaorang nak tonton,Hotel Transylvania la, Wreck it Ralph la semuanya movie diaorag..
Ni dah masuk dalam list diaorang

Yang ni jugak..
Nak tengok siapa nak teman ni huhuhu

Aaarghhhh frustnya!!Mummy nak tengok Tomok,Beto & Lisa kat Istanbul Aku Datang tapi takde sorang pun yang nak teman.Kalau Ezhan siap cakap,mummy book kat Astro first je la nanti huhuhu

1 comment:

  1. suke care akak..siap eksplain lagi....tu semua movie jek...dieorg pun pandai kan bende2 tu hanya khayalan n Allah yg ade kuase....suke tgk anak2 akak...bijak....

    kak, lieya ni dah lame tak masuk wayang..dayyan dah melasak...kene pantang wayang dulu hihihi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, November 24, 2012

Rise of the Guardians

Kita tumpang bergambar je la Mia hihihi
Ni sementara tunggu daddy beli popcorn & air..Finding Nemo 3D ni yang lama ke yang baru ye??



Adult RM11,kids RM6

Ni kira early birthday treat untuk Erfan.
Kami bawak dia pegi tengok movie a day sebelum birthday dia tu.
Unplanned program sebenarnya..pagi tu teragak petang tu terus terjah GSC Aeon Bandaraya.
Ingatkan nak bawak dia tengok movie Life of PI tapi belum release la pulak kat Melaka.
Orang agak ramai juga petang 22hb tu...ramai yang Q sama dengan kami tu nak menonton movie The twilight Saga breaking dawn tapi kami saya tak minat movie macam tu so kami decide untuk bawak kanak-kanak ribena tu menonton RISE OF THE GUARDIANS..Best movie ni. Budak-budak ni enjoy dengan characters macam Santa, Tooth Fairy, Easter Bunny, Jack Frost, Sandman dan Boogeyman tu, Cuma to me,as a parent kita kena pandai explain balik tentang characters tu semua..sebab macam Erfan ni,dia keep on asking ada ke life kat atas awan sana?Ada rain deer eh kat atas tu hidup dengan Santa?Sebab sebelum ni pun time gigi dia patah,dia nak simpan bawah bantal supaya bilik malam Tooth Fairy datang ambik dan replace dengan duit keesokkannya..Tak mahu dia keliru,mummy cepat je explain kat dia itu semua cartoon characters je..tak wujud pun. Mujur la dia boleh accept dan dia siap cakap balik Allah yang cipta kita semua kan mummy?Allah yang cipta sun & moon juga kan??Owh..syukur Alhamdulillah dia konsep movie dan realiti..
Kita tengok movie ni
 Opsss berbalik pada movie ni memang interesting sebab the animation sangat menarik terutamanya untuk kanak-kanak at their age...On the way back,masing-masing dah list out the next movie yang diaorang nak tonton,Hotel Transylvania la, Wreck it Ralph la semuanya movie diaorag..
Ni dah masuk dalam list diaorang

Yang ni jugak..
Nak tengok siapa nak teman ni huhuhu

Aaarghhhh frustnya!!Mummy nak tengok Tomok,Beto & Lisa kat Istanbul Aku Datang tapi takde sorang pun yang nak teman.Kalau Ezhan siap cakap,mummy book kat Astro first je la nanti huhuhu

1 comment:

  1. suke care akak..siap eksplain lagi....tu semua movie jek...dieorg pun pandai kan bende2 tu hanya khayalan n Allah yg ade kuase....suke tgk anak2 akak...bijak....

    kak, lieya ni dah lame tak masuk wayang..dayyan dah melasak...kene pantang wayang dulu hihihi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015